Hivatalos: regionális irodát nyit Budapesten az Apple

Az Apple lapunknak hivatalosan is megerősítette, hogy regionális kereskedelmi irodát nyitott a magyar fővárosban. A Mac-, iPod- és iPhone-gyártó európai szóvivője elmondta: a budapesti központ felel felel majd a kelet-európai térség országaiért.

Amint azt korábban megírtuk, az Apple weboldalára decemberben öt olyan álláshirdetés is felkerült, amelyben budapesti munkavégzésre toboroznak alkalmazottakat. A publikált munkaköri leírásokból az volt kiolvasható, hogy a vállalat a magyarországi irodát regionális központként képzeli el, ugyanis több új pozíció – többek között a disztribútori kapcsolatokért felelős account executive, az iPhone-viszonteladókkal kapcsolatot tartó channel manager és az általános kiskereskedelmi vezető – hatásköre szomszédos, illetve térségbeli országokra is kiterjed.

Az álláshirdetésekről elsőként az Appleblog adott hírt a múlt héten. A szakblogot vezető újságíró úgy tudja, hogy az Apple tavaly októberben alapította meg a budapesti kirendeltséget, amelyben egyelőre hárman dolgoznak. A leányvállalatot, az Apple Hungary Kft.-t a cégnyilvántartás szerint 2009 májusában jegyezték be. Az amerikai vállalat korábban csupán termékeinek hazai disztribútorán, az Apcom Kft.-n, illetve egy PR-ügynökségen keresztül képviseltette magát az országban.

Ha a meghirdetett állásokat betöltik, legalább nyolcan dolgoznak majd a fővárosi irodában. Szerettünk volna többet megtudni az Apple magyarországi terveiről, a szóvivő azonban elzárkózott a további felvilágosítástól. Sem azt nem árulta el, hogy hány főt terveznek hosszabb távon foglalkoztatni a budapesti képviseletnél, sem azt, hogy számíthatnak-e a magyar felhasználók arra, hogy belátható időn belül megnyílik előttük az iTunes Music Store.

Az Appleblog szerint a vállalat a betelepüléssel egy időben több feladatot is átvett a hazai forgalmazótól: többek között kezébe vette a szerviz üzemeltetését, saját hatáskörébe vonta a szoftverek honosítását és a magyarországi weboldal működtetését.

  • Kapcsolódó cégek:
  • Apple

Azóta történt

Előzmények