A Web 2.0-ról szól az idei Internet Hungary

Az internet még alig nagykorú, de fejlődése máris új szakaszba lépett: olyan új társadalmi és közösségformáló erő, mely jó eséllyel legalább annyira megváltoztatja hétköznapjainkat, mint annak idején a kerék vagy az elektromos áram feltalálása. Az idén október 17-18-án a Club Tihanyban megrendezésre kerülő Internet Hungary 2006 konferencia olyan új üzleti modelleket mutat be, amelyeket a Web 2.0 alkalmazások megjelenése tesz lehetővé, és amelyek a tartalom- és az átviteli szolgáltatókkal szemben is kihívásokat támasztanak.

A rendezvény első napján Kóka János megnyitója és Baja Ferenc előadása után Andrew McLaughlin, a Google utazó nagykövete beszél az internet- és a telekommunikációs hálózatok jogi hátteréről és szabályozásáról, majd a Magyar Tartalomszolgáltatók Egyesülete, bankárok és a gazdasági minisztérium képviselői panelbeszélgetésen vitáznak arról, hogy mit tennének az internetpenetráció gyorsítása érdekében, továbbá milyen pénzügyi, lobbi- és politikai érdekek befolyásolják azt, hogy a digitális írástudók bevonása vagy a leszakadóban lévő csoportok motiválása-e a fontosabb.

A szervezők ismét jelentős külföldi szakértői gárdát vonultatnak fel. Előadást tart Tihanyban többek között: Zephyr Teachout, az eddigi legnagyobb hatású online elnökjelölti kampány az, amerikai Demokrata Párt webes kampányának igazgatója; Rachel Rawlins, a Global Voices főszerkesztője, aki a világ jelentős, de kevésbé ismert részeiről bloggerek segítségével gyűjt össze tudósításokat; míg Dan Gillmor, a Center for Citizen Media vezetője előadásában azzal foglalkozik, hogy hogyan befolyásolja a Web 2.0 az új médiát, és milyen hatásai lehetnek majd a hagyományos értelemben vett televíziózásra és rádiózásra.

Azóta történt

  • Blogol a bíboros

    Sean O’Malley amerikai katolikus egyházi vezető a híveivel való kapcsolattartás új útját találta meg a blogolásban.

  • Kilépett a főblogger

    Elhagyta a Microsoftot az a munkatársa, aki a céget többször keményen bíráló blogjáról vált ismertté.

  • Még nem egy ingyenes Office, de már majdnem

    A Google tegnap óta szabad hozzáférést biztosít kombinált online szövegszerkesztőjéhez és táblázatkezelőjéhez.

  • Egyéves ingyen használat az it2it.hu tesztelőinek

    Hogyan lehetne a közösségi oldalakra építve állás- és munkakeresési fórumokat létrehozni? Az it2it.hu oldal fejlesztői megpróbáltak válaszolni a kérdésre.

Előzmények