- Telekom otthoni szolgáltatások (TV, internet, telefon)
- 3,6 billió dollárt ér az NVIDIA, idáig még egy cég sem jutott el soha
- Vodafone otthoni szolgáltatások (TV, internet, telefon)
- Hálózati / IP kamera
- Windows 7
- QNAP hálózati adattárolók (NAS)
- Synology NAS
- Windows 10
- AliExpress tapasztalatok
- Windows 11
Aktív témák
-
Gyurm@
csendes tag
Elég satnya a választék belőlük ,én pl. szeretnék 1 Arctic Cooler hűtőt a 9600XT-mhez de sehol sem látom itthon!
Ha valaki tudja mégis hogy hol kaphatnék az küldjön egy Emílt
Köszi
neszveda.gyorgy@chello.hu -
I_Am
veterán
Bővebben: link
És küldtem mail-t is.Ha teszed ami a célod, akkor arra vagy hivatott az életben.
-
tomit
tag
inkább evygél zalmant sokkal jobb, igaz drágább is.
-
Gyurm@
csendes tag
A topic bezárható sztem!
Köszi mindenki seggedelmét! -
laszi84
tag
Üdv.
Én is szeretném lecserélni a videókártyámon ( Sapphire Radeon 9600XT) a gyári hűtést, mert iszonyat csúnya zörgős hangja van, főleg éjjel idegesítő. Nem találok egy értelmes leírást, vagy tesztet 10k alatti VGA hűtőkről. Nem tudom, hogy mit érdemes venni. Hiába tisztítom meg a ventit, ugyanaz, nem halkul semmit, de viszont jól hűt! Tehát, ha valaki tud egy jó fajta VGA hűtést az írjon! Vagy valami okosságot, hogy csöndben legyen az eredeti. Köszi! Sziasztok. -
Magnat
veterán
''Nem találok egy értelmes leírást, vagy tesztet 10k alatti VGA hűtőkről.''
Sk meg így oldottam meg:
Passzív módban azonban nem hűtött eléggé, így még egy kicsit buheráltam:
Annyit akarok még alakítani rajta, h vagy szerzek az nvidiára való csatit és akkor szoftveresen visszaveszem a venti fordulatát, vagy ha ez nem jön össze, akkor egy ellenállással lassítom majd egy kicsit, mert most 5k-t forog, bár így is nagyságrenddel halkabb a 6800 gyári hűtésénél, és ráadásul 13 fokkal hűvösebb a gpu ... a borda 1ébként egy 3 gigás NW gyári hűtőjéből van, a venti meg egy 5 centis Papst (30 dB alapon, ezt akarom visszavenni). A borda eldolgozása kicsit igénytelen, mert nem volt satupadom, amikor rájöttem, h még kell vágni belőle. Ja, a szomszéd pci foglalatot elfelejthetem, de úgyis az alaplapi hang van oda kivezetve
[Szerkesztve]̿' ̿'\̵͇̿̿\з=(◕_◕)=ε/̵͇̿̿/'̿'̿ ̿
-
Paqito
senior tag
Gyurm@!
Ha még aktuális.....
illetve:Bővebben: link
Ha jól tudom 7100 jó magyar píz....
UFF
[Szerkesztve]"...a Jóakarat szétfröccsen a Butaság szökőkútján, kövér gyerekek gyűjtik a könnyeket egy vak koldus számára, aki egy falragaszt betűz remegő újjakkal: ez itt a pokol!" - Syrius
-
Tacso
aktív tag
Sziasztok!
Van egy Gigabyte 9600pro-m, és a gyári hűtéssel nem vagyok megelégedve-> hangos + nem hűt túl jól, és szeretnék rá egy jó, és olcsó hűtést! Én nem szivesen adnék ki 8-10 ezer Ft-ot egy jobb VGA hűtőre, mert szerintem ez nem az a kategóriájú kártya amire megéri Zalmant vagy Ati Silencert venni...!!!
Eddig ezeket néztem ki:
Van ezekkel vmi tapasztalatotok, melyiket ajánljátok jobban?
Válaszotokat előre is köszi!No Stress on Cres - I love my Cruze
-
F7
tag
Itt is van VGA hűtő
Bővebben: linkFickó! Fekszessz!
-
TeeJay
félisten
én raktam a VGA-ra egy Zalman 47es chipsethűtőt meg rákötöttem a kártyára egy hátrafelé álló 8centis ventit 6volton
ez nekem bőven oké bár nálam a memória nem melegszik
de ez neke melég halk és jól hűtMixgyűjteményem ---> https://www.mixcloud.com/teejayhouse/
-
F7
tag
Ott vannak az árak az utolsó oldalon. Zalman a lerdrágább, Northpole lett a legjobb vétel, stb stbFickó! Fekszessz!
-
Polacheck
HÁZIGAZDA
Coolermaster Coolviváról vélemények????
less qq more pewpew!
-
Loretto
veterán
6600GT 34 db-es (ha télleg annyi) coolere helyett,milyen hűtés lesz ami kussban rlesz rajta. ugye zalman kilőve.
Soirée...
-
Waterman
aktív tag
Erről a Titán hűtőről van valakinek tapasztalata?Bővebben: link
Szimpatikusnak tűnik. -
spirit007
senior tag
Sziasztok!
Az én 9600Pro-m RAM-jai eléggé melexenek (BGA tokozásúak) és csupaszon csak 690-ig mennek (2,8ns) .
Lehet csak mem-re bordát venni valahol?
Ui. a GPU hűtője eléggé jól hűt , ha 500MHZ-n megy akkor is csak langyos . -
Dr.Burn
őstag
A GPUról hogy lehet leszedni a gyári hűtést?
"Later Nerd!"
-
hompi
csendes tag
egyetertek!!
az a zalman bordapar nagyon ki van talalva.
amugy megneztem azt a tesztet, ami fontebb van belinkelve.
ha jol ertettem a teszes sracok a zalmant ugy probaltak, hogy az opcionalis coolert nem raktak ra. (jelzem ezt nem biztos hogy megtennem mondjuk egy 9800pro eseteben, mert ott magasabb az orajel, es elvileg jobban is melegszik)
ez pedig azt jelenti, hogy az osszes tobbivel szemben a zalmant csak passziv bordaval probaltak, ergo: zaj = 0 dB (!!)
ehhez kepest csak 3-5 fokkal volt melegebb a glacialtechnel.... nabummm, akko mivan?
es mivel tenyleg csak 1000-el dragabb, nekem lehet(=biztos) h megerne adott esetben a zalmant megvenni...
bocs ha kicsit elfogult voltam...
egy zalman hivo.... -
hompi
csendes tag
válasz spirit007 #30 üzenetére
lehet!
azt most igy fejbol meg nem mondom neked hogy noname bordakat is kapsz-e, de sztem menny be kedvenc boltodba es kerdezz utana.
amugy sztem ertelmes gyartok csinalnak is rambordat. mondjuk ha ennek 300ft darabja (hasrautottem), akkor lehet hogy mar megeri megvenni a zalman keszletet ZALMAN ZM-RHS1 nev alatt 2000 Ft-ert. ebben 8 borda van (4 ramra alul-felul)
asszem ezek a bordak vannak a ZM80D keszletben is, szal biztos jok
Hompi -
-
F7
tag
ez pedig azt jelenti, hogy az osszes tobbivel szemben a zalmant csak passziv bordaval probaltak, ergo: zaj = 0 dB (!!)
ehhez kepest csak 3-5 fokkal volt melegebb a glacialtechnel.... nabummm, akko mivan?
Olvasd el a tesztet. Zalman fullon ment ventivel, ami azért hangos.
'' készen is vagyunk. Utolsó simításként feltehetjük az opcionális ventilátort is ''
'' ventilátorhoz alapesetben adott kiegészítő, mellyel 1400-as fordulatszámmal járathattuk volna a légkeverőt, tesztlaborunk mélyén valahol elkeveredett – de igazság szerint nem is bánjuk, mert a megmérettetésben szereplő többi hűtőn is maximális fordulatszámon járattuk a ventiket. Így igazságos... A zajszint ekkor már túllépte az általunk optimálisnak tartott mértéket, de ha leszabályozzuk a ventilátort, akkor könnyíthetünk a hallójáratainkra nehezedő nyomáson. Más kérdés, hogy a hűtési hatékonyságból is engednünk kell – de ahogy a mondás tartja: valamit valamiért. ''
[Szerkesztve]Fickó! Fekszessz!
-
Peet210
őstag
Üdv
Amint látom nem egy sűrűn látogatott topik ez de sebaj azért én kérdezek hátha erre téved valaki.A kérdes van én nékem egy x 600 pro karim gyári hűtéssel ami kicsit zajos.Nos én gondoltam egy Zalman VF700-as teljesen réz hűtőre és az Arctic Cooling Silencer 1 ATI Rev.2-re.Mit gondoltok melyik a jobb vagy ha tudtok hasonló árkategóriába valami jobbat akkor légyszi szoljatok.Ja és számít az is hogy halk legyen és tuningolni is szeretném.
[Szerkesztve]Today's record, is tomorrow's motivation
-
Gabás
addikt
hát ez attól függ, mennyire jó a házhűtésed, és mennyire akarod/bírja a tuningot a karid.
Ha nem túl jó az alsó fertályban a légáramlás, akkor AC, mert kinyomja a házból a VGA melegét. Az AC-t akkor tudod feltenni, ha nem áll útban a chipset hűtése (ez az alaplak típpusától+chipsethűtőtől függ)
ha viszont tuningolni akarsz+ki tudod nyomni a hőt / útban áll a chipset, akkor Zalman. Ha engem kérdel, elég egy AlCu vagy egy Primecooler (ami olcsóbb), 5v-on járatva, az erősebbeket Nvidia GT-től vagy X700/800-től felfele szokták ajánlani -
Peet210
őstag
Vettem egy Zalman VF700 AlCu hűtőt de nem tudom felszerelni mert mikor a ventit raknám fel akkor csak az egyik oldalon tudom odacsavarozni a másik oldalon ott van egy kis fekete henger ami nem tudom micsoda és amiatt nem fér oda a hűt
Most mit csinálja?Today's record, is tomorrow's motivation
-
Kristf
csendes tag
forgasdd el többféle irányba, pont ma szereltem fel énis, 1 órával ezelőtt.
egy kicsit meglepődtem, mert hangosabb mint amilyenre számítottam, 5 V-on hangosabb mint a Zalman CPU hűtőm, ami 20 dba-nak van megadva. ez a vga hűtő pedig elvileg 18 dba-nek kéne lennie, de valahogy mégis hallom a hangját, hangosabb mint a cpu cooler. Nálatok is ilyen, vagy csak nekem?
Egyébként ezt leszámítva nagyon jól hűt, az eddig 55 °C-os kártyám, most csak 41-42 °C.
Ja még annyit, hogy a RAM bordákat nem tudtam feltenni, mert a ventis bordától nem fért fel. A kártya hátuljára sem tudtam felrakni, mert ott meg nem sima a felulet, így ott nem tapadt.
[Szerkesztve]
[Szerkesztve] -
Peet210
őstag
Helló
Nem tudom hogy érted azt hogy forgassam el mert 2 rögzítési pont van és csak az 1 passzol.De egyébként meg már felpaszíroztam a kártyára.A RAM bordákat én is nehezen raktam fel de amenyire lehetett a vent bordái alá csúsztattam őket.Egyébként nekem egész halk főleg 5 V-on.A hőmérsékletet hogy mérted?Today's record, is tomorrow's motivation
-
fap333
aktív tag
Helló!
Frissítsük fel egy kicsit ezt a régi-régi topikot
Van nekem egy kicsit öregecske radeon 9600-am. A gyári aktív hűtését szeretném lecserélni egy Zalman ZM80C-HP passzív hűtőre. Az lenne a gondom, hogy ebben a kariban még nincs hőmérő, vagyis nem tudom ellenőrizni a kártya hőmérsékletét.
A kari pontos típusa: Hightech Excalibur Radeon 9600
GPU kódnév: RV350
GPU órajel: 398MHz
Memória effektív órajele: 594MHz
A ház szellőzése: elől és hátul egy-egy 8centis venti, plusz a táp ventije.
Úgy gondolom, hogy nem lesz probléma, de azért bitzos ami sicher alapon megkérdeznék valakit, aki ért is hozzá, hogy elég-e erre a kártyára az a passzív hűtő.
És ha jár erre moderátor, akkor megkérném, hogy kicsit igazítson a címen, hogy könnyebben rá lehessen találni a topikra, mint pl: Milyen hűtőt a vga-mra10 fajta ember létezik. Aki ismeri a bináris számrendszert, és aki nem.
-
Syncmaster
csendes tag
Hy. Ezt a hütöt mire tudjátok ajánlani milyen alaplapokra?? nekem ASUS A8NSLI -m van sztetek rámegy???
Zajszintje 30db
Vantec Iceberq CCB-A4P VGA hűtő
- VGA kártya hűtő
- nVIDIA GeForce FX sorozathoz
- nVIDIA GeForce 4 Ti 4200,4400, 4600, 4800 sorozatokhoz
- hűtő méret: 88 x 65 x 15 mm
- venti méret: 45 x 45 x 10 mm
- sebesség:5.500 rpm
- kék fénnyel világít!
Ár: 4.050,- Ft+ÁFA (Cikkszám: VAN CCB-A4P)
Válaszotokat előre is kösz.bye jó8 -
rzerge
aktív tag
Sziasztok!
GeCube Ati Radeon X550
egy ilyen kártyára kellene vmi passzív (olcsó)
esetleg halk ventis hűtő.
Sztetek a kék zalman chipsetborda elég volna
hozzá?"Olyan szarul nézel ki! Iszol te rendesen?"
-
Csákk
senior tag
válasz Syncmaster #47 üzenetére
háy,
a Vantec Iceberq 4 pro az biztos rámegy, de hangos ám a kis 3,5 -4 cm es ventijével^^
Aktív témák
- Xiaomi 13T és 13T Pro - nincs tétlenkedés
- Melyik tápegységet vegyem?
- Elektromos autók - motorok
- Apple notebookok
- Viccrovat
- Telekom otthoni szolgáltatások (TV, internet, telefon)
- Kormányok / autós szimulátorok topikja
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 9***(X) "Zen 5" (AM5)
- Tőzsde és gazdaság
- Horgász topik
- További aktív témák...
- 2db Noctua NF-A14 PWM ventilátor 140mm
- Nfortec Sagitta Gold RGB 1050w Moduláris Tápegység
- Csere-Beszámítás! Corsair Icue Link QX120 RGB Ventillátor szett Starter Kit.
- Lian Li GALAHAD II 360 Trinity Performance Radiátor - INGYEN POSTA!
- Eladó EKWB Quantum Vector RX6800/6900 DRGB Nickel-Acetal GPU vizhűtő blokk
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest