- Synology NAS
- Vodafone otthoni szolgáltatások (TV, internet, telefon)
- Hálózati / IP kamera
- A Magyar Telekom sem ad már ki telefonkönyvet
- Windows 11
- Xiaomi AX3600 WiFi 6 AIoT Router
- Media Player Classic és Home Cinema (MPC-HC)
- Már nem álom: 100 ezer dolláros magasságban a bitcoin
- Video konvertálás
- Telekom otthoni szolgáltatások (TV, internet, telefon)
-
IT café
Ubuntu Linux Összefoglaló
Hivatalos Ubuntu dokumentáció
Amennyiben kérdésed lenne, kérünk, add meg a szükséges adatokat a hiba minél pontosabb leírása mellett:
-számítógép típusa, hardverek pontos megnevezése (különösképp videókártya, vagy hálózati egységek)
-a használt rendszer pontos neve, verziója, a grafikus felület
-mikor és hogyan jelentkezett hiba, mi váltotta ki (program telepítés, frissítés, ...)
-eddigi próbálkozások a megoldásra (ha voltak ilyenek)
A hardverinformációkat legegyszerűbben úgy gyűjtheted össze, ha megnyitod a Terminál nevű programot a menüben. Ide írd be a következő parancsokat (mindkettő után nyomj Enter-t):
lspci
lsusb
Új hozzászólás Aktív témák
-
RBJ
addikt
az mitől lehet, hogy a pidginemen nem tudok képet küldeni. inaktiv a menüben.
le lehet tiltani valahol ha jon üzenet ne legyen tele a monitor az értesítés felugró uzeneteivel.Ubuntu / Realme GT2 / Fitbit charge 6 / Gaggia Classic / Xbox Series S
-
RBJ
addikt
jé tényleg működik a rádio vlc ben. már csak a rec gombot nem találom.
kicsit furi, hogy semmi effektet vagy az állomást nem mutatja.na meglett a gomb. speciális vezérlő egységek.
[ Szerkesztve ]
Ubuntu / Realme GT2 / Fitbit charge 6 / Gaggia Classic / Xbox Series S
-
RBJ
addikt
meglévő kubuntu mellé tudok win t tenni? sajnos a telefonom miatt szükség lehet rá.
-
RBJ
addikt
nem kell patriciót csinálni külön a win nek? meg mintha valahol olvastam előbb, hogy előbb win utána linux.
csak azért kérdezem mert nem igazán szeretném elrontani a kubim. csak mellékesnek kell a win.[ Szerkesztve ]
-
RBJ
addikt
patrició készítése előtt gondolom le kell csatolni a winyot de nem engedi. live modban sikerülhet patricionálás.?
-
RBJ
addikt
régen kalapálgattam már linuxt. vagy fél éve annyira beállt már a kubi. így sokat felejtettem.
ha jól tudom fat32 formátumra kell csinálni egyet.
linux mint maya live on csináltam egyet gparted el. 50 gb fat 32. kiváncsi vagyok mikor elinditom a wint látni fogja e.Ubuntu / Realme GT2 / Fitbit charge 6 / Gaggia Classic / Xbox Series S
-
RBJ
addikt
nem is ment a telepítés fat 32 re. gyorsan átformáztam ntfs re. most win alól írok. és most nézem, hogy nagyon csunyácska szegény. nem is tudom mit esznek rajta. maga a telepítési metódus és az egész rendszer egy rakás csunya dolog. ha hozzámvágnák se kellene win.
most látom ennyi idő után, hogy mennyivel kiforrottabb a kubuntum.ha most restartolnék csak a win lenne. live alatt csináljak terminálban majd egy updategrub ot és válaszható lesz startkor, hogy melyik rendszert akarom használni ?
-
RBJ
addikt
valami jó grub helyreállító leírást szeretnék. ha magyar az se baj.
csináltam egy sudo fdisk -l tDevice Boot Start End Blocks Id System
/dev/sda1 2048 512417791 256207872 83 Linux
/dev/sda2 * 512425305 618855929 53215312+ 7 HPFS/NTFS/exFAT
/dev/sda3 618862590 625141759 3139585 5 Extended
/dev/sda5 618862592 625141759 3139584 82 Linux swap / Solarboot os a win. és szeretném ha a kubi is elindulna vagyis válaszható lenne.
-
RBJ
addikt
hu. köszönöm. végre linux alól irok. mondjuk a grub választó menü gyorsan elment. nem is tudok választani majd win és linux között? nincs szükségem rá csak most helyre kellett állítani a telom mert egy custom rom al elfeküdt szegény.
-
RBJ
addikt
tényleg lehet választani de ilyen csúfság, hogy win van a gépemen már régen esett. meg
-
RBJ
addikt
hogyan tudok a külső táramon maradt állományokat törölni. védett tartalomnak mutatja pedig csak valami régi zene válogatás volt amit nem tudok törölni.
-
RBJ
addikt
csókolom . kérdésem a következő. két rendszer winf...s és Kubuntu van a gépemen. lehet most majd egy évnyi kubuntuzás után felraknám a linux mint maya t. a kubi helyére. ezek után megint kell majd grub helyreállítást csinálni.?
még mindig szerény véleményem, hogy nem is értem miért használnak wint most csak kényszerből van fent a telefonom végett de bűn csúnya és döcögős valami a kubuntuhoz viszonyítva. szerény véleményem a kubuntu még mindig kenterbe veri kinézetre és teljesítményre is.[ Szerkesztve ]
-
RBJ
addikt
Csókolom.
cseréltem a kubit linux mint cinenamonra. furi egy kicsit nekem hogy nincs plasmoid.
szeretnék valami docky t vagy hasonlót amin egybe vannak az alkalmazásaim. vagy valami unity sáv szerűt oldalra . tippjijje valakinek?Ubuntu / Realme GT2 / Fitbit charge 6 / Gaggia Classic / Xbox Series S
-
RBJ
addikt
hülyét kérdezek lehet. dolphin oz vagyok szokva a kubi miatt. a mint alatt a nautilus nem fekszik nekem. ennél nincs két ablakos mód?
-
RBJ
addikt
milyen file kezelővel tudok a local mappába másolni root joggal.
-
RBJ
addikt
cairo dockhoz tud valaki valami cpu hőmérséklet mutatót és időjárás widgetet?
-
RBJ
addikt
hol találom a destop témázó topikot? nem lellem.
-
RBJ
addikt
conky ra gondolok még én is csak majd egy évnyi kubuntuzás után felejtek mint a meszes, hogy mi merre. érdekes módon a simple cpu t cinnamon on nem tudom felkalapálni a panelba.
elvileg kisalkalmazások hozzáadása de sehol semmi.[ Szerkesztve ]
-
RBJ
addikt
meg mostanában megpiszkáltam az adobe flash t leszedtem majd újra ment. és azóta a flash videókban az embereki bőrszín kék.
milyen adobe tartozék maradhatott le? synapticsba tenném fel.Ubuntu / Realme GT2 / Fitbit charge 6 / Gaggia Classic / Xbox Series S
-
RBJ
addikt
Csókolom.
Feltettem a Mint fórumban de sehol még válasz. szeretném látni a panelomon a cpu hőmérsékletet . feltettem az lm-sensors t. kisalkalmazások hozzáadása és mégse jelenik meg semmi. tippjijje valakinek. conky val majd később bűvészkedem ha lesz időm.Ubuntu / Realme GT2 / Fitbit charge 6 / Gaggia Classic / Xbox Series S
-
RBJ
addikt
LÉtezne, hogy a bootlogo m ami nem volt egy update után meggyógyulna? Most lett.
Majdnem azt hittem, hogy az update kinyiffantotta a gépemet mert elég későre boot olt be. csak fekete...fekete... fekete...és lőn desktop.Ubuntu / Realme GT2 / Fitbit charge 6 / Gaggia Classic / Xbox Series S
-
RBJ
addikt
jé nem is tudtam, hogy a mint nél ha a bal felső sarokban hagyod az egeret elkezd bizseregni és multi ablakkezelő feljön.
-
RBJ
addikt
Kendi bá.
A rednszerment ppa t hol találom? vagy most már systemback a hivatalos neve?
rápróbálom a mint re. tudod nálam anno bibis volt.Ubuntu / Realme GT2 / Fitbit charge 6 / Gaggia Classic / Xbox Series S
-
RBJ
addikt
csókolom. elő akartam venni a kedvenc conky mat linux mint re és érdekes nem klappol rá amit anno ubin használtam.
-
RBJ
addikt
use_xft yes
xftfont DejaVu Sans:size=8
xftalpha 0.1
update_interval 1
total_run_times 0
own_window yes
own_window_type override
own_window_transparent yes
own_window_hints undecorated,below,sticky,skip_taskbar,skip_pager
double_buffer yes
minimum_size 300 5
maximum_width 800
draw_shades no
draw_outline no
draw_borders no
draw_graph_borders no
default_color white
default_shade_color red
default_outline_color green
alignment top_left
gap_x 80
gap_y 500
no_buffers yes
uppercase no
cpu_avg_samples 2
net_avg_samples 1
override_utf8_locale yes
use_spacer yesTEXT
${voffset 10}${color EAEAEA}${font DejaVu Sans:pixelsize=120}${time %H:%M}${font}${voffset -84}${goto 350}${color ACCD8A}${font DejaVu Sans:pixelsize=41}${time %d} ${voffset -15}${color EAEAEA}${font DejaVu Sans:pixelsize=22}${time %B} ${font}${voffset 21}${font DejaVu Sans:pixelsize=42}${goto 350}${time %A}
${goto 351}${font DejaVu Sans:pixelsize=18}${voffset -31}${color EAEAEA}${execi 3600 python ~/.scripts/conkyForecast.py --location=HUXX0019 --datatype=CC} ${font DejaVu Sans:pixelsize=18} ${color EAEAEA}${execi 3600 python ~/.scripts/conkyForecast.py --location=HUXX0019 --datatype=HT}
${voffset -9}${offset 12}${font Ubuntu:pixelsize=10}${color ACCD8A}CPU ${offset 8}${color EAEAEA}${cpu}%${offset 8}${goto 80}${color ACCD8A}RAM ${offset 8}${color EAEAEA}$mem / $memmax${offset 19}${color ACCD8A} TERHELÉS${offset 8}${color EAEAEA}${offset 8} ${loadavg}${color ACCD8A} ${offset 19}HŐ ${offset 8}${color EAEAEA}${execi 30 sensors | grep 'temp1' | cut -c15-21}#${offset 8}${color EAEAEA}${execi 3600 python ~/.scripts/conkyForecast.py --location=HUXX0019 --datatype=CC}${font Ubuntu:pixelsize=10}${offset 8}${color ACCD8A}${execi 3600 python ~/.scripts/conkyForecast.py --location=HUXX0019 --datatype=HT}
#${offset 19}${color ACCD8A}HOME ${offset 8}$color${fs_free /} / ${fs_size /}${time %A}
-
RBJ
addikt
cinnamonban nem tudom beállítani a cpu tempereture monitort sajna. valaki tud helyette valami cpu temp conky t.?
-
RBJ
addikt
Van egy adott conky [link]
innen eljutottam idáig.
elvileg az lm-sensors fent van mégse mutat semmit. hogyan tudnám a / használt / szöveget sorba tenni?
[ Szerkesztve ]
-
RBJ
addikt
hogyan tudok win 7 es usb telepítőt csinálni linux alatt?
-
RBJ
addikt
mostanában a qbittorentem állandóan ellállítódik vagyis alapra változik át. másnál előfordul?
-
RBJ
addikt
szerintem a hálózati báellításoknál kell beállítani vagy aktíválni úgymond a mobilnetet utánna ha bedugod mennie kellene. az asszonynak is tmobilos usb stick mobilnet van és ment ubuntu n , most meg wattos on megyen netbookon.
-
RBJ
addikt
teminalban tud valaki olyan parancsot ami után látom, hogy mennyi a cpu hőmérséklete? már tárgytalan.
[ Szerkesztve ]
-
RBJ
addikt
Akkárhogy formázom meg az usb pent gparted el állandóan írásvédett lesz. tipp?
-
RBJ
addikt
válasz God Vazzeg #2153 üzenetére
vagyis konkrét megoldás?
-
RBJ
addikt
szerintem a gparted ben a jelzők kezelésénél kellene valamelyiket kipippantani.
-
RBJ
addikt
kint a végleges mint kde [link]
-
RBJ
addikt
Jé erről most hallok először.
[link]Ubuntu / Realme GT2 / Fitbit charge 6 / Gaggia Classic / Xbox Series S
-
RBJ
addikt
én csak ezeket a block listeket használtam és nem volt gond.
http://list.iblocklist.com/?list=bt_level1
http://list.iblocklist.com/?list=bt_level2
http://list.iblocklist.com/?list=bt_edu
http://list.iblocklist.com/?list=bt_ads
http://list.iblocklist.com/?list=bt_spywareUbuntu / Realme GT2 / Fitbit charge 6 / Gaggia Classic / Xbox Series S
-
RBJ
addikt
na e már hibrid.
[link]Ubuntu / Realme GT2 / Fitbit charge 6 / Gaggia Classic / Xbox Series S
-
RBJ
addikt
empathy n miért nem tud az msn e fiókom kapcsolódni.? pidginen meg megyen.
-
RBJ
addikt
Csókolom. Lenne apró gondom. nem jelentős.
Másnak nem szokott a qbittorent alaphelyzetbe állítódni? gondolok olyanra, hogy magyar a volt állítva, az útvonal, titkosítás minden saját szájíz szerint és egyszer csak fogja magát gyári állapotba áll.
pedig nem történik frissítés, sőt a tárolókban még a szoftver forrásnál is ki van véve a pipa.Ubuntu / Realme GT2 / Fitbit charge 6 / Gaggia Classic / Xbox Series S
Új hozzászólás Aktív témák
A topik célja: Segítségnyújtás az Ubuntut és variánsait használók és az ezekkel még csak ismerkedők számára
Kérdés előtt olvasd el a topik összefoglalóját!
Haladó Linuxos kérdések topikja.
Linux felhasználók OFF topikja
Shell script kérdésekkel látogassatok el a topikjába
- Vélemény Ubuntu 20.04 LTS
- Bemutató Linux a mindennapokban
- Bemutató Ubuntu 16.04 LTS kezdőknek, gyakorlatiasan, objektíven
- Hír Megjelent az Ubuntu 16.04 LTS
- Windows, Office licencek kedvező áron, egyenesen a Microsoft-tól - 2990 Ft-tól!
- Vírusirtó, Antivirus, VPN kulcsok
- Windows 10 11 Pro Office 19 21 Pro Plus Retail kulcs 1 PC Mac AKCIÓ! Automatikus 0-24
- Eredeti Microsoft termékek - MEGA Akciók! Windows, Office Pro Plus, Project Pro, Visio Pro stb.
- ESET termékek hivatalos forgalmazója / NOD32 / Internet Security / Smart Security Premium
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest