Március 7-én jöhet az iPad 3

Az Apple termékekkel foglalkozó iMore blog „megbízható forrásokra” hivatkozva azt írta, hogy március 7-én fogják bemutatni az új iPadet, de arról nem közölt információt, hogy a készülék pontosan mikor kerül majd a boltok polcaira. A hír egybevág azokkal a korábbi spekulációkkal, melyek március első hetére jósolták a tablet harmadik generációjának premierjét, valamint az is valószínűsíti a megalapozottságát, hogy cupertinói vállalat általában szerdára időzíti a nagy horderejű termékbejelentéseit.

A közelgő premiert megerősíteni látszik, hogy az egyik amerikai hipermarketlánc, a Meijer egy akció keretben jelentősen csökkentette az iPad 2 árát. Az Apple viszonteladói körében ez akkor jellemző, ha már küszöbön az új generáció.

Mint azt korábban megírtuk, az iPad 3 a híresztelések szerint az eddiginél nagyobb teljesítményű, négymagos processzorral rendelkezik majd, a kijelző felbontása is meghaladja a korábbi modellekét, valamint a kamerái is jobbak lesznek. Fontos újítás az is, hogy az új generációs készülék támogatni fogja az LTE-hálózatokat is, ez a mobilinternetes modellek esetében jelentősen nagyobb elméleti sávszélességet biztosít. Azt, hogy a gép fel lesz készítve az új generációs mobilhálózati technológiára, újabban a Wall Street Journal is forrásai is megerősítették. Ez a szolgáltatás Magyarországon kevéssé releváns, hiszen jelenleg egedül a T-Mobile kínál LTE-szolgáltatást itthon, és ez is csak a fővárosban, ott is csak néhány kerületben, foltszerűen érhető el.

  • Kapcsolódó cégek:
  • Apple

Azóta történt

Előzmények