-
IT café
Samsung LCD és LED TV-k
Új hozzászólás Aktív témák
-
mamsi
csendes tag
Öreg vagyok.
Nő vagyok.
Nem értek semmit a műszaki dolgokhoz.Vennék egy tévét.
Kb. 100 ezer forintom van rá.80 centis képernyős lenne jó, LED, mert azt hallom, az kevesebb áramot fogyaszt.
Csatlakoztatnom kell hozzá az öreg videómagnómat és két darab DVD-t, az egyik csak lejátszik, a másik fel is vesz. Ezt a sok kütyüt jelenleg is egyetlen scart csatlakozóval csatlakoztatom az öreg tévémhez, ezért az új tévének is kell legyen egy darab scart csatlakozója.Esténként tévézni, szunyókálni mellette nagyon néha egy-egy jó filmet fölvenni, a meglévő jó kis DVD filmeimet és szalagos filmjeimet rajta nézni, lehetőleg jó minőségben, mérgelődés nélkül.
Ennyi az elvárásom.
Ajánlottak egy tévét.
Samsung UE 32 D 5000Mit szóltok hozzá? Jó lenne ez nekem?
És ha nem, mit ajánlanátok?mamsi
-
mamsi
csendes tag
Köszönöm.
Kicsit aggódok a képarányokról olvasottak miatt. Nem lehet egyszerű ezeket mindig megfelelőe beállitani. És olvastam valami hozzászólást arról is, hogy az UPC nem szabványos DVB-C adásban sugároz a kábel TV hálózatán, és hogy emiatt nem veszi az új tévé a digitális adást.Nemigen értek hozzá, de nagyon idegesitene, ha némi saját bénázgatás után szerelőt kellene hivnom, vagy valami plusz kütyüt kéne még megvennem.
Ugyanis UPC-s vagyok. -
mamsi
csendes tag
válasz sandró60 #17491 üzenetére
Ha crt-tv volt akkor jó esélyel a kiválasztott led tv-n teljesen más dimenzóban fogod érezni magad.
Igen, egy közel 20 éves tévém van, de még jó. A hangja kicsit bugyborékol.
De szenvedélyes filmgyűjtő vagyok, és a mozizásra - amire időnként barátkat is hivok - a filmjeim, a barátaim és persze én is megérdemelnénk egy kis luxust.
Ezért nem sajnálom rá a pénzt.
Csak akkor, ha a technika kifog rajtam, és már a vásárlás után derül ki, hogy mégsem ilyen dugó kéne, mégse annyi, mégse oda, és egyáltalán. Mert ha ez bekövetkezik, akkor ott üt meg a guta a tévé előtt. Ami azért lesz baj, mert igy se vagyok egy szépség, na de gutaütötten!......Szerintem ha több évre veszed akkor a felsorólt igényednek biztosan megfelelő
Hogy több évre-e?...
Ezt csak remélni tudom. Meglehetősen élemedett korú vagyok. De az örökösök mindenképpen örülnek majd neki. -
mamsi
csendes tag
válasz InfiniteReality #17497 üzenetére
A UPC-hez mindenképp kell settop box (adják a megfelelő előfizetéshez), hiába tudja a TV a DVB-C-t lekezelni.
Hmmm....
És miért?
És a box külön pénzbe kerül?
Csak a UPC-nél van ez igy?
Mert akkor mindjárt váltok a Digihez!Éreztem én, hogy nem lesz ez egy fáklyásmenet....
D5000 beállítható úgy, hogy a 16:9 szélesvásznúba jelenik meg, a 4:3 pedig rendesen
Magától jelenik meg, vagy állitgatnom kell majd mindig kézzel?
-
mamsi
csendes tag
Ja, és segitenétek abban, hogy hol lehet a belépés jelszavamat megváltoztatni, hogy ne azt a szerencsétlen és megjegyezhetetlen kezdő jelszavat kelljen használnom?
-
mamsi
csendes tag
Szervusztok!
Hol a bánatos fenében lehet átirni a belépő jelszavamat, hogy ne az első, gép által generáltat kelljen használnom? Valaki azt irta, hogy jobboldalt a beállitásoknál. De ott nincs!
Hrrrrrrr!!!!!!!
[ Szerkesztve ]
-
mamsi
csendes tag
Jól van, már megtaláltam, MEGTALÁLTAM!!!!
-
mamsi
csendes tag
Szóval, ma valaki (elaldó) azt mondta, hogy a Samsung UE 32 D 5000 készüléknél (amit kigondoltam magamnak) hiába irják, hogy 100 Hz, mert az "parasztvakitás".
(Igy mondta...)Ezzel szemben az LG 32 LK 530 tipust javasolta, ahol viszont a 100 Hz az tényleg annyi.
Megnéztem a műszaki leirást és ezt a különbséget látom:
A Samsungnál azt irják, hogy High frecquency motion rate 100 Hz.
Az LG-nél azt irják, hogy 100 Hz TruMotion.Deviszont megnéztem a kontrasztarányt is (amiről valahol azt olvastam, hogy fontos).
A Samsungnál ez 1 000 000 : 1
Az LG-nél viszont 150 000 :1Ez az én olvasatomban óriási különbség, de az eladó azt mondta, hogy ezzel nem kell törődni.
A Samsungot (ami LED) 110 ezerért, az LG-t (ami LCD) 120 ezerért adják.
Szerintetek?
-
mamsi
csendes tag
válasz PLaci58 #17593 üzenetére
de nem találtam az LG hivatalos (HU) honlapján azt a típust,
Itt tudtam olvasni az LG-s tévéről.
http://www.arukereso.hu/crt-lcd-plazma-tv-c3164/lg/32lk530-p46893377/termek-leiras.html#properties
Olyat vegyél amiben valódi True Motion 100Hz-van
Ennél az LG-snél irják, hogy valódi 100 Hz.
És az eladó szerint a Samsungban nincs "valódi". (???)Viszont a Samsung a LEDes, az LG-s nem ledes.
Most melyiket? Ez itt a kérdés? (Árban nincs nagy difi.)
-
mamsi
csendes tag
Azannya.... Ez már ijesztő.
Talán a legjobb, ha mégis megtartom a húsz éves Philips dönci tévémet.A vicc az, hogy ugyanigy jártam a műanyag ablakcserével. Mikor kezdtem beleásni magam, és meghallgattam a különböző véleményeket és ellenvéleményeket, rájöttem, hogy jó nekem még a fakeretes ablakom.
De félre vicc, köszönök minden értékes hozzászólást. Sokat segitettetek.
Hagyom kicsit ülepedni, aztán majd döntök.
Lehet, hogy elhalasztom karácsony utánra a vásárlást, talán még lejjebb is mennek az árak.Még egyszer köszönöm.
Új hozzászólás Aktív témák
- Asszociációs játék. :)
- Vezetékes FÜLhallgatók
- Apple iPhone 16 Pro - rutinvizsga
- Milyen TV-t vegyek?
- Honor Magic6 Pro - kör közepén számok
- Empire of the Ants - Az év végétől építhetünk saját hangyabirodalmat
- Windows 11
- AliExpress tapasztalatok
- GTA V
- Vezeték nélküli fejhallgatók
- További aktív témák...