- Telekom otthoni szolgáltatások (TV, internet, telefon)
- Otthoni hálózat és internet megosztás
- DIGI internet
- Megadja magát az EU-nak a Corning, nincs több exkluzív megállapodás
- Hiába Musk kritikája, az ausztrálok szerint megoldható a közösségi médiás tiltás
- Programozás topic
- Linux kezdőknek
- Nem rakétatempóban, de nőnek a notebook-eladások
- Megkereste Elon Muskot a TikTok vezetője
- Vodafone otthoni szolgáltatások (TV, internet, telefon)
-
IT café
Üdv! Olvasd el, ha új tag vagy, illetve mielőtt képet osztasz meg!
Új hozzászólás Aktív témák
-
Ricardo
titán
válasz justmemory #13894 üzenetére
Olyan mintha infra kamerával készült volna
-
doggie
aktív tag
válasz justmemory #13897 üzenetére
Szerintem az eredeti kép ehhez képest 100x jobb lett, ne erőltesd ezt az effectet!
"Hát minden, minden e világon csak álomba ködlő furcsa álom..." EAP
-
doggie
aktív tag
válasz justmemory #13899 üzenetére
Ez az eredeti? Mintha valami fátyol lenne a kamera előtt.
De így is sokkal jobb, mint a sepia túleffektelt."Hát minden, minden e világon csak álomba ködlő furcsa álom..." EAP
-
Ricardo
titán
válasz justmemory #13912 üzenetére
Köszi. A háta nincs meg
Yofej75:
A második tetszik, de a fókuszt én a virág közepére tettem volna.
[ Szerkesztve ]
-
Ricardo
titán
válasz justmemory #14159 üzenetére
-
justmemory
senior tag
válasz justmemory #14961 üzenetére
--- Imprisoned, inside this mind... --- Joined at the soul with a pair of headphones ---
-
sharp4
őstag
válasz justmemory #14965 üzenetére
Nokia N900? De rég láttam már ezt a telefont...
Magyarország legnagyobb Xiaomi közössége:https://www.facebook.com/groups/622368221279940/?ref=share Apple Iphone 13 Pro & Ipad Air 5 Tesla Model 3 LR
-
Ricardo
titán
válasz justmemory #14965 üzenetére
Ez jobb lett.
-
hackeeeee
Jómunkásember
válasz justmemory #15217 üzenetére
Wow.. A teló korához képest, ez nem semmi..
Véleményem szubjektív...
-
törölt tag
válasz justmemory #15932 üzenetére
Nekem tetszenek a képek, annak ellenére, hogy nem mai a mobil, egész jó képeket csinál.
[ Szerkesztve ]
-
törölt tag
válasz justmemory #15945 üzenetére
Értem. Egyébként ha valaki tényleg komolyabban szeretne fotózni, az inkább fényképezőgépet vegyen, és ne telefont. Persze mobillal is lehet igen jó fotókat csinálni, de ha valaki nagyon profi szinten szeretne fotózni, annak ott a tükörreflexes gép/cserélhető obis kompaktok.
Van benne DNG mentés mód? Azért az nem rossz.
-
törölt tag
válasz justmemory #15947 üzenetére
Azért durva, hogy már akkor is lehetett RAW-ban fotózni mobillal.
Aryon87: Szerintem azzal a géppel jobb képet lehet csinálni, mint egy mobillal, ha minden funkciót kihasználsz. De persze meg kell tanulni a használatát, ami sajnos nem minden esetben könnyű.
Szvsz aki fényképezőgéppel akar fotózni, annak érdemes először egy kis kompaktot venni, vagy valami olcsóbb gépet, nem temérdek funkcióval, aztán ha sikerült magát kiismerni, s úgy érzi szintet kell lépni, akkor érdemes egy profibb fényképezőt vásárolni.
Telefonon annyival jobb a helyzet, hogy többféle kameraszoftvert lehet használni, így mindenki megtalálhatja a magának valót. Viszont a fényképezőgép esetében nem így van: kötött a rendszer, így a használójának muszáj kitanulni a használatát.
-
Drakmusz
addikt
válasz justmemory #16589 üzenetére
Ha már úgy alakult hogy meg lettem említve,reagálnék.
Ebben a topikban mindig is inkább a kreativitásra helyeződött a hangsúly,legalábbis szerintem.Nekem egyébként nem nagyon számít hogy mivel készült az adott kép,ha át tud adni valamit a készítője,akkor értékelem.Erre a legjobb példa Keresnyei Vince fotója.
Egy iPhone 6s-el készült,szinte megszólal a kép.
Mostanában talán felpezsdült az élet itt,régebben szinte csak ugyanazok a tagok töltöttek fel.[ Szerkesztve ]
https://photos.app.goo.gl/nyFQFvMeShSznmuk7
-
Drakmusz
addikt
válasz justmemory #18711 üzenetére
Igen, kicsit sok lett a szerkesztés.
Talán az életlenítés sem kell, illetve a tetejéből is vághatsz.https://photos.app.goo.gl/nyFQFvMeShSznmuk7
-
Drakmusz
addikt
válasz justmemory #18931 üzenetére
Köszönöm!Jó ötlet a fekete-fehér, délután ki is próbálom hogy mit mutat.
-
koboldozat
senior tag
válasz justmemory #18930 üzenetére
Köszönöm, picikét túlszaturált lett ez tény. A pfijánál probáltam de ahogy nekem akart volna tetszeni sehogysem akart jó lenni. Igen én is látom hogy ott kicsit megnyúlt
Nekem is jobban adják a 808 képei, csak sajnos nagyon lemaradt szoftverileg és ahrtdverileg is persze ha akkora szenzor lenne a P30-ba és olyan algoritmus a mai technikaval űber lenne.The my Best phone: SE K750i, SE C905, Nokia 808 PV White, Samsung K Zoom Black, Nokia Lumia 1020 White, Huawei P20 Pro Twilight, Huawei P30 Pro Ice Crystal blue, Honor Magic 5 Pro
-
Drakmusz
addikt
válasz justmemory #19095 üzenetére
Nem egy fotóbajnok az A5, ezen a szerkesztés sem segít.
Egy ilyen mobillal egyébként jóval nehezebb dolgod van.
Nekem olyan témátlan mind a három, nehéz ebből bármit is kihozni.
Volt itt már jobb képed is, ezek most annyira nem.
Magánvéleményt hallhattunk.[ Szerkesztve ]
-
törölt tag
válasz justmemory #19095 üzenetére
Ha vannak kiégett részek a képen, akkor inkább hagyd meg őket fehéren, még mindig jobb úgy, mint egyárnyalatú szürkén. Meg egyébként is lapos, kontraszttalan lesz tőle a kép, sokkal jobb lenne így:
A vignettával ugyanez a baj. Nem tudom a Snapseed mennyi lehetőséget biztosít hozzá, viszont a Lightroom-ban van hozzá egy highlights csúszka, azzal lehet kontrollálni, hogy a világos részeken mennyit sötétítsen.
[ Szerkesztve ]
-
Drakmusz
addikt
válasz justmemory #19734 üzenetére
Nekem a legegyszerűbb van, ami igazából szelfibotokra van kitalálva.
De most le fogom cserélni egy ilyenre, szerintem ez jobb minőségű valamivel.
[link][ Szerkesztve ]
-
Sumptuous
senior tag
válasz justmemory #19734 üzenetére
Én ilyet használok az említett hama álvánnyal. Vettem hozzá plusz papucsot is, így jut egy a dslr-nek, meg egy ennek az állványnak, így nem kell mindig csavargatni. A tartó egyébként nem rugós, hanem csavaros/mentes. Pöpecül bele lehet fogatni a telefont, nem kell vele kinlódni/feszítgetni. Főképp csillagfotóra használom(/tam) a P30 Pro-val. Élőben így néz ki: [kép](mostanában nem volt rá időm, poros egy kicsit )
-
Aryon87
félisten
válasz justmemory #19803 üzenetére
Ez igencsak jo lett kategoriajahoz kepest.
Nameg a Gcam is sokat segit.Tomboy a jo kis Poco. Szuper kepek. Barcelona?
[ Szerkesztve ]
Xiaomi 14 Ultra / Huawei Mate50Pro & Huawei Watch GT2 Sport / Honor Magic 5Pro / Huawei P40Pro / Xiaomi 12X // Huawei P8 Lite / LG G4 / Xperia SP
-
Ricardo
titán
válasz justmemory #19808 üzenetére
Nagyon jó telefonok voltak a maguk idejében. Én rettenetesen sajnálom a régi Nokiák eltűnését. A Meego-ban volt lehetőség.
-
Ricardo
titán
válasz justmemory #20152 üzenetére
Ez tetszik.
-
Putyin90
senior tag
válasz justmemory #20245 üzenetére
Köszönöm!
-
Ricardo
titán
válasz justmemory #20426 üzenetére
Kicsit érdekes a színe.
-
Ricardo
titán
válasz justmemory #20428 üzenetére
Az komoly. Elsőre azt gondoltam a telefon tévesztette el a fehéregyensúlyt
-
siskad
őstag
válasz justmemory #20527 üzenetére
Köszönöm!
-
trebrona
nagyúr
válasz justmemory #20542 üzenetére
[ Szerkesztve ]
------- Nem mindegy, hogy egyelőre áll a meccs, vagy egyenlőre áll a meccs. ------
-
Ricardo
titán
válasz justmemory #20964 üzenetére
Köszönöm.
novinyul: Neked is köszönöm. A másik topikban ott van az oriáskerék. Azt nehéz lett volna makró lencsével lefotózni
-
sphe
senior tag
válasz justmemory #21050 üzenetére
Szép összehasonlítás! Hát a zgcamen alakíthatnak még. Sok a csúcsfény és lehetne melegebb a feheregyensuly. Innen a gyári jobbnak tűnik.
-
tesz-vesz123
senior tag
A gyári sokkal jobb. Samsungra nem való GCam, túl jó a gyári szoftver.
-
psajti
aktív tag
Exynossal is pofás már ez a Gcam téma! Köszi az összehasonlítást!
-
ShadowLac
addikt
Gyári kicsit túl szinez.???
A beltéri ben a Z gcamnál valós a szekrény színe???Xperia Neo, S Avance, S 2,3,4,5,6,7,8,9,Xiaomi MI8,Pixel 2XL,MI9,S10plus,Pixel 4A5G,MI11,S21plus,Pixel 6,S20 Fe, S21 Fe, S22 utra,s23ultra, s24Ultra
-
sphe
senior tag
válasz justmemory #21053 üzenetére
Én is gcamot használok samun, de kalibrált monitoron nézve most ennél a telefonnál nincs a helyzet magaslatán (pixelpeepinget hagyjuk ki mert gyárival pro módban iso-t levéve, stabilan telefont tartva élesebb lesz az írás, mint a gcam). Szaturációt pár másodperc még egy gyermeknek is lentebb venni, de elbaSzigetére elküldött fehéregyensúlyt, hue és gamma értékeket már komoly dolog szintre hozni. Persze ha szereted a hideg színvilágot, szíved ügye.
[ Szerkesztve ]
-
Ricardo
titán
válasz justmemory #21061 üzenetére
Köszönöm.
-
Ricardo
titán
válasz justmemory #21067 üzenetére
Már hat napja
-
tom570
aktív tag
válasz justmemory #21098 üzenetére
Belenagyítva is szépek a bronz oxidálódott színei, persze ha nem arany
/Give them nothing! But take from them everything!/
-
natë
nagyúr
válasz justmemory #21127 üzenetére
Szerintem automatával sem lenne (sokkal) rosszabb. Próbáld csak ki.
-
novinyul
veterán
-
natë
nagyúr
válasz justmemory #21142 üzenetére
Nice
-
natë
nagyúr
válasz justmemory #21144 üzenetére
Jó ez a teló. Lődd meg ezeket is gyárival, kíváncsi vagyok.
-
natë
nagyúr
-
Vyndree
őstag
válasz justmemory #21160 üzenetére
Szerintem pont a fának van természetes színe és az égbolt kéksége kicsit természetellenes. Bocs hogy belenyúltam, hirtelen ennyire futotta: [link]
-
Vyndree
őstag
válasz justmemory #21170 üzenetére
Azon agyalok én is, hogy teszem rá az állványra. Most voltam a Sárkány centerben ahol mindenféle mobilos bisz-basz van, de mikor mondom mit szeretnék csak néztek rám. Ha sikerül állványügyben megoldást találni szólj kérlek, érdekel.
(közben találtam és meg is rendeltem: [link])
Autós tartó is jó végülis, a lényeg hogy stabilan álljon. A kép készítésekor időzítővel induljon (2 vagy 5mp), 15mp-es záridő, a rekesz legyen teljesen nyitva, manual fókusz maxon, fehéregyensúly 4k, ISO elsőre 400 majd 800 aztán még feljebb amennyire csak engedi. Ez utübbi minél magasabb annál jobban fognak látszani a csillagok és a tejút viszont annál zajosabb lesz a kép. Valami ilyesmi zajos képek fognak készülni [link] [link] [link] és az alacsony ISO-s képekkel kell összerakni, meg persze óvatosan zajszűrni mondjuk Topazzal. Kicsit pepesz, de ha elkészül sokkal profibb lesz mint amit az app csinálna szoftveresen.[ Szerkesztve ]
-
Ricardo
titán
válasz justmemory #21170 üzenetére
Az sem árt az ilyen fotó készítése esetén nincs nagy fényszennyezés. Ilyen helyet egyre nehezebb találni.
-
Vyndree
őstag
válasz justmemory #21175 üzenetére
Ez kb ugyanaz csak márkás (jobb minőség) és itthon van ezért drágább is. Autós tartóval elvagyok amíg megjön, no meg mostanság elég sok a felhő esténként is.
Ami a fényszennyezést illeti: [link] a Bükkel ráhibáztam. -
Vyndree
őstag
válasz justmemory #21177 üzenetére
Ezekkel az appokkal kísérletezek ami az asztrofotózáshoz is jól jöhet:
- ProCam X
- Camera FV-5 pro
Első ránézésre az utóbbi tűnik jobbnak, támogatja a 0,5x nagylátót és részben magyar nyelvű, rengeteg manuális beállítási lehetőséggel. Már csak a jó idő hiányzik. -
Ricardo
titán
válasz justmemory #21202 üzenetére
A makrót már tudom használni. A többit még ki kell ismerni
-
Ricardo
titán
válasz justmemory #21211 üzenetére
Köszönöm
-
TunerJoe
senior tag
válasz justmemory #21218 üzenetére
Az optikai zoomot csak megfelelő fényviszonyok között használja a telefon. Az én Xiaomimon is így van. Illetve az is lehet, hogy a 3x gyújtótávú kamera nem tud raw-t.
instagram.com/albert__gyorgy
Új hozzászólás Aktív témák
Szerkesztett és makrófotók megosztása, véleményezése, tapasztalatok átadása, játékok, technikák és különböző makrólencsék bemutatása. Végeredmény = remek képek :)
- Azonnali alaplapos kérdések órája
- S.T.A.L.K.E.R. 2: Heart of Chornobyl
- Honor Magic6 Pro - kör közepén számok
- Lenovo 3000 és IdeaPad notebookok
- Hardcore café
- Azonnali notebookos kérdések órája
- Intel Core i5 / i7 / i9 "Alder Lake-Raptor Lake/Refresh" (LGA1700)
- Audi, Cupra, Seat, Skoda, Volkswagen topik
- BestBuy topik
- SSD kibeszélő
- További aktív témák...
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: Axon Labs Kft.
Város: Budapest