Az IBM és a független szoftverházak öt éve

Márton Zsolt (34) lett az IBM Magyarország Business Consulting Sevices üzletágának új igazgatója – jelentette be a társaság. A programtervező matematikus végzettségű szakember ezt megelőzően ugyanezen üzletág industrial szektorát (autóipar, petrokémia, gyártóipar) irányította, korábban pedig az Application Innovation szolgáltatást vezette, és részt vett az Application Management Services létrehozásában. IBM-es pályafutása előtt a PwC-nél töltött be fejlesztési igazgatói, illetve directori (Associate Partner) pozíciót.

Az IBM most ünnepli a független szoftverházakkal (ISV) fennálló, sikeres együttműködésének ötödik évfordulóját. A cég eredetileg 1995-ben kezdte meg világszerte az alkalmazásokat készítő vállalkozások munkájának támogatását infrastrukturális technológiával. Amióta 1999-ben úgy döntött, hogy kivonul az alkalmazás-piacról, mindenhol a világon az ISV partnerekkel működik együtt, és partnerprogramjait úgy alakítja, hogy azzal az ő növekedésüket segítse elő. Jelenleg a technológiai szférában az Üzleti Partner hálózat tagjainak száma eléri a 100 000-et, köztük 60 000 az ISV.

Az IBM 2004-ben 1 milliárd dollárt fektetett partneri együttműködésbe és számos programot indított útjára. Ezek egyike a PartnerWorld Industry Networks (PWIN). A program a mélyreható szakmai tapasztalatokat tett a partnereknek hozzáférhetővé, továbbá technológiai erőforrásokat, hálózati lehetőségeket, értékesítési és marketing támogatást is biztosított számukra. Hozzájárult ahhoz, hogy a legkülönbözőbb méretű partnervállalatok megoldásokat készítsenek a nyílt szabványokra épülő környezetekhez, a vertikális iparágak teljes köre számára. A program ez év márciusi beindítása óta 55 országból több mint 2200 vállalat csatlakozott, köztük mintegy 1000 partner Európából, a Közel-Keletről és Afrikából (az EMEA térségből), heti átlagban 24 résztvevővel.

  • Kapcsolódó cégek:
  • IBM

Azóta történt

Előzmények