Új hozzászólás Aktív témák

  • PROTRON

    addikt

    válasz markussandor #17946 üzenetére

    Milyen már bekapcsolt gépet? Attól még mert be van dugva, az még nem "bekapcsolt", csak rákötött.
    Amúgy nem szoktad kikapcsolni a számítógépet amikor nem használod? Nem csak server üzem van 24 órás használattal., amikor alszom ne zúgjanak a gépek. És amikor kikapcsolom akkor én a hosszabbító főkapcsolóját is lenyomom(mert a win10 volt hogy random visszakapcsolta a gépet magától :D ) . Plusz áramszünet után is vissza kell kapcsolni.
    Az elektromos berendezések induláskori áramlökete ami leoldhatja a túláramvédelmet, nem csak a hálózatra kötéskor. A lakás kismegszakítókat is úgy tervezik hogy pl az állandó üzemű állapothoz képest lazán átengednek 6-8X-os pillanatnyi áramlöketet induláskor, ezért villan meg a lámpád ha ugyanazon az áramkörön van egy dugalj amiben porszívót BEKAPCSOLSZ, miután már előzőleg bedugtad, bekötötted.

    Mellesleg nézz elemzéseket a 3xxx-es rtx szériáról, menet közben random 350W+-os kiugrásokat produkál, emiatt növelte a gyártó a tápegység ajánlást 750-re, hogy a tápegységekben lévő túláramvédelem ne lőjje ki folyton a gépeket.
    Mert bizony 650-es tápnál panaszok jöttek játék közbeni ( értsd.: "már bekapcsolt gép, ahol szerinted nincs hirtelen jött áramfelvétel") leállásokról. Mivel a 650-es tápokban az egyes VGA tápcsatlakozók "áram sínezés" ágai alapvetően alacsonyabb áramlöketekre voltak méretezve.

    [ Szerkesztve ]

    Elméletileg nincs hülye kérdés...az elmélet és a gyakorlat között elméletileg nincs különbség.

Új hozzászólás Aktív témák