Új hozzászólás Aktív témák

  • *Ropi*

    félisten

    válasz Thome #7848 üzenetére

    ".Na akkor szaladjunk neki még egyszer."

    Nekiszaladhatunk akár többször is, de akkor is csak"fejjel a falnak" üzemmódban vagy. ;)

    "Ennyi van rá. Ebből kell most kihozni valamit, akár használt cuccokból is."

    Veszel most valamit, hogy aztán bukóval másra válts? Ráadásul használt tápot, aminek nem ismered az előéletét: a kondenzátorok ~3 év alatt kiszáradnak, onnantól hangosan ketyegő időzített bomba van a gépedben. ;) Ha a helyedben lennék, első körben a meglévő pénzből S.O.S. vennék egy minőségi tápot a kodegány helyére, aztán második lépésben összegyűjtenék a UPS-re. Lehet elsőre drágának tűnik, de hidd el: neked akarok spórolni hosszú távra. ;)

    "A codegen szartól bármi jobb lenne most, úgy gondolom, s Te is így gondolod, ebben biztos vagyok."

    Igen, lásd az előző bekezdést. :)

    "Akkor ezek szerint amit írsz, ezek a kvázi szinuszos ups-ek komálják az aktív pfc-t is?"

    Nem, soha nem komálták, csak az FSP nem szabhatott ki annyira hülye módon magával, hogy a saját tápjai ne menjenek a saját tünetmenteseivel, ezért kénytelen volt olyat gyárta(t)ni, amik együttműködnek velük, ezért merem ezeket ajánlani. Konkrétan úgy is írtam, hogy azt a párosítást (Raider 550 + EP1000) nyugodtan megveheted, nem pedig általánosítottan, hogy bármit bármivel. ;)

    "Illetve, írod, hogy a jó pc-s táp megvédi a gépet a feszültségtüskéktől. Na most, nem pont erre is szolgál az UPS, hogy véd?"

    A PC tápnak nem az az elsődleges feladata (Nem is várható el tőle - azért van az UPS, de abból sem mindegyik tudja: ezért is ajánlottam az FSP-t, mert az igen.), hogy megvédje a gépet a tranziensektől, de egy korrekt PC táp a készítői jófejsége miatt úgy van megtervezve, hogy a konnektorból áttételesen se kerülhessen semmi olyan a kimenetére aminek nem kell. Védelem alatt itt azt értem, hogy ami egy rosszabb tápot megfektetne úgy, hogy azzal a lendülettel magával vinné a gép többi részét is, a minőségi táppal szerelt gépben max. a tápot kell cserélni, mert a többi alkatrésze hibátlanul működik tovább.

    Nem tudom milyen konfigod van mert az adatlapod nincsen kitöltve, de ezt a 300W-os kategóriát felejtsd már el a saját érdekedben! ;) Ugye tápvásárlás előtt átböngészed az ajánlott tápegységek listáját? ;)

    Weboldalam: http://karpatisandor.hu

Új hozzászólás Aktív témák