200 000 bitcoint talált a Mt.Gox

Néhány napja visszakerült a belépés funkció, ma pedig rég elfeledett digitális pénztárcában 200 000 bitcoint talált a hackertámadás után végül csődvételmet kérő Bitcoin-tőzsde, a Mt.Gox. Mark Karpeles, a cég egykori ügyvezető igazgatója úgy számol, ez a frissen előkerült  kriptopénz nagyjából 118 millió dollárt ér.

A „régi típusú pénztárcában” talált összeg az összes veszteség közel harmada, előzőleg összesen 650 ezer bitcoint vesztett el az online vállalat. A Mt.Gox egyébként korábban arról tájékoztatott, hogy mindent átnéztek, de egyáltalán nem találják a 125 ezer ügyfél pénzét.

A most előkerült összeg offline pénztárcákra került átutalásra, ez a pénz nem kerül vissza eredeti tulajdonosaihoz. A magáncsődbe menekülő Karpeles ügyfelei ugyanis nem számítanak hitelezőnek, így az egykori ügyvezetőt semmi sem kötelezi arra, hogy visszafizesse  pénzüket. A szakértők szerint a pórul járt Mt.Gox tárcatulajdonosok abban az esetben számítanak kártalanításra, ha polgári pert indítanak érte.

Azóta történt

Előzmények

  • Mt.Gox: megtekinthető, mennyi pénzünk nincs

    A felhasználók megnézhetik bitcoin egyenlegüket, felidézhetik a régi szép időket, de tárcájukhoz hozzáférni nem tudnak

  • Mától a cseheknél is van bitcoin ATM

    Mától elég Prágáig menni, ha valaki ATM-en keresztül szeretne bitcoint vásárolni készpénzért, esetleg kriptopénzért szeretne egy géptől papírpénzt kapni.

  • Újabb Bitcoin-kereskedő dőlt be

    A mostani áldozat a kanadai Flexcoin, a három éve működő cég állítása szerint egy hacker hibát talált a rendszerükben, és ellopott 896 bitcoint.

  • Csődvédelmet kért a Mt.Gox

    Mark Karpeles vezérigazgató egy Tokióban tartott sajtótájékoztatón azt mondta, lehet, hogy az összes, náluk tárolt bitcoint elvesztették.