Aktív témák
-
lorcsi
veterán
a Pick gyár körül a felső tiszaparon mindneütt fizetős a parkoló?
ha az írószeres parkolójába állok ott ingyenes ?eladó: vadi új soundcore motion+
-
MaciG
addikt
Ha valakinek van eladó bluetooth-os fülese ami jó Nokia n97 minihez, az dobjon egy pü-t. Nem stereo kell, hanem olyan ami főleg telefonálásra és minimális zenehallgatásra jó.
BANZAII
-
SirRasor
addikt
+macilaci78 Hajaj ez így nem valami bíztató, mert egyrészt sok a növényünk, másrészt már nem volna pénz alomra (kajának csak maradékot terveztünk be), és csak most jöttem rá, hogy alom kell neki.
Viszont az csábít, hogy rajtam alszik, de a szálló macskaszőr már kevésbé
Na majd még konzultálok a párommal, hogy mi legyen, mindenesetre köszönöm a részletes beszámolókat, így már van vajmi elképzelésem, hogy milyen lenne itt egy nyarvogó macsek
Make Love not war!
-
boba6
senior tag
lesz egy eladó komplett gépem: X2 5600+/HyperTX/4GB/9600GT/250GB
ha valakit érdekel privi... "Have you tried turning it off and on again?" .... "Is it definitely plugged in?" ... • • • • • • • • • • • • ha nem kapsz választ 24 órán belül, emlékeztess!
-
regvoltrossz
aktív tag
válasz SirRasor #44105 üzenetére
Az alom egy 10 kilós csomaggal a Tescoban 500-1000ft között van márkától függően. A Tesco gazdaságos a legolcsóbb, és az is jó. Egy hónapig nálam kitart egy felnőtt macskánál.
Macskaeledelből pedig érdemes figyelni a multik akciós szórólapjait, és amikor akciós, akkor venni egy-két kartonnal. Ezt is ki kell tapasztalni, hogy melyiket eszi meg leginkább. Az enyém például a szárazat nem eszi, csak ritkán és keveset. A nedves konzervet szereti, leginkább a halasat és a pulykásat. A macskás fórumok szerint érdemes néha kiegészítőnek venni neki szárított halat és ilyesmit, mert táplálóbb mint az eledel. Egyébként ha kiskorában rászoktatod a konzervkajára, akkor nem nyúl az emberkajához. Legalábbis az enyémet hidegen hagyja az ilyesmi ami akkor a legérdekesebb, amikor hazaérsz éjjel a melóból, és elfogyott a macskakaja, de mivel a maradékot nem eszi meg, így kénytelen vagyok elmenni macskakajáért az éjjel-nappaliba
Lehet kapni macskafüvet, ha nem akarod, hogy lelegelje a virágokat. Nálam mondjuk kijár az udvarra így erre nincs szükség.
Amúgy nem voltam macskarajongó véletlenül lett macskám. Az úgy volt, hogy a társasházunk udvarára rendszeresen bejártak kóbor macskák, és mivel nem bántottuk őket jól érezték magukat. De a kóbor macskák ugye jönnek-mennek, így aztán mostanában nincsenek kóbor macskáink. Kormos viszont a tesójával együtt itt született. Amikor előhozta őket az anyjuk, akkor persze mindenki dédelgette, simogatta, etette őket, majd azt vettem észre, hogy már csak én törődök velük, így lett macskám. Tesóját sikerült elajándékozni egy másik alsóvárosi családhoz, Ő viszont itt maradt. Hogy a lakásomat kisajátította, az neki természetes volt. Sokszor észre sem vettem eleinte, hogy belógott. Így lett belőle egyszerre kinti és benti macska. Okos egyébként, mert télen nem nagyon akar kimenni, nyáron viszont inkább kint van, mint bent. Három éves lassan, túl van egy-két fialáson, de sajna eddig valami miatt nem igazán maradtak meg a kicsik. Most úgy néz ki, hogy nincs gond, ezért is írtam, hogy ha minden a legjobban alakul, akkor olyan 4-5 hét múlva tudok adni ajándékba kiscicát. Szeretnénk ivartalanítani ha felnőnek a kicsik, de Szegeden iszonyat drága a lánymacskák ivartalanítása. Valószínűleg Vásárhely, vagy Makó lesz ebből, mert ott 6-7ezerből megvan a dolog, míg itt, általában 15-20 ezerbe kerül (Februárban volt akció 18 helyett 15 ezerbe került volna az ivartalanítás.) Nem igazán értem, hogy miért kerül Szegeden két-háromszor annyiba ugyanaz, mint ami20-30 km-el arrébb sokkal olcsóbb..Oly korban éltem én e földön, mikor a majom visszaszállt a fára,a százrészes tévédrámák közé,hol a hős daliás menedzser, lő, sose fél,s az elhagyott nő könnyek közt kefél. [Orbán Ottó]
-
r0by
addikt
De azért ne azt képzeld, hogy úgy száll, mit a sűrű hóesés. Ha máskor nem, evés közben érdemes figyelni, hogy ne kereüljön túl sok a szervezetbe. Biztos nem jó, bár mondjuk még nem halottam olyan esetről, akinek ettől baja lett volna. Kivéve persze az allergiásokat.
Másfelől meg a negatívumok mellett van dögivel pozitívum is, ami simán kárpótol. De ezt nem kérdezted Én például nem is tudom mi lesz, amikor már nem lesz. Igaz, remélem még messze van, mert az átlag életkoruk 15-16 év. -
macilaci78
nagyúr
A szőrre van megoldás. Kopasz macska.
Mi annyit simogattuk a mienket, hogy hogy nem szőrözött. Egyszerűen használni kell kefét, vagy simogató kesztyűt.
A zöldet meg akkor eszi a macska, amikor ég a gyomra. Olyan kaját kell venni, amiben van zöldség: kukoricás, borsós, stb. Illetve egy virágládát fűvel bevetsz és azt tálalod neki, amiből ehet, akkor nem fogja lelegelni a konyhai fűszernövényeket, liliomot, stb-t.Ha minden kötél szakad, nem kell félni az akasztástól!
-
Ted_Beneky
senior tag
Az igazi mégiscsak az (eltekintve SirRasor lakáshelyzetétől), ha egy macska kertes környezetben nő fel. Attól még lehet bent élő - de kijárkáló, kint élő - de bejárkáló, vagy "ridegtartásos", mint a szembe szomszédunk macskái.
Ott hárman vannak a kandúrok, nem mehetnek be, eszik azt a kevés maradékot amit kapnak ezen felül önellátóak, minden megesznek ami él és mozog és kisebb náluk. Fényes a szőrük, erősek mint a katolikus vallás, kemények mint a Heavy Metál. Alomra nincsen gondjuk, a füvet nem rágják hanem szívják!
Három rokonomnak is van benti macskája és bizony a körömélesítés és a szőrhullatás örök probléma.
Csillagkaput a Csillag térre!
-
macilaci78
nagyúr
válasz Ted_Beneky #44110 üzenetére
Otthoni szülői háznál tartott macskák (fajta tiszta sziámi, meg házik) a terméskőoszlopon hegyezték karmaikat például. A drága szomszéd meg bezárta őket traktorfülkébe, meg erre-arra. Nem hazudok, az elmúlt húsz hévben vagy 50 macskánk volt, ezek közül csak egy kezem is elég ahhoz, hogy megszámolhassam, közülük hány halását tisztázott.
Ha minden kötél szakad, nem kell félni az akasztástól!
-
Polemius
senior tag
Ha már így a macskákra terelődött a téma:
Macskamentát lehet-e kapni Szegeden valahol? -
mgoogyi
senior tag
Sziasztok,
Valakit érdekel egy Radeon 4890 accelero twin turbo pro-val szerelve 26k-ért?
Priviben lehet érdeklődni. -
félisten
Ha valaki tud valami Szegeden végezhető segédmunkát, vagy akármit amivel pénzt lehet csinálni, dobjon nekem egy pü-t. Ha bejelentett, az előny, de nem feltétel
-
zeg
őstag
Eladó egy Sony HCB-150-es Bluetooth kihangosító[link]. Még több mint egy hónap gari van rajta, karcmentes, fóliával, dobozával, edigital-os garanciajeggyel.
Ár: fix 4K, házhoz viszem.
Megj.: A hívószámok importálása csak sony telefonokon, ill. a 2 évnél nem öregebb egyéb más bluetoothos telefonokon működik, de vásárlás előtt kipróbáljuk.3dfx cuccokat keresek megvételre
-
Polemius
senior tag
válasz LordVader80 #44113 üzenetére
Bár kedvelem a cicákat, de nekem sajna nincs.
Egy barátom cicáját akarom meglepni vele. -
Luighi
senior tag
Érdekel valakit ilyen noti?
FSC Esprimo Mobile X9515 megkímélt állapotban - br 90k.
15,4" WXGA Matt LCD (1280x800),
Intel GM45 chip, Intel P8700 (2.53G/3M) proci,
2GB DDR3 ram, 160GB SATAII HDD, DVD-RW,
Intel GMA4500, GBitLAN, 300MBps WiFi, BT2.1,
XD/SD/MMC kártyaolvasó, 4xUSB2.0, 1xeSATA, ujjlenyomat olv.,
5200mAh 8cellás akku, Win Vista Business COA,
fél év gari. -
regvoltrossz
aktív tag
Keresek Kingston DDR2-RAM 1GB PC2-800 HyperX (KHX6400D2/1G) ramot.
Egy ilyen van most a gépemben. Jófajta kis ram, de sehol nem kapok mellé másikat
Ha valakinek van ilyen talonban ne rejtegesse!Oly korban éltem én e földön, mikor a majom visszaszállt a fára,a százrészes tévédrámák közé,hol a hős daliás menedzser, lő, sose fél,s az elhagyott nő könnyek közt kefél. [Orbán Ottó]
-
martonx
veterán
válasz Ted_Beneky #44110 üzenetére
nálunk a kertben lakik a macska. Van egy kis kibélelt házikója, amit nagyon szeret. Télen meg a nagy hidegben behúzódik a melléképületbe.
Egyébként az előszobába télen néha beengedjük, hagy játszanak vele a gyerekek.Én kérek elnézést!
-
pschio
őstag
valakinek maxell két rétegű lemez? 170/db. van 2x10db-om.
''Én nem süllyedek a hülyék szintjére, mert ott legyőznének a rutinjukkal''
-
zeg
őstag
válasz Luighi #44119 üzenetére
Egyszer már megcsináltam, sokkal többet mint amit te elértél, a 'gyúrósok ide' topikban érdeklődj, még fotót is találsz rólam
Ha az új állásom is olyan lesz mint ami akkor volt, lesz nagy meglepi abban a topikbanSzerk: nem kell velem egyet érteni, nem kell egyet érteni profi személyi edzőkkel, nem kell egyet érteni a sok évtizedes tapasztalattal rendelkező komoly eredményeket elért sportolókkal. Én is így gondoltam anno, így lettem 80 kilóbol 108 kilós erős, de disznóforma zsírdarab. A belem kiköptem mire lementem 78 kilóra, és ha a jövő úgy hozza, egyszer ismét bordás hasam lesz
[ Szerkesztve ]
3dfx cuccokat keresek megvételre
-
Rhino666
addikt
Kingston microSD HC 8GB 3'350,-
Akko switchek és Krytox, Keychron kenőanyagok raktárról! https://reduced.to/3pazm
-
TommyB
csendes tag
Elado stuff:
Intel Etherexpress Pro/100 Pcmcia 32bit
Edimax EP-4203DL Gigabit Pcmcia 32 bitEzust szinu kartyafuggetlen Nokia e51
2x1gb kingmax 1066MHz ddr2 ram KLED48F-A8KI5
D-Link DGS-1008d 8 portos energiatakarekos gigabit switch
Tp-Link TL-WN910N pcmcia 300mbps n/g/b wifi kartya
5.25 kulso ide haz, usb 2 portra csatlakozik, kulso tapos
12cm Xilence fan -
SirRasor
addikt
válasz regvoltrossz #44107 üzenetére
Erről a nyúl oltása jut eszembe, amit minden évben meg kell csinálni. Szegeden 2x4000 huf volt, Szolnokon meg 2000 hufból kijött az egész.
Közben a macskaalomra a párom azt mondta, hogy egyszerűbb földet alárakni és kész.Na én meg költséghatékonyság alapján nézek mindent, és hiába aranyosak az állatok meg minden, de nagyon sok pénzt elvisznek. Inkább a növényeket szeretem, mert kifejezetten jót tesznek a környezetükkel, nem pedig rombolják azt (ahogy a nyúl megrág mindent, vagy a macska összekarmol, kutya szétrág). Csak hát párom állatpárti, úgyhogy kell kis kompromisszum. Ő legszívesebben kutyát tartana panelban, de szerintem az picit problémás lenne a mérete miatt, ráadásul ott a kajaköltség megint picit magasabb lenne...amikor én sakkozok azzal, hogy melyik nap ebédeljek vagy ne, hogy aztán később jusson pénz mindenre. Szóval érdekes helyzet
Ja és mindemellett imádom a macskákat is, szóval nehéz itt már kiigazodni bármin isMake Love not war!
-
Luighi
senior tag
Zeg és R0by, köszönöm
Zeg barátom, még egy gondolat a futós témához azután békén hagyom a dolgot.
Még ha igaz is lenne, hogy semmit nem ér amit SirRasorék vagy én csinálok mozgás helyett, akkor is támogatni, becsülni és biztatni kell a küzdő szellemet! Köszönöm
-
Polemius
senior tag
-
ErőVarázsló
aktív tag
van még két gaycdára váró pici degum valaki vigye már el
nem ülnek embert
a kábeleket annyira nem szeretik mint a tengeri vagy a hörcsög
kézbarétak
és okosak
ill. sokat sportolnak6 hetesek
Magán orvosi ügyelet Szegeden www.szegedorvosiugyelet.hu ph-soknak kedvezmény telefonon gyorsabb: 70-kettő281171
-
szumoo
senior tag
-
LordVader80
őstag
válasz ErőVarázsló #44145 üzenetére
KapcsFord:
van még két gazdára váró pici degum, valaki vigye már el
nem ölnek embert
a kábeleket annyira nem szeretik, mint a tengerimalac vagy a hörcsög
kézbarátok
és okosak
ill. sokat sportolnak6 hetesek
May The Force Be With You!
Aktív témák
- NVMe/SATA tárolóbővítés az Orico dokkolójával
- MultiCooker avagy az elektromos kukta. Ötletek, tippek, tanácsok, receptek.
- Alulértékelt az NVIDIA, 2035-re elkészülhet a mesterséges szuperintelligencia
- Autós topik
- Kupon kunyeráló
- Milyen monitort vegyek?
- Escape from Tarkov
- BIOS topic
- Filmvilág
- Anglia - élmények, tapasztalatok
- További aktív témák...
- Beszámítás! Acer Predator Z35 UW-QHD 4ms 120Hz monitor garanciával hibátlan működéssel
- BESZÁMÍTÁS! ASUS ROG Ally X (2024) 1TB kézikonzol garanciával hibátlan állapotban
- BESZÁMÍTÁS! Apple Watch Series 10 GPS + Cellular 46mm okosóra garanciával hibátlan működéssel
- BESZÁMÍTÁS! MSI P65 Creator 9SD notebook - i7 9750H 16GB RAM 512GB SSD GTX 1660TI MAX Q 6GB WIN11
- BESZÁMÍTÁS! Asus VivoBook S513EA FHD notebook - i5 1135G7 16GB RAM 512GB SSD Inter Iris Xe IGP WIN11
- Csak ma eladó ! Gtx 1070 pc i7 8700 processzorral, m.2 ssdvel
- PS5 - 825 GB! Megkímélt! + 5db játék!
- Canon 580EX II, ez az újabb generáció, Canon EOS rendszerhez.
- Apple iPad 9, Space Gray, makulátlan, 64Gb, Wifi+Cellular ( eSim ) 10.2'' Retina + Smart billentyű
- Tamron 70-300 mm AF objektív Nikon vázakra
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest