Sikerült kategorizálni a virtuális pénzt

Olyan árucikk lett a bitcoin, mint a nyersolaj, vagy az arany. A Határidős Árutőzsdei Kereskedelmi Felügyeleti Bizottság (CFTC) bejelentése alapján a virtuális pénz kereskedelmét felügyelni fogják, így megakadályozható a manipuláció, illetve fel lehet lépni a jogsértések ellen.

Ha egy vállalkozás bitcoin (vagy egyéb virtuális valuta) határidős kereskedelmével kíván foglalkozni, regisztrálnia kell magát. A tájékoztatás szerint ez a Coinflip (Derivabit) szolgáltatásait érinti elsősorban, hiszen szinte csak ez a cég foglalkozik a virtuális pénz határidős kereskedelmével. „Az innováció nem lehet mentség azoknak, akik nem akarják követni a piaci szabályokat” – fogalmazott Aitan Goelman, a CFTC vezetője. A Coinflip együttműködik a CFTC-vel a legalitás megvalósításában, az oldaluk jelenleg nem érhető el.

A tegnapi határozat eredményeként a szervezet reményei szerint elkerülhető lesz a Mt. Gox esetéhez hasonló összeomlás a jövőben, bár az is igaz, hogy a kereskedelem így bizonyosan drágábbá válik.

Azóta történt

Előzmények