1 bitcoinért kerülhet új tulajdonoshoz a Mt.Gox

Hirdetés

Jelképes összeget, egyetlen bitcoint kínál egy befektetői csoport a másfél hónapja csődvédelembe menekülő Mt.Goxért, írja belsős forrásokra hivatkozva a  Wall Street Journal. A lap információi szerint a jelenlegi árfolyamon nagyjából 90 ezer forintos vételárat a vevőjelöltek azzal indokolják, hogy a korábban elveszettnek mondott mintegy 750 ezer bitcoinból 550 ezer (azaz nagyjából 220 millió dollár) sorsa még mindig nem tisztázott. A tranzakciót a japán csődbíróságnak kell jóváhagynia.

A Mt. Gox február elején egy technikai hibára hivatkozva felfüggesztette a cég tárcáiban tárolt digitális pénz kifizetését, majd rá néhány hétre teljesen leállította működését, és csődvédelmet kért a japán csődbíróságtól. Mark Karpeles alapító és vezérigazgató egy sajtótájékoztatón jelentette be, hogy a náluk tárolt összes, kb. 750 ezer bitcoint elvesztették, ebből azonban később 200 ezer megkerült.

A WSJ szerint a felvásárlást követően John Betts lenne az új vezérigazgató, aki korábban a Morgan Stanley-nél és a Goldman Sachs-nál kezelt elektronikus kereskedői rendszereket.

Azóta történt

Előzmények

  • Mt.Gox: megtekinthető, mennyi pénzünk nincs

    A felhasználók megnézhetik bitcoin egyenlegüket, felidézhetik a régi szép időket, de tárcájukhoz hozzáférni nem tudnak

  • Újabb Bitcoin-kereskedő dőlt be

    A mostani áldozat a kanadai Flexcoin, a három éve működő cég állítása szerint egy hacker hibát talált a rendszerükben, és ellopott 896 bitcoint.

  • Csődvédelmet kért a Mt.Gox

    Mark Karpeles vezérigazgató egy Tokióban tartott sajtótájékoztatón azt mondta, lehet, hogy az összes, náluk tárolt bitcoint elvesztették.

  • Eltűnt a Mt.Gox

    Az egyik legnagyobb és a közelmúltig az egyik legmegbízhatóbbnak tartott Bitcoin-kereskedő oldal tegnap este óta elérhetetlen, hivatalos információt eddig nem adtak ki. Az alapító hétvégén kilépett a Bitcoin Alapítvány igazgatótanácsából.