Új hozzászólás Aktív témák

 • nanofocus

  tag

  Sziasztok!

  Már beleöltem jó pár órát, és gondoltam nyitok egy témát egy nagyszerű játéknak.

  Az ARMA és a DayZ-t is jegyző Bohemia Interactive legújabb terméke, úgymond egy survival - taktikai elemekre épülő, zárt, különálló pályákból álló játék, melyben nem elsősorban mások lemészárlása a fő cél, hanem a nyersanyag gyűjtögetés a saját házunk ( shelter ) javítására, és fegyverek kraftolására koncentrálva. Hosszú fejlesztést követően és a több mint egy éves Game Preview után most lépett Free to Play modelre a játék a 1.0 verzóval. Egyelőre Xbox exkluzív a játék.

  Karakter generálást követően egy mini bevezetőn keresztül ismerjük meg a rövidke sztorit, mely szerint egy '90 utáni atomháborút követően a menekültek Norvégia partjai felé vették az irányt, itt kellene felépíteni új életünket.

  Sokan azt írják ez lehet a jövője a shoot 'n loot survival játékoknak, tapasztalataim szerint sok potenciál van benne, amit ha kihasználnak a fejlesztők, akár nagy cím is lehet belőle az évek folyamán.

  [ Szerkesztve ]

  Ha a kacsa nem tud úszni, nem a víz a hülye.

 • nanofocus

  tag

  Téma Összefoglaló

  Játékmenet: Survival típusú, adott térképeken játszódó taktikai shooter. Indulás előtt a saját rejtekünkben tudjuk kiválasztani milyen felszereléssel szeretnénk nekiindulni. A házunk ( shelter ) szolgál úgymond a játék főmenüjeként. Szabadon bejárhatjuk, kimehetünk a kertbe, lemehetünk a tóhoz, vagy épp gyakorolhatunk a céllövöldében a következő meccsre. Ezen a kis szigeten védettek vagyunk, tehát nem törhet ránk senki. Célunk lehet a nyersanyagok gyűjtögetése, vagy éppen mások kiiktatása is. Fontos újítás, hogy ha ki szeretnénk menteni az összegyűjtött javakat, vagy már tele a zsákunk ezt bármikor megtehetjük a térkép bizonyos szélein elhelyezett kimentési pontokon, melyek narancssárga ház ikonnal vannak jelölve. Nem sokkal az airdrop után egy radioaktív felhő érkezik a pálya egy adott sarkából, mindig máshonnan, innentől kezdve kb 10 percünk van elhagyni a pályát, attól függően épp hol vagyunk. A veszélyekre, más játékosok viselkedésére, az utánpótlásra pár percenként figyelmeztet egy női hang rádión keresztül.

  Air Drop: Minden térképen egy adott időben utánpótlás csomag érkezik, melyet egy repülő dob le, egy előre megjelölt helyen, melyben egy láda található. A láda minősége függ attól, hogy az indulás előtti képernyőn hányan 'adakoztak' hogy jobb láda legyen elérhető az AirDrop-ból. A ládák ritkasága: Common (szürke), Uncommon (zöld ), Rare(sárga), Military Grade(lila) lehet. Alap szinten common láda található benne.

  Radio Signal Detector: Megtalálható egy minden térképen. Használatakor egy időre áthatóvá válik az összes túlélő a mapon ( kb 20 mp ). Egy idő után újra lehet használni ( 90 mp ).

  Comm station: A Comm station is ugyancsak megtalálható mindenhol, használatakor megváltoztatható az AirDrop helye. 4 másik hely közül lehet választani, az adott ledobási pontot is beleszámolva. Ha kiválasztottuk az új helyet, és újra használjuk, pontosítani tudjuk hogy a drop zone-on belül hova fog érkezni a csomag.

  Safe, chest: Minden pályán található 5 darab belőle. 1 nagy széf, melynek kinyitása automatikus, és időt vesz igénybe, ezek egy elbarikádozott házban találhatóak ( Barred House ), mely a térképen jelölt. A többi kisebb kék láda, mely számzáras, ezek jelöletlenek. 4 számból kell kitalálni az adott kombinációt, de könnyítésképpen a megfelelő számnál másféle hanggal kattan a zár, ha be van kapcsolva a rezgés akkor rezeg is a kontroller. Ezekben a konténerekben sok és ritka minőségű loot várja a játékosokat. Kedvelt helyek, szinte biztos összefutunk valakivel.

  Shelter: Itt tudjuk felhasználni az összegyűjtött nyersanyagainkat egy fejlesztési fán kereszül. Kipofozni a házat, új dolgokat venni bele, fejleszteni a kertet stb stb. A fejlesztések különböző anyagokba kerülnek és egy adott idő alatt készülhetnek el ( 10 perctől egészen 12 órán keresztül ). Ha elég nyersanyagot költöttünk el, akkor egy idő után a ház előtt és a kertben is naponta összegyűjthető nyersanyagok jelennek meg, úgymint az étel ( food ) vagy az alapanyag ( material ). Ezzel a módszerrel gyűjthetünk akár naponta játékbeli fizetőeszközt, koronát is ( Crown ).

  Crown: Ez szolgál kozmetikai tárgyak ( sapkák, táskák, kesztyűk és különféle outfitek vagy fegyver skinek ) vásárlására. Emellett a térkép előtti indulóképernyőn költhetünk belőle arra hogy jobb legyen a loot, vagy az AirDropban érkező utánpótlás csomag minősége, vagy köthetünk biztosítást is, hogy halálunk után is megmaradjon az összegyűjtött nyersanyag. Ilyen esetben minden megmarad, kivéve az airdrop ha sikerült felvennünk és mégis meghaltunk időközben.

  Térképek

  A játékban egyelőre 6 pálya közül válaszhatunk, mindegyik változatos, más élményt kínál.

  Fiske Fabrikk: Norvég partoknál található partmenti település sok épülettel, fentebb erdőséggel. Ezen a mapon található a legtöbb autó a játékban.

  Viktorsen Station: Havas erdőség, közepén egy nagy vasútállomással, magas épületekkel.

  Batterie Draug: A legkisebb térkép katonai bázissal, és harci járművekkel. Itt található a legtöbb fegyver.

  Fjellkanten: Hegyvidéki táj, tavakkal, elszórt hegyi hidakkal, és egy rejtett barlangrendszerrel.

  Dverg Forest: Havas hegyvidék befagyott folyókkal, sűrű bozótossal, faházakkal.

  Grøntheim Valley: A legnagyobb térkép egy központi kisvárossal.

  Tippek, Trükkök

  - Az elején mikor még nincs semmink, csak annyit vigyünk magunkkal amire ténylegesen szükségünk van!
  - Fejlesszük a sheltert minél hamarabb, minél többet költünk, annál jobb és több nyersanyaghoz és fegyverekhez juthatunk.
  - Induláskor mindig legyen készenlétben a fegyverünk, sosem lehet tudni ki van a közelben, és ha akció van, legyen inkább kéznél.
  - Döntsük el hogy mi a célunk az adott pályán! Sokan csak egy szimpla késsel vágnak bele a meccsbe, loot után kutatva, és gyors kimentésre hagyatkozva, mások felfegyverkezve próbálnak meg kiiktatni másokat, ellopva az összegyűjtött alapanyagot.
  - Minden nap gyűjtsük össze a ház körüli nyersanyagokat! Ha megtelt, nem fog többet termelni amíg fel nem szedjük őket.
  - Figyeljünk melyik irányból jön a radioaktív felhő! Ha távoli sarokból tart felénk, kétszer annyi időnk van gyűjtögetni mint pl. annak aki a közelében tartózkodik. Mindig legyen menekülési útvonalunk!
  - Csak akkor lőjünk ha biztos a cél! A játékban lévő recoil nagyon barátságtalan, próbáljunk meg guggolva tüzelni.
  - Óvatosan közelítsük meg a populáris helyeket! Barred House - szinte biztos hogy páran rohannak feltörni a széfet - de a signal detector is közkedvelt kezdéskor.

  Linkek:
  [link]
  [link]

  +1: Korlátozott ideig beszerezhetőek promóciós kozmetikai cuccok a játékon belül, úgymint saját XBOX outfit, vagy táskák, egyéb felszerelések. Beszerzésüknek a menete az alábbi linken keresztül:

  [link]

  Bármi ami elkerülte a figyelmem jöhet a komment szekcióban, remélem remek kis közösség alakul ki a fórumon!

  [ Szerkesztve ]

  Ha a kacsa nem tud úszni, nem a víz a hülye.

Új hozzászólás Aktív témák