Új hozzászólás Aktív témák
-
gabor7th
addikt
Már megint? Az előző leállásnál is ezt mondták Decemberben. Azóta legalább 3 balesetről tudok.
A számítástechnika új negatív trendjei: ujtechkor.blog.hu
-
mindhunter
csendes tag
Vannak bajok, de jóvanna, minden kezdet nehéz.
-
anulu
félisten
"újra"? ez azt feltételezi, hogy valaha volt...
"Jelenleg a cloud nem más mint a sales által elhazudott és eladott utópia, egy ígéret, csalánba csomagolt mézesmadzag, amit az üzemeltetés f@$zával vernek" | Feel the power! Intel Core i7 | iPhone 14Pro 256GB | iPad Pro 2017 64GB
-
Dr. Akula
félisten
-
Tuomas
addikt
De az a faház sem termett csak úgy oda, hanem ki kellett fejleszteni, meg kellett építeni. Hány meg hány épület dőlt össze, míg rájöttek, hogy egy épület statikailag hogy a legbiztonságosabb, és hányan sérültek meg ezen az úton. A fejlődés mindig fokozatos, az ősember sem egyszerre ment a barlangból a Burdzs Kalifába.
Tehát az, hogy az önvezetés most nem működik, nem jelenti azt, hogy soha nem is fog. És ezt minden eddigi, ma használt hétköznapi dologról el lehet mondani, hogy elsőre nem biztos hogy sikerül megoldani, de nem jelentette azt, hogy nem lehetett megoldani.[ Szerkesztve ]
We were here
-
Attila0
őstag
-
Tuomas
addikt
Nem értem, hogy mire szeretnél kilyukadni, számomra most ellentmondásos is lett, amit írsz.
Korábbi hozzászólásodban:
Ami nem működik azt nem kéne erőltetni, mert a taxisofőrnek lenni sem egy utolsó hivatás.
Most pedig:
Persze, mert volt IDŐNK KIFEJLESZTENI őket. De, így így a 21-dik században viszont már azt veszem észre hogy minden újdonság kapcsán AZONNALI eredményeket várunk el.
Ebből nekem az jön le, hogy te vársz el azonnali eredményeket, és mivel még nem működik, akkor hagyják is a fenébe.
De elnézést ha esetleg valamit félreértettem.
We were here
-
Attila0
őstag
"Ebből nekem az jön le, hogy te vársz el azonnali eredményeket, és mivel még nem működik, akkor hagyják is a fenébe.
De elnézést ha esetleg valamit félreértettem."
Bizony hogy félreértetted, mert nem én szeretnék önvezető autót. Ugyanis nekem még 2024-ben is megfelelne egy ember által vezetett taxi. Hiába mondják hogy sokkal kockázatosabb, mint a repülés.
[ Szerkesztve ]
-
scdlsc
aktív tag
Az önvezető autóról és a taxisofőrökről valamiért a liftkezelők jutottak eszembe. Meg az alábbi történet.
[link] -
Attila0
őstag
"a #2 hsz-e alapján arra gondoltam, hogy arra céloz, az egészet be kellene szántani."
Akkor sem jártál volna messze a valóságtól. Mert így 2024-re már tényleg van olyan fejlesztés, amiknek mondjuk már az évtizedekkel ezelőtt kifejlesztett változatát sem mondanám egy használhatatlan őskövületnek.
[ Szerkesztve ]
-
Medocsabi
addikt
Engem az érdekelne,hogy az önvezető technológiát milyen szabályok szerint nyilvánítják működő képesnek. Meggyőződésem, hogy még béta verzióban is kevesebb balesetet fog okozni az ilyen jármű arányaiban egy ember vezette járműhöz képest. Persze ha csak a budapesti közlekedésből indulok ki. Bár azt egy vak teve is üverelné.
-
Alusky
aktív tag
Annál szerintem gyakrabban.
Az emberek mélytorokra veszik a BP autósok csatornát aztán azt hiszik az a norma, tipikus esete mikor már nem a szemüknek meg a józan eszüknek hisznek, hanem az annál erősebb ingert adó médiának. És az szerint az ember szar, a gép fasza. A valóságban meg épp fordítva...
Ezt a fórumot használni épp olyan, mint Facebookozni.
-
ha3flt
tag
Vezető nélküli autó pótvezetővel. Illik a korszellemhez. : -)
Egyébként szerintem a valószínűségekről szól ez is: hogy mikor sikerül a felmerülő "rendkívüli" helyzetekből eleget leprogramozni, mikor jutunk el egy elfogadhatóan alacsony előfordulási szinthez.
Elfogyni nem fognak, így időnként emberek halnak majd meg később is a valódi gondolkodás rugalmasságának hiánya miatt - ezt vagy elfogadjuk, vagy nem.
-
btprg
senior tag
válasz Medocsabi #32 üzenetére
Pont ez mutatja jól, hogy ennyi idióta vezető, ennyi nem létező vagy szar felfestés, kátyúdzsungel, értelmezhetetlen forgalmi rend mellett is egész jól működik. Ilyen körülmények között ezek az "önvezető" pre-alfa verziós cuccok A-ból B-be nem jutnának el, nem csak az lenne a kérdés hogy hányszor balesetezik közben.
"Tepid! Tepid is no good for a star, but it'll do for stardust." (nmlorg/naim)
-
btprg
senior tag
A faházas analógia akkor stimmelne, ha az ökrös szekér meg a gyaloghintó lennének a legfejlettebb közlekedési eszközök, és így fejlesztenék az Önvezető 2024-es Modern Autót.
A helyes házas analógia az lenne, ha most 2024-ben kezdenének el fejleszteni egy kutyaszarból épített házat. Hatalmas mérnöki kihívás, már párat tesztelnek is, ha elkészül akkor nagyon környezetbarát és jó hőszigetelő lesz De most még meg kell oldani, hogy ne legyen olyan büdös, ne omoljon rá néha a benne lévőkre...
No és persze az összes utat kutyaszarházakon kell majd keresztülvezetni, hogy bárkire bármikor ráomolhasson – analógiaként arra, hogy ha ezek a közúton el lesznek engedve akkor bárkit bármikor megölhet, összetörhet."Tepid! Tepid is no good for a star, but it'll do for stardust." (nmlorg/naim)
-
ncc1701
veterán
Az én bizalmam még el sem nyerték. Visszanyerniük végképp nehéz lesz.
-
janeszgol
félisten
En azt orommel olvastam, amikor felgyujtottak egy ilyen autot. Ezt kene a tobbivel is.
-
TESCO-Zsömle
félisten
válasz janeszgol #43 üzenetére
Ha demagóg akarnék lenni, most mondhatnám, hogy több kutyát/embert ütöttek el sofőrös járművek, mint sofőr nélküliek.
Az önvezető autók tanulsága, hogy 1-2 anomáliától eltekintve egyik sem okozott olyan balesetet, amilyet egy sofőrös autó (akár pont ugyanabban a helyzetben) ne okozott volna ugyanúgy. Ellenben kiesik egy csomó olyan eset, amire a gépi sofőr immunis (fáradtság, részegség, ingerültség, rosszullét, egyéb biológiai problémák).Sub-Dungeoneer lvl -57
-
válasz TESCO-Zsömle #44 üzenetére
+1. Ha csak MI sofőrök mennének az utakon, már most se lenne kb. hiba; de ez a hibrid rendszer nem fog sehogy működni :/ Amíg emberek vannak többségben, az MI nem fog tudni 100% alkalmazkodni, de ha meg MI lenne több az utakon, az ember veszne el (női vezető esete)
K̵̡̮̬̱̜͙͓̪̄̓͝N̷̪̄̾̈́Ų̵̢̦͕̟̰͇͉͂̓͜X̸͖̀͛͝Ǩ̸̻̲̯͂͌̓̎̂̔͛͘͝Ṋ̷̛̺̍U̵̢̦͔̼̺͉̦̲̖̙̽̈̌̋͒X̶͕͔̗́̓̉̈́̑̾̾͝͝K̴̨̹̯̞̂̏̎Ņ̷̰̻̙́́͐̂̏̄͛U̷̬̺̘̩̺͙̮̙͌̌̈X̴͇̆˜”*°•.˜”*°• E-L-I-T-E •°*”˜.•°*”˜K̵̡̮̬̱̜͙͓̪̄̓͝N̷̪̄̾̈́Ų̵̢̦͕̟̰͇͉͂̓͜X̸͖̀͛͝Ǩ̸̻̲̯͂͌̓̎̂̔͛͘͝Ṋ̷̛̺̍U̵̢̦͔̼̺͉̦̲̖̙̽̈̌̋͒X̶͕͔̗́̓̉̈́̑̾̾͝͝K̴̨̹̯̞̂̏̎Ņ̷̰̻̙́́͐̂̏̄͛U̷̬̺̘̩̺͙̮̙͌̌̈X̴͇̠͓͉̭͉̆
Új hozzászólás Aktív témák
- Anime filmek és sorozatok
- Programozás topic
- Kipróbáltuk az Anbernic RG40XXV kézikonzolt
- S.T.A.L.K.E.R. 2 Heart of Chornobyl - Befutottak az első tesztek
- alza vélemények - tapasztalatok
- Otthoni hálózat és internet megosztás
- exHWSW - Értünk mindenhez IS
- Windows 11
- Mesterséges intelligencia topik
- Ukrajnai háború
- További aktív témák...
- Dobozos Xiaomi Pad 5 6GB RAM, 128GB + toll, tokkal, fóliával, közel 1 év garanciával (emag), eladó!
- Eladó egy szép, dobozos, zöld, 8/128 Samsung S23! 2027.02.25-ig garanciás! QuadLock MAG tok!
- BlitzWolf BW-V2 1080P Android projektor eladó!
- Eladó a címben szereplő Xiaomi 14T Pro Titan Gray (szürke) 12GB/512GB telefon! Bontatlan, új!
- Szép Dell Latitude 9420 x360 Érintős "Kis Gamer" Laptop 14" -70% i5-1145G7 16/512 Iris Xe QHD+
Állásajánlatok
Cég: Axon Labs Kft.
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest