Új hozzászólás Aktív témák

  • lzolka

    csendes tag

    Azt se felejtsük el hogy nem mindegy mivel és honnan játszom le az adott hangfájlt vagy filmet.

    Nálam a Samsung QE82Q70 tv Youtube lejátszója csak sztereo hangot ad ki, 5.1 vagy akár Atmos hangteszt lejátszásakor a digitális hang kimeneti formátumot nem is lehet PCM-ről másra átállítani.
    Surround hangmód kiválasztása esetén halkan szólnak a hátsók is a HW-Q90R soundbaron de szeparált hangsávok esetén nincs igazi elkülönítés, pl. RL és RR csatornánál halkan szól a front is.
    Shield Pro Youtube lejátszója ugyanez, akár a tv-re akár a soundbarra van dugva HDMI-vel.
    Ezzel szemben az LG OLED B7 beépített Youtube lejátszója szépen megszólaltatja külön-külön a csatornákat mind a Sony HT-RT5 soundbaron mind a Denon házimozi erősítővel.

    Viszont ha nem a Samsung tv Youtube lejátszójával játszom le ugyanazt a hangfájlt hanem pl. a tv-re telepített Emby-vel belső hálózatról akkor a kimeneti formátumnál választható a Dolby Digital+ is, Atmos tartalomnál pedig a soundbaron rögtön megjelenik a Dolby Atmos felirat. A térhangzés és a csatorna elkülönítés jobb mint az előző esetben de még nem az igazi, kis áthallás itt is van.

    Az igazi az amikor a Shield van a soundbarba dugva és az ezen futó Emby játsza a műsort, ekkor teljesen elkülönülnek a csatornák, mindig csak az szól aminek kell.

    Szóval aki nincs megelégedve a hangzással az ezt is vegye figyelembe hogy a forrás és a lejátszó is sokat számít, ki kell próbálni több variációt.

Új hozzászólás Aktív témák