A pénzügyi szektor legjobb technológiai beszállítói között az IND

Manapság Magyarországon is dúl a startup láz, sokan próbálják megcsinálni a következő nagy internetes vagy technológiai szolgáltatást, fejlesztést, amivel aztán a nemzetközi piacon is sikereket érhetnek el. Vannak azonban olyan magyar (vagy magyar eredetű, hátterű) cégek, akiket viszonylag kevesen – általában csak szűk szakmai körökben – ismernek, pedig területükön már évek óta nemzetközileg is sikeresek. Az egyik ilyen az 1997-ben Dr. Vinnai Balázs, Nyíri József és Pecsenye Roland által alapított IND Group, melynek ma már Európa-szerte vannak irodái, és több mint 30 bank alkalmazza az általuk fejlesztett megoldásokat.

Az American Banker, a Bank Technology News és az IDC Financial Insight piackutató cég minden évben rangsorolja a pénzügyi szektor legjobb technológiai szolgáltatóit a FinTech 100-as listán, amire kizárólag olyan vállalatok kerülhetnek fel, melyek bevételének legalább egyharmada a pénzügyi szolgáltatások területéről származik. Európából általában kevés vállalat kerül be a legjobb 100 közé (idén összesen 19-et választottak innen), kelet-európai pedig csak elvétve, ezért is nagy elismerés az 1997-ben Magyarországon alapított IND Group számára, hogy a zsűri a világ legjobbjai – Nomura Research, Infosys – közé rangsorolta.

Dr. Vinnai Balázs
Dr. Vinnai Balázs

„Nagyon büszkék vagyunk erre a nemzetközi elismerésre. A legújabb trendek követésén valamint az innovatív megoldások keresésén keresztül arra törekszünk, hogy a legkorszerűbb, ügyfeleink igényeihez igazodó elektronikus bankolási szolgáltatásokat hozzunk létre. A FinTech 100-as listára való felkerülésünk azt bizonyítja, hogy az IND Group immáron globális viszonylatban is a legjelentősebb szereplői közé tartozik az iparágnak” – nyilatkozta Vinnai Balázs, az IND Group ügyvezetője.

Az IND Groupnak nem ez az első nemzetközi elismerése, a cég korábban megnyerte a közép-európai Technology Fast 50 díjat, idén pedig a német nyelvterület legrangosabb innovációs díját is elhódították a Personal Finance Management nevű termékükkel. A cég 2010 óta állandó meghívottja a Finovate nemzetközi pénzügyi konferenciának is.

Azóta történt

Előzmények