Appra magyar! - újabb alkalmazásfejlesztő verseny indul

Új alkalmazásfejlesztő versenyt indít útjára az IVSZ (Informatikai, Távközlési és Elektronikai Vállalkozások Szövetsége), amit az ötletgazda Microsoft mellett a Telekom, a T-Systems Magyarország, a Telenor, az eNET, az Apcom is támogat, a fővédnök pedig a Nemzeti Fejlesztési Minisztérium. A cél a legjobb magyar alkalmazásfejlesztők elismerése és a tudatos mobileszköz-használat elterjesztése.

A tervek szerint évente megrendezett versenyen öt kategóriában - élet/mód, közhasznú, játék, üzleti és oktatás - keresik a legjobb magyar alkalmazásokat. A jelentkezők idén november 8-ig nevezhetnek a 2012. július 1. után valamely alkalmazásboltban publikált fejlesztésükkel. A beérkezett pályamunkákat ötfős szakmai zsűri bírálja el, és a közönség is szavazhat a legjobb fejlesztésre. A kategóriagyőztesek és a közönségdíjat elnyerő alkalmazás fejlesztői 200 000 forint értékű ösztöndíjprogramban részesülnek, míg az Év Alkalmazása díj nyertese a barcelonai Mobile World Congressre is nyer kétfős kiutazási lehetőséget.

A Google Our Mobile Planet kutatás szerint a magyar okostelefon tulajdonosok készülékein átlagosan 20,7 alkalmazás fut, amelyből 8,6-ot használnak aktívan, és csak 1,6 a fizetett alkalmazások száma. Az Appra magyar! kezdeményezés a tudatosabb készülékhasználat és a magyarul már ma is elérhető alkalmazáskínálat megismertetésével és bővítésével szeretne ezeken a statisztikákon javítani.

A versenyről minden információ elérhető az appramagyar.hu honlapon, a felmerülő kérdésekre pedig az Appra magyar! hivatalos Facebook oldalán kaphatnak választ az érdeklődők.

Azóta történt

Előzmények