Újabb pletykák az Apple tévéjéről

Az Apple szokásos marketingjének köszönhetően már jó ideje terjed a szóbeszéd azokról a tévékészülékekről, melyeket a cég állítólag jövő év második felében dob piacra. A DigiTimes most úgy értesült, hogy a „iTV” előkészítése jól halad, az Apple már három nagy gyártóval is tárgyalt, és ezek szerint nagy valószínűséggel a Samsung, a Sharp és a tajvani TMSC (Taiwan Semiconductor Manufacturing Company) fogják készíteni az „okostévékbe” a chipeket, illetve a képernyőket. Az összeszerelési megbízatás elnyerésére a legnagyobb esélyes a Foxconn, állítja a DigitTimes.

Hogy az „iTV” pontosan mit is jelent, azt valójában még senki sem tudja, találgatások láttak csak napvilágot eddig, de valószínűleg a Google TV koncepciójához hasonló eszközről lehet szó, az Apple gyakorlatához és üzletpolitikájához szabva. A minimálprogram valószínűleg az, hogy az Apple-nek a tabletekre és a mobil eszközökre kifejlesztett megoldásai megjelennek egy nagyobb készülékben, a tévében is.

Ugyanakkor, ha a részletek ismerete nélkül, de a trendeket és az igényeket is figyelembe vesszük, akkor távlatilag a több cég által is vizionált PC-tévé kombinációról is szó lehet: a vásárló egy netképes televíziót kap, melynek szolgáltatásai egyrészt az Apple-től, másrészt a szolgáltató ajánlataitól függenek majd. Habár sok szakember szerint ez lesz a közeljövő nagy áttörése, ennek ellenére a modell egyelőre még gyerekcipőben sem jár, például a Google TV sem hozta meg a várt sikert. Ennek legfőbb oka, hogy az internetes tévé nem egyszerűen technológiai kérdés – e téren már alig akadnak megoldásra váró problémák –, hanem üzleti, ugyanis egy internetes tévé alapjaiban forgatná fel a hagyományos kábeltelevíziós piacot.

  • Kapcsolódó cégek:
  • Apple

Azóta történt

Előzmények