Hirdetés
- Kitört a botrány az Amazonnál az irodai munka miatt
- A tenger alatti kábelek nemzetbiztonsági kockázatot jelenthetnek az USA számára
- Geopolitikai kockázatok elől fut Tajvan legnagyobb chiptervezője, a MediaTek
- Úgy néz ki, hogy vizsgálatot indít az EU a Temu ellen
- Rohamosan nő Elon Musk AI-cégének az értéke
- Xiaomi AX3600 WiFi 6 AIoT Router
- C# programozás
- Windows 10
- A tenger alatti kábelek nemzetbiztonsági kockázatot jelenthetnek az USA számára
- Vodafone otthoni szolgáltatások (TV, internet, telefon)
- Telekom otthoni szolgáltatások (TV, internet, telefon)
- Otthoni hálózat és internet megosztás
- Gépész 3D tervezőrendszerek
- Hálózati / IP kamera
- Milyen routert?
Aktív témák
-
-
proximus
senior tag
Nem mondom hogy egyszerű lesz, de meg lehet csinálni. Pláne hogy én vagy 2 hétig bajlódtam vele, mire összeált a kép, de viszont így legalább már átlátom a készítés minden lépését.:))
Hozzávalók:) :
-- egy jó kis Disztrib (én gentoo -s vagyok, de szerintem a többi is jó lesz)
650, vagy 700 MB körüli max helyfoglalással (ugye a CD miatt:) )
nem árt ha van benne ''initial ramdisk'' (initrd.gz <- ez lehet hogy kernelverzió nevével együtt szerepel)
-- (ez kapcsolódhat az előbbiekhez) grub, (lilo -val is meg lehet csinálni, de én grubbal csináltam) vagy syslinux betöltő csomi(ez tartalmaz egy olyat hogy isolinux)
-- mkisofs (cdrtools része), az ISO elkészítéséhez
-- loopback device: /lib/modules/''kernelverzió''/kernel/drivers/block/loop.o (ez kell majd az initrd (, vagy az őt tartalmazó floppy image(igen jól hallottátok:) )) mountolásához)
> most egyelőre ennyi, de ha kimaradt valami, az ugy is kiderül:) -
proximus
senior tag
Nah csak hogy lássátok hogy nem vagyok olyan aki ígér valamit és nem tartja be, nyitottam egy CD -s Linux -os totyik -ot. Várok minden kedves érdeklődőt:)
[L]http://prohardver.hu/rios3_forum.php?mod=40&id=41450&start=0#msg1[/L] -
proximus
senior tag
-- ''UHU megdöglött, VFAT hibával száll.'' Hát ez azért így elég erős. :) Ha az UHU kimúlt, annak komolyabb oka van.
-- ''Ki lehet-e úgy írtani a grub-ot, hogy az xp gond nélkül menjen utána?'' Igen, DOS -os indítólemezzel(vagy 98, ME CD) beBOOT -olsz, és dobsz egy ''fdisk /mbr'' -t. (a /? -lel hiába keresed, nincs dokumentálva:) )
-- ''Ha erre rárakok egy Suse 9.0-t, akkor az nem barmolja mégjobban szét?'' Ha neadjIsten a vinyo fetreng akkor van rá esély. Volt mostanában valamiféle ''partícionálós-átméretezős'' mizéria a gépeden? -
proximus
senior tag
1. Ez de brutál:) És azt mondod, hogy ez már a grubnál előjön? Hmm Pontos hibaüzit tudnál írni?
(Ha a grub nem tud elindulni, akkor az számkódokkal jelzi a hiba súlyosságát: pl 15 -ös hiba--> File not found) Az a vfat meg egy partíció mountolásakor szokott használatos lenni: pl. ''mount -t vfat /dev/hda? /mnt/win_c''
2. ''Ha 98 CD-ről bootolok, attól még jó marad az XP?'' Sokszorosan teszteltem:)) -
proximus
senior tag
Az még a csúnya az egészben, hogy a linux gyakorlatilag nem használható fat partícióról, ezért a gyökér partíciója tuti hogy ext3, vagy reiserfs. Namármost ezekszerint a linux még be is töltődene, csakhogy a /etc/fstab valószínűleg tartalmaz egy win -es sort(vagy többet is), ami alapján induláskor fel akarja csatolni a pl.(C-->) /dev/hda1 a pl. /mnt/win-c/ -re, itt viszont elhasal.:( Erre megoldás lehet, ha van valami ''csökkentett'' módja az UHU -nak, vagy a CD -jéről helyreállítást lehet végezni. Ha van ilyen, akkor a /etc/fstab win -es sorait kommentezd ki(egy # -nel), vagy ha találsz ezekben olyat, hogy ''auto'', azt írd át ''noauto'' -ra. Így már nem fogja induláskor csatolni, persze maga a sztori még így is nonszensz marad.:Đ
Talán vagy egy tippem, hogy miért pusztul le: lehet hogy van valami bug a devfs + hotplug rendszerben, ami miatt magától nem tud valamit helyesen beállítani, vagy betölteni, esetleg összeakad valami valamivel. Ha így van, akkor viszont érdemes lehet jelenteni az UHU-soknak, hogy találtál ''valamit''
Aktív témák
Hirdetés
- Bitdefender Total Security 3év/3eszköz! - Tökéletes védelem, kedvező ár!
- Windows 10 11 Pro Office 19 21 Pro Plus Retail kulcs 1 PC Mac AKCIÓ! Automatikus 0-24
- NOD32 / Internet Security / ESET termékek hivatalos forgalmazója
- Játékkulcsok a legjobb áron: Steam
- Grand theft auto (Gta) collection pakk(pc)(foliázva)
- Pc játékok (szép állapotban)
- Xbox Game Pass Ultimate / Core / PC előfizetés 1-36 hónap AZONNALI KÉZBESÍTÉSSEL!
- Vírusirtó, Antivirus, VPN licenckulcsok - kedvezményes ajánlatok (frissítve: 2024. 10. 01.)
- Windows 10, 11 Professional, Home, Enterprise licenckulcsok 64, 32 bit - MEGA Akció!
- Devil may cry 5/Dead space 2/Tomb Raider/Crysis 3/Watch dogs PC JÁTÉKOK
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest