Új hozzászólás Aktív témák

  • cinemazealot

    addikt

    válasz berton #19462 üzenetére

    A UPS teljesítmény "tartaléka" nem feltétlenül számít a nyújtott jelalak és a PSU kompatibilitása szempontjából. Ez sajnos mindig is egy lutri volt. Viszont ha ismert gyártótól vásárolsz, akkor nagy eséllyel nem lesz vele gondod. De ha már csúcs (értékes) gépet akarsz biztosítani, érdemes megfontolni, hogy a UPS is ahhoz méltó legyen.

    Legbiztosabban talán az online (kettős konverziós), tiszta szinuszos UPS-szel jársz, ami non-stop biztosítja a megfelelő (mértékű és jelalakú) betáplálást. Ennek egyetlen hátránya, hogy állandóan búg (és fogyaszt).

    Visszatérve az eredeti kérdésedhez: ha a kiszemelt UPS-nél nem találsz infót arra vonatkozóan, hogy milyen aksi való bele (vagy milyen helyettesítő aksival lehet kitolni az élettartamát), akkor azt érdemes is elfelejteni, ugyanis jól láthatóan a gyártója sem hosszabb távra tervezte. Ahol viszont van erre vonatkozó infó, ott ez máris nem kérdés. :) Egyébként ha már van egy UPS-ed, ami jobb híján javításra vár, szedd szét, vedd ki belőle az aksit, és keress bele annak megfelelő méretű, kialakítású és villamos tulajdonságú helyettesítő akkut! Persze mielőtt ráakasztod a majdani csúcs gépet, érdemes jó alaposan kitesztelni.

    [ Szerkesztve ]

Új hozzászólás Aktív témák