A Google miatt nem nőhet a DuckDuckGo?

A DuckDuckGo vezérigazgatója arról beszélt a bíróságon, hogy azért nem tudták növelni a piaci részesedésüket, mert a Google nagy összegeket fizetett kulcsfontosságú cégeknek.

A vádak szerint az internet jövője a tét abban a hatalmas, trösztellenes perben, amit az USA a Google ellen indított. A meghallgatások azóta is folytatódnak, és a DuckDuckGo vezérigazgatója is elmondta, amire kíváncsiak voltak a jelenlévők.

Gabriel Weinberg szerint a cége nem tudta növelni a piaci részesedését, mert a Google hatalmas összegeket, dollármilliárdokat fizetett ki a kulcsfontosságú cégeknek, hogy a keresőmotorja legyen a gépeken és mobilokon az alapértelmezett. Weinberg kijelentései alapvetően az amerikai kormányt támogatták azon vádpontban, hogy a Google nagy összegekkel igyekezett visszatartani a kisebb riválisait.

Weinberg elmondta, hogy igyekeztek konkrét cégeknél elérni a DuckDuckGo alapértelmezett használatát, és bár sok érdeklődésre találtak, sikerre nem, szerinte a Google szerződései miatt. 3 évnyi próbálkozás után így ezt az utat feladták, tette hozzá.

A DuckDuckGo kezében az online keresőpiac nagyjából 2,5 százaléka van jelenleg. A Google már korábban ismertette az álláspontját, alapvetően szerintük a szolgáltatásaik jó minősége miatt választják őket az emberek.

Azóta történt

Előzmények