- Kitört a botrány az Amazonnál az irodai munka miatt
- A tenger alatti kábelek nemzetbiztonsági kockázatot jelenthetnek az USA számára
- Geopolitikai kockázatok elől fut Tajvan legnagyobb chiptervezője, a MediaTek
- Úgy néz ki, hogy vizsgálatot indít az EU a Temu ellen
- Rohamosan nő Elon Musk AI-cégének az értéke
Új hozzászólás Aktív témák
-
Remélem már eltörlik ezt a gdpr mocskot a francba. Sokkal több hátránya van, mint előnye... Kocsi után kötve tudnám húzgálni reggeltől estig, amelyik kitalálta.
Are you Baby Shark? No, i'm a motherf*cking hardstyle fish!
-
Az én jogaim védelméből annyit veszek észre, hogy minden oldalon "kukikat" kell elfogadnom. Ha viszont itthon az asszonnyal beszélgetek, hogy új tv-t kellene venni, akkor legalább egy hétig látom a reklámokat tévékről.
A "nekünk" nem tudom mit jelent.
-
Nem a tv figyel. Vagy inkább nem csak az. Telefon, tablet, okosotthon cuccok, stb, de akár a tv is. Akkor mindent szedjek le a netről? Egyrészt azzal van a bajom, hogy egy teljesen "privát" beszélgetés után, a beszélgetéshez kapcsolódó reklámok jönnek. Ez egy dolog, akár hasznos is lehet. Másrészről akkor is egy hétig tolja a reklámokat (pl tévékről), ha az a beszélgetés annyi volt, hogy "oké, holnap megvesszük azt az LG tévét."
Akkor legyen már annyi eszük, hogy egy AI cuccal értelmeztetik, hogy mit mondtam, és az talán jelezné nekik, hogy ezt a f@szt hagyjuk már, most vett tévét. Kínáljunk neki mást, ami érdekelheti.Én tök egyszerű falusi parasztgyerek vagyok. Nekem azt mondták, hogy a gdpr nekem jó lesz. Én még soha semmilyen előnyét nem láttam.
Bambano: Magyarország nem igazán vonatkozik rám, de ez más téma.
-
-
Persze. Pl az Essity gyárban nagyobb dolgokat szállítanak, nagy tekercs textil vagy papír, ilyesmi. Ezek nagyjából úgy néznek ki, mint egy villástargonca, de sofőr nélkül. A gyárban körben van nekik külön útvonal kialakítva, ami egyirányú, vagyis körbe körbe mennek. Ha merül az aksi, akkor van egy külön állomás, ahova letérnek. Ott meg egy másik hasonló robot cseréli az aksit. Ha bármilyen akadály vagy hiba kerül a rendszerbe, akkor hívják az emberi operátort. Természetesen a saját rendszerükben minden robot tudja a másik robot aktuális pozícióját és, hogy éppen mit csinál. Ha szükséges, akkor megállnak és elsőbbséget adnak a másiknak, stb. Itt olyan a rendszer, hogy nem minden egyes gépnek van saját mesterséges intelligenciája, hanem van egy fő rendszer, és az irányítja a robotokat egyenként. Agv technológiát használnak. Erről itt találsz információt : [link]
Sajnos jó fényképet nem tudtam csinálni, mert nem igazán engedik, szóval ez sikerült:
-
Igen, ilyen is van. Azt pl étterembe telepítettünk. De az meg tök máshogy néz ki. Kb mint egy Dalek a régi filmekből. És ezek a rendszerek inkább automatizálás szinten mozognak, nem AI szinten. AI-re is tudnék példát mondani, de ott nincsenek robotok meg ilyesmik, hanem a teljes biztonsági rendszert vezérli egy fejlett AI. Beléptetés, munkafolyamat ellenőrzés, arc figyelés, minimum 2 kamera egyidejű követése az adott emberre, stb. Ott nem tudsz egy pendriveot elővenni a zsebedből az tuti. De nincs semmilyen gyártási folyamat, mert egy elég nagy datacenterről van szó. Erről viszont már neccesebb beszélni...
-
Új hozzászólás Aktív témák
- Ezek a OnePlus 12 és 12R európai árai
- Androidos tablet topic
- Asszociációs játék. :)
- Black Friday - 2023.11.24. / Cyber Monday 2023.11.27.
- Ford topik
- AMD GPU-k jövője - amit tudni vélünk
- TCL LCD és LED TV-k
- Hardcore café
- Autós topik látogatók beszélgetős, offolós topikja
- Path of Exile (ARPG)
- További aktív témák...
- Panasonic Toughbook CF-54-3 i5 2,6 GHz 8 GB RAM 256GB SSD
- Getac UX10 G2 i5-10210U 8GB RAM 256GB SSD Win 10 Pro
- Hoppá! Dell Precision 7550 Tervező Vágó Laptop -70% 15,6" i7-10875H 32/512 Quadro RTX 3000 6GB FHD
- Honor Magic6 Lite 256GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- Dell 7390 13,3" FULL HD/i5-8250U/DDR4 8Gb/256GB M2 SSD/HDMI/4G/CAM/BT/Wifi/Új AKKU 1 Év Gari!
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest