Új hozzászólás Aktív témák

  • cinemazealot

    addikt

    válasz lenoma #19469 üzenetére

    A fogyasztásmérő termékoldalán ott a használati útmutató magyarul is, bár az nem ír az összes lehetőségéről. Míg a kijelzőn ott van a VA mértékegység, a doksija nem ír arról, hogyan lehet váltani az egyes teljesítmény típusok között. :( Pedig az áthidalási idő kiszámításához a fogyasztók VA-ben mért látszólagos teljesítményét kellene megtudni, mert hiába pl. a 121 W hatásos teljesítmény felvétel, ha közben pl. ~200 VA a látszólagos.

    Az aksi kora sem segít abban, hogy a számok kijöjjenek. 7 Ah × 12 V = 84 VAh, ennyi energiát képes az aksid tárolni. Mivel 4 éves elmúlt, ez valószínűleg mára némileg kevesebb. Viszont ebből és egy VA-ben mért teljesítmény felvételből már lehetne saccolni egy ideális áthidalási időt. A valós annál mindig kevesebb lesz.

    Tegnap félreérthetően fogalmaztam, bocs. Gép alatt a UPS korára gondoltam, nem a PC-idre. :B Ha jól látom, 2020 októbere környékén (másfél éve) írtál először erről a UPS-ről. Feltételezem, az is jó pár éves, ha már akkor elfogyasztotta a gyári aksiját. Ez is lehet tényező abban, hogy "nem stimmelnek a számok".

    [ Szerkesztve ]

Új hozzászólás Aktív témák