Vagy készül az Office iPadre, vagy nem

Kedden az a pletyka járta be az internetet, hogy a Microsoft kiadja az Office-t, vagy legalábbis annak legismertebb alkalmazásait az iPad táblagépre, és heteken belül el is készül az app. Az irodai csomagnak az Apple tabletjére szánt verziójáról screenshotokat is publikált a kizárólag e készülékeken megjelenő The Daily című napilap, amely egyébként már nem először veti fel ezt a lehetőséget. A Microsoft azonban határozottan tagadja a híresztelést, szóvivőjük kijelentette, hogy a lap cikke alaptalan spekuláció, és a képek nem a vállalat termékét mutatják.

A történetet azonban itt nem ért véget. Peter Ha, a The Daily technikai szerkesztője azt állítja, hogy egy Microsoft-alkalmazott mutatta be nekik az irodai csomag tabletváltozatát. Noha az Office még nem volt végleges, de az alkalmazás valódi, és jelenleg tesztelés alatt áll.

A kérdés az, hogy a Microsoft az Office kiadásával miért erősítené tovább az Apple iPad piacát, amikor partnercégei táblagépein az új Windows 8 mellé automatikusan járni fog az irodai csomag, ami egy fontos vevőcsalogató tényező lehet.

Azóta történt

Előzmények