-
IT café
VoIP
Új hozzászólás Aktív témák
-
instantwater
addikt
válasz gyula38 #6728 üzenetére
Próbálj ki egy magyar szolgáltatót.
Hátha ők normális vonalat adnak, csak számolj olyan 15-20 ftos percdíjjal. Annyiért meg már nem éri meg szórakozni a voippal.
Ez ilyen, jól ki van találva.
Illetve hát pont fordítva, hogy a 3G nem kimondottan erre van kitalálva szerintem. Persze létezik vidotelefonálás szolgáltatás, de szerintem a kutya sem használja.Még egy kérdés: milyen telefonod van?
Nekem THL W200 on Groundwireval G711 el szinte tökéletes, és alig van késés. Ugyanakkor egy ZTE V970-en el sem indul a hívás groundwireval.[ Szerkesztve ]
-
club1
veterán
válasz gyula38 #6728 üzenetére
Én szinte csak sip-et használok, de célhardverekkel (ATA, külön Gigaset ip telefon)+QoS. Azokkal pedig nem szokott szakadozás lenni az optikai bérelt és a kábeltv vonalainkon. A tapasztalt hibajelenségek kb. 4-5000 perc beszélgetés után gyakorisági sorrendben:
1., Az összekapcsolás csak egyoldalúan jön létre (a hívott nem hallja a hívót vagy fordítva)
2., Az összekapcsolás két külön fél között jön létre (a hívó hallja a hívottat, a hívott viszont mást hall)
3., Nagyon halkan hallja a két fél egymást
4., Bepattanások, besípolások hívás közben
5., Hívás megszakadása
6., Egyéb
A fenti hibaarány kb. 1%. (Dellmont szolgáltatások)Nos ugyanez mobiltelefonon kicsit egészen másképp néz ki (MobileVoip, CSIPsimple és natív SIP kliensek általában Androidokon). Ott a hibajelenségek vagy tízszer gyakoribbak (Wifi és 3G is), mivel gyakran erőforrás-problémákkal küzdő - tehát nem célhardverről - van szó és nagyobb látenciájú és kisebb rendelkezésre állású átvitelről(mobilnet). Utóbbi pedig nyár elejével nekünk nagyon sokat romlott (akkor vezették be a Telekomnál a csomagszűrő rendszert).
Új hozzászólás Aktív témák
● Olvasd el a téma összefoglalót!
● Nyílt egy topic a komolyabb kérdéseknek, ezentúl ott beszéljetek erről:
VoIP - mélyvíz
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest