Már lehet jelentkezni a Microsoft nagy innovációs versenyére

A hivatalos blogban John Scott Tynes, az Imagine Cup menedzsere jelentette be tegnap, hogy a regisztrációs időszak megnyitásával megkezdődött a Microsoft innovációs versenyének 2014-es évada.

Az idei, jövő évi versenysorozathoz kapcsolódva megújították az Imagine Cup dizájnját: új logót vezettek be, emellett átalakították és jelentősen bővítették a verseny weboldalát is.

A megmérettetésre 2014-ben három nagy témában lehet jelentkezni: játékok, innováció, illetve a „World Citizenship” kategória, ahová a világ jobbá tételét célzó projekteket várják (egészségügy, környezetvédelem, oktatás stb.). Az első helyezett csapatok díja minden kategóriában 50 ezer dollár.

Jelentkezés előtt érdemes végigolvasni a versenyszabályzatot, mivel a korábbiakhoz képest több fontos változás is történt. A nemzeti válogatók 2014 elején zajlanak majd le, ahonnan az elődöntőkbe lehet jutni, ahol májusban több mint 200 csapat a weboldalon követhetően mérkőzik meg a továbbjutásért (az úgynevezett „National Finalt” nem minden országban rendezik meg, ahol ilyen nincs, onnan a jelentkezők online módon juthatnak az elődöntőkbe). Itt egy zsűri dönt arról, hogy kik jutnak a Seattle-ben megtartott világdöntőbe, melyet júliusban rendeznek meg.

A versenyhez kapcsolódva idén is meghirdetnek online pályázatokat, melyekre nem programozói ismeretekkel rendelkezők jelentkezését várják, hanem olyanok koncepcióit, akiknek jó ötleteik vannak. Ezek közül a videóversenyre már be lehet küldeni a pályázati anyagokat, november-decemberben lehet majd benevezni a következőre, a harmadikra pedig januárban-februárban.

Azóta történt

Előzmények

  • Szegediek győztek a Microsoft versenyén

    A „Csakeredeti” oktatási program keretében szervezett versenyen a fiataloknak bizonyítaniuk kellett, hogy otthonosan mozognak többek között a szerzői jog vagy a termékhamisítás témáiban is.

  • Megvan az Imagine Cup magyar győztese

    A magyar selejtezőről nyelvtanulást segítő játék jutott tovább az Imagine Cup nemzetközi döntőjébe.

  • Elindult a Microsoft Imagine Cup

    A jelentkezni kívánó hazai diákokat ösztönözheti, hogy tavaly egy magyar csapat kiemelkedő eredményt ért el.