Keresés
 • Sipi

  addikt

  Itt inkább az osztóid minősége lehet a gond. Passzív osztó (aminek nincs külön tápja), főleg, ha dzsunka-termék, rengeteget csillapít.

  Nekem 20-30 méteres kábelek mennek, ezt is lazán kell bírnia. Csillapítás mindig a végeken, a dugókon keletkezik. Az sem mindegy, milyen a drót végén a csatlakozó. Van pl., amit direkt lezárásra terveztek, ennek 15dB a csillapítása! (A bejövő jel általában 70-80dB, 56dB alatt már nincs élvezhető kép...)

  Javaslom, hogy a hálódba menő osztót szüntesd meg. Vásárolj egy minőségi (német) csavaros osztót, egy 4-es elég lesz. Ahol bejön a kábel, rakd rá, és a többi szobába erről vezesd el. Az nem baj, hogy 20 méteres kábelek lógnak mad rajta.

  Ja, gondolom, az Internet a kábelen jön - ennek elvileg semmit sem kell zavarnia, teljesen más sávon megy. (A legalsó, pár megás sávban, ahol még rádióadás sincs.)

  Ja2: ha erősítőt veszel, tápja van. És sajnos ha nnem kap áramot, akkor szinte semmi sem megy át rajta, akkora a csillapítása. Ilyen szempontból (is) jobb lenne, ha átvizsgálnád a rendszert, és inkább csak egy egyszerű elosztót tennél be.
  A fő elv: ''dzsunka'' osztókat nem szabad használni. A kábelek végére vagy 1,5dB csillapítású fali aljzatot, vagy sima dugót tenni.

  Sipi

  [Szerkesztve]

  Mont-joie! Saint Denis! Je trépasse si je faiblis!

 • I_Am

  veterán

  Azért mielőtt erősitőt vesztek, nézd meg a csatlakoztatásokat az elosztásoknál, mert lehet csak annyi a probléma. Ha minden rendben akkor pedig erősítő kell.

  Ha teszed ami a célod, akkor arra vagy hivatott az életben.