Új hozzászólás Aktív témák
-
Voice24
őstag
Akkor neked is ajánlom egy kipróbálásra ezt. Sok összehasonlítási alapom nincs, egyedül az LG SL5Y-nal hasonlítottam össze vásárlás előtt a boltban, annál jobban szólt. Nyilván nem szól úgy, mint egy 100 ezres, de nem is kerül annyiba. Ha tudod, üzletben próbáld ki, elvileg csak az Euronics forgalmazza.
-
Voice24
őstag
Nem tudom, nem ismerem az LG számozási, elnevezési logikáját. Én amúgy csak hevenyészett összehasonlítást végeztem, nem vájtam bele magam mélyen a témába ott a boltban. Kérésemre az eladó bekapcsolta mindkettőt, nem állítgattunk rajtuk semmit, a telómmal bt-n rákapcsolódtam előbb egyikre, majd a másikra, és ugyanazt a Follow The Flow számot indítottam el youtube-on (tehát nem vájtfülűeknek szóló összehasonlítás volt). Ott a boltban a JBL első blikkre is teltebb hangzást adott, de ahogy mondtam, egyiken sem állítottunk semmit, ahogy bekapcsolt, úgy szólt. Én eddig nem bántam meg a döntést.
[ Szerkesztve ]
-
Agent T
tag
Ebben a cikkben találtam egy rövid leírást az LG elnevezésekről:
Like with their TVs, LG uses a combination of letters and numbers for their model names.
SK* = 2018
SL* = 2019
SN* = 2020
*Y = standard, no extra features or speakers
*YG = with Google Assistant
*RG = with rear speakers and Google AssistantIgazi profi. Úgy csinálja, mintha könnyű lenne....
-
mikrofon
veterán
Ez az éjszakai mód sajnos ilyen. Nem csak a JBL-nél hanem vannak még ilyen gyártók sajnos. Szerintem a legtöbb ember, mondjuk a gyerekesek vagy a társasházban nyári éjszakában nyitott ablaknál filmezők szerintem örülnének ha csak annyit megcsinálna hogy éjszakai módban a sikitozást és a nagy dübörgést visszavenné.... Szerintem ehhez nem kéne nagy tudomány...
Az app-ról fogalmam sincs, csak onnan tudom hogy mikor a bár 9.1-et nézegettem akkor ezt mint hátrány minden tesztben elmondják. Mondjuk nekem nem lenne hátrány.
Egyébként a WiFi-s vagy hálózatos erősítők esetén a Yast (Kodi-sok körben ismertebb) alkalmazásnak vannak moduljai érdemes megnézni hátha.... -
-
veterán
-
R0N1N
friss újonc
A kiegyensúlyozottabb hangzást azért érzed, mert a samsung-ban van DRC (dynamic range control). Ezt úgy tudod ki-be kapcsolni, h a készülék kikapcsolt állapotában nyomva tartod a távirányító sound mode gombját addig, amíg a kijelzőn megjelenik a DRC ON vagy DRC OFF felirat.
-
Vhiktor
veterán
Megmondom őszintén, hogy az idegességtől szinte nem is hallottam semmit
ISF Kalibrátor. Tv, projektor, monitor KALIBRÁLÁS PROFESSZIONÁLIS szinten Film Stúdióknak is. Spectrophotometer + Colorimeter! Bit perfect minta generátorral(YUV, RGB) tokeleteskep.wixsite.com/kalibralas █Profi tesztelés: youtube.com/c/tokeleteskep █ Klein K10A█Jeti Specbos 2501 hires 2nm
-
Vhiktor
veterán
Hát ha a világ legeygszerűbb dolgai nem úgy működnek ahogy kell akkor felhúzom magam.
Mivel az összes hangfal szól nála egyszerre így eléggé fülsüketítő hangja van.ISF Kalibrátor. Tv, projektor, monitor KALIBRÁLÁS PROFESSZIONÁLIS szinten Film Stúdióknak is. Spectrophotometer + Colorimeter! Bit perfect minta generátorral(YUV, RGB) tokeleteskep.wixsite.com/kalibralas █Profi tesztelés: youtube.com/c/tokeleteskep █ Klein K10A█Jeti Specbos 2501 hires 2nm
-
Vhiktor
veterán
Én elég doboz hangúnak hallottam. De amint meghallgatom mégegyszer leírom bővebben.
Tudom ez soundbar topic, de szerintem ennyi pénzért sokkal jobb hangzás kapható, ha kifog valahol az ember egy Samsung vagy LG BD házimozirendszert amin van 1 vagy 2 hdmi bemenet. Azok meglepően jól szólnak.
[ Szerkesztve ]
ISF Kalibrátor. Tv, projektor, monitor KALIBRÁLÁS PROFESSZIONÁLIS szinten Film Stúdióknak is. Spectrophotometer + Colorimeter! Bit perfect minta generátorral(YUV, RGB) tokeleteskep.wixsite.com/kalibralas █Profi tesztelés: youtube.com/c/tokeleteskep █ Klein K10A█Jeti Specbos 2501 hires 2nm
-
Luissimo
veterán
Énsem direktben használom zenére, de smartyoutube, netes radiok, spotify stb az sokat megy.
És természetesen a filmeknél is jol teljesit.
Balrol kocsiajto csapodás, jobbról sziréna ami folyamatosan megy át a másik oldalra, ahogy üldözik az autot, háttérben kutyaugatás.
És tényleg a háttérből jön.Nekem bevált,
Vannak jobbak de nemérnek annyival többet .
Ezvan. -
Vastika
tag
A sógorom is ezzel próbálkozik... Már a többedik házi mozi erősítőt meg front hangsugárzót veszi, igazából nem is szól rosszul, sőt! De valahogy mégsem az igazi.
OK, nem csúcskategóriás cuccok, de akkor is, a zene(iség) hiányzik belőle.Ez nem vájtfülűség, mert pl. én aztán totál nem vagyok az ;-) , ezért nem is kötök hifire. De azért vannak hangsugárzók (az a leglényegesebb része ebből a szempontból azért csak a dolognak) , amik tudnak valami olyat, ami jó a fülnek. A kis Tannoy is egészen kellemes, de voltak már jobb - vintage - dobozaim: csak sajnos nem voltak nappali kompatibilisek :-(
-
Gino20
őstag
Samsung és egyéb gyártók (pl Sony) tendenciái alapján az R650 minden bizonnyal jobb minőség . Sajnos azt csinálják ezek a mocskok, hogy a számozást meghagyva sok esetben egyértelműen gyengébb minőséget adnak. Pl. 19-es samu Q70R TV egy elég jó masina FALD-os 10 bit-es panellal, míg a 20-as Q70T EDGE LED-es 8bit + FRC-vel, így a 19-es Q70R-hez leginkább a 20-as Q80T hasonlítható. 19-es HW-Q70R hangprojektor azzal a SUB-al volt szerelve, mint az akár csúcskategóriás Q90R és a Q sorozatból csak a Q60R kapott ,,kicsi" SUB-ot. a 20-as HW-Q70T már szintén a kicsi SUB-ot kapta és csak a Q800T-től elérhető a nagyobb SUB. Ezzel, vagyis a elírtak alapján el is értünk az akár túlárazáshoz és e tendencia alapján írom azt, hogy val az R650 jobb vétel lehet, mint a T650 persze ha hasonló áron van, mert régebbi modelleket hajlamosak túlárazni a forgalmazók.
Amúgy egy YAS-207-et T/R650-re cserélni?? Kell az 5.1 az SWA-kal?
-
bikfic1
tag
igen, én is olvastam valahol hogy a plafonra is kéne hangszóró. az a baj hogy nem tudom kozelemben kipróbálni boltban hogy egy ilyen soundbar mire képes,hogy mennyivel több mint az 5.1. külföldi csoprtban dicsérik, meg youtube teszteken is, de azért nem mindig hiszek ezeknek. a sony 5.1 en jol szolnak az elülső hangszórók is. egy soundbarnal jobb persze. volt előtte az is. de mindegyiknek külön szabályozható az erelye. van egy felesleges hasonló szettem erősítő nélkül. ha érdekel irj.
-
veterán
A tesztek és vásárlói vélemények csak amolyan kiindulópontnak jók,ha valamelyik terméknél többségében negatív,vagy kevésbé elégedett tesztek/vélemények vannak,akkor lehet nem érdemes vele próbálkozni.Mondjuk arra érdemes figyelni,hogy egy highend cuccokat tesztelők többségének minden gyenge és szar lesz ami az átlagpolgár számára megfizethető.
A többségében pozitív teszteket/véleményeket is érdemes erős szkepticizmussal kezelni,futottam már össze az agyon istenített Logitech Z906 5.1 szettel.
Borzalom ahogy szól!
Hangos és hatásvadász az tény,de a sub egy rakás sz@r,nagyon nem szép a mélye csak dübörögni tud (azt viszont mindig,ha kell ha nem,de házbontósan),centerje is egy nulla,sovány a hangja,nagyon nem jó hallgatni a dialógusokat(magas kevés,középtartomány sem a legszebb,minimálisan se megy mélyebbre és nem is adja át a mélynek a kiegészítő szerepet ha már ő nem képes rá),tisztára gagyi hangja van!
Ennyit a jobbára istenítő tesztekről és vásárlói véleményekről![ Szerkesztve ]
-
Voice24
őstag
Nincs összehasonlítási alapom, ez az első soundbarom, de én a JBL SB160-nal eddig meg vagyok elégedve. Szerintem nincs túltolva a mély, nekem legalábbis, de ízlések és pofonok.
Ami furcsa, hogy olvasom itt nyesix fórumtárs írását, miszerint a Samu T650-nél is csak bizonyos hangerő felett jön meg a mély (100-ból 25-35 már nem lehet túl halk), és mások is írtak már ilyet más soundbarok kapcsán. Nem tudom, ez mitől függ, de az SB160-as olcsóbb kategóriás cuccban ilyen gond abszolút nincs, minimális hangerőn is van mély, tehát nem változik a hangzás, a hangszín a hangerő csökkentésével. -
Luissimo
veterán
Te Kolléga,
Képesvagy megvenni ?
Ezzel méginkább az örületbe fogod kergetni a szomszédaidat
Szóval hozza a Yamaha szintjét.(örülünk Vincent )
én jó barátságban élek a Yamahával.
Van egy kb. 10 éves Sony 5.1 erősítő+tuner+cd játszó.
Ott hever a bizbaszkisszoba sarkában, tavasszal rászánok egy napot és összerakom a hozzávaló hangfalakkal és kipróbálom a különbséget.
Szerintem zongorázni lehet majd... -
Darabokra
senior tag
Sziasztok! Úgy hozta a sors, hogy ahol élek, lehetőségem nyílt potom összegért internet előfizu mellé választani egy 50 colos tévét. Elég gyenge a hangzása, és csak optikai kimenet van rajta, analóg nincsen. Tudtok ajánlani hozzá valami olcsó hangprojektor, vagy ilyesmit amin van optikai és elfogadhatóan szól? Nem kell házimozi minőség. Köszi
Bocsi, véletlenül mentem a válaszra.
[ Szerkesztve ]
Új hozzászólás Aktív témák
- Kormányok / autós szimulátorok topikja
- Google Pixel topik
- Hálózati / IP kamera
- OLED TV topic
- Folyószámla, bankszámla, bankváltás, külföldi kártyahasználat
- Hardcore café
- Külpolitika
- Telekom otthoni szolgáltatások (TV, internet, telefon)
- Windows 7
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 7***(X) "Zen 4" (AM5)
- További aktív témák...
- Logitech Astro A50X White
- Eladó JBL TUNE 130NC/TUNE 230NC/ TUNE BEAM BONTATLAN/EREDETI Bluetooth fülhallgatók
- Eladó JBL Flip 5 BONTATLAN/EREDETI Bluetooth hangszóró
- JBL T750BT EREDETI/BONTATLAN Bluetooth fejhallgatók
- Eladó EREDETI/BONTATLAN JBL Partybox Encore bluetooth hangszóró (Karaoke funkcióval, mikrofonnal)!
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest