Új hozzászólás Aktív témák

  • adster

    tag

    válasz DelArco #6418 üzenetére

    Na akkor nem lehettek rosszak, bár az árakat, amiket írtál, kissé azért eltúlzottnak vélem, bár gondolom ebben azért a fesztivál jelleg is közrejátszik.
    A múltkor a HVG-n olvastam egy cikket a hazai sörhelyzetről, amiben Vétek György szót ejt a házi sörfőzők örvendetes jelenlétéről, azt azonban megjegyzi, hogy a legtöbb esetben pár (lényegében a legfontosabb) lépcsőfok kimarad a sörfőzés mesterségének elsajátítása során és az egyszerűbb összetételű alapsörök helyett egyből valami komolyabb szakértelmet igénylő, összetettebb sör főzésébe vágják a fejszéjüket a mesterek.
    Bár én nem rendelkezem olyan nagy rálátással a hazai kézműves söröket illetően, de ezt a megállapítást azért olyan hatalmas tapasztalati anyag nélkül is osztani tudom attól függetlenül, hogy általában jómagam is inkább hajlok a különlegességek felkutatására. Valószínűleg néhány karakteresebb összetevővel elkészített főzet esetén könnyebben rejtve maradhatnak a sör alapvető szépséghibái.
    Ezért mondjuk pl. az 1000 Ft-ot már egy kicsit soknak tartom, pláne, hogy annyiért már amerikai palackokat is gond nélkül be lehet szerezni, amik azért a legkevésbé sem zsákbamacskák. Bár értem, hogy egy fesztiválról van szó, azok pedig nem az árleszállításokról híresek. :)

    http://beerrabid.blogspot.hu/ https://www.ratebeer.com/user/138566/

Új hozzászólás Aktív témák