-
IT café
FIGYELEM
A topikban promó kódok, reflinkek és egyéb meghívók megosztása tilos!
Mielőtt kérdezel, olvasd el az összefoglalót, használd a keresőt
A Revolutról általánosságban
A Revolut fiókról, számlákról
Revolut kártyával kapcsolatos információk
A zárolásokról
A Revolut és a kiegészítő szolgáltatások
2020.08.24-től életbe lépő változások
A szolgáltatás állapota
Új hozzászólás Aktív témák
-
huan
őstag
Sziasztok!
Kezdő Revolut-osként kérdeznék pár dolgot. Elolvastam róla az összefoglalót, de hirtelen sok az információ
- A feltöltés (mondjuk ApplePay-jel ingyenes, mert kártyás vásárlásnak minősül?
- Ha a forint egyenlegemet töltöm fel, akkor külföldön, Euróval ennek számlájára tudok majd fizetni?
- Ha a forint, Erste-s kártyámmal fizetnék, akkor az Erste saját árfolyamával számolna, de amit az sms-ben küldene és amit lekönyvelne ezek között különbség van?
- Revolut-ról vissza számlára is ingyenes?Bocsi a sok kérdésért
Erste EUR>HUF 338Ft ??
Revolut EUR>HUF 327Ft[ Szerkesztve ]
-
huan
őstag
Sziasztok!
Vettem ma 30Eurot, a pillanatnyi 327,6477Ft/Euro árfolyamon.
Kép1
Az sms-ben 9.834Ft volt, ami 327,8Ft/Euro-t jelent.
Kép2
Elmentünk Szloviba ebédelni, hogy direkt Euro-val fizethessek, ne a bankom váltsa. Fizettem 27,4Eurot (Revolut virtuális kártyával Apple pay-ben):
Kép3
A Revolut-alkalmazásban azonban 28,93Euro szerepel.
Kép4A kérdéseim:
- A 30 Euro vásárlásakor miért 327,8-cal és nem 327,64-el váltott?
- A 27,4Euro költségből hogyan lett 28,93?
- A blokkon szereplő CARD-utolsó 4 karaktere (8755) nem a Revolut kártyám utolsó 4 karaktere (sem a fizikai, sem a virtuálisér nem ez, de még csak nem is a magyar ERSE-sé)Szinte egyik szám sem stimmel a történetben?
Hogy van ez?
[ Szerkesztve ]
-
huan
őstag
Nem a forintos ERSTE kártyával töltöttem fel, hanem Revolut alkalmazásban az Euro-zsebnél a pénz hozzáadásával (Apple Pay-jel) Nem hagytam az Erste-re a váltást, hisz az ERSTE-nek ez csak egy kártyás vásárlás.
"nem engedni az étteremben, hogy a terminál forintra váltsa az összeget, hanem hagyni az eredeti pénznemben"
Erre gondoltam én is, de ki kérte hogy forintra váltsa, mikor Euroban számolnak ott mindent és a terminálon is a 27,4Euro szerepelt?[ Szerkesztve ]
-
huan
őstag
válasz szuladam #9237 üzenetére
Ha a bankom váltotta, akkor sem túl rossz, mert elvileg drága az ERSTE és középnek tűnik a váltása.
Tanulópénznek jó, mert nem értem teljesen még a működését[ Szerkesztve ]
-
huan
őstag
[ Szerkesztve ]
-
huan
őstag
Sziasztok!
Pár dolog eszembe jutott. Bocsi, ha nehéz a felfogásom
- Magyar weboldalon fizettem Revolut virtuális-kártyával, ahol az alkalmazás megerősítést kért. Külföldön, ahol nincs internet, sőt honos mobilhálózat, ott nem kell megerősítés?
- Ha Euro-val vagy Dollár-ral szeretnénk fizetni, akkor nem célszerű a HUF-zsebet topup-olni és Forint-ban hagyni, és vásárlákor maga váltja majd át az aktuális árfolyamon, mivel nem lesz az Euro-zsebben semmi? (mi értelme előre pl. Euro-ra váltani, ha majd Euroval szeretnék fizetni, hisz lehet nem is lesz elég a váltott Euro)
Magyarul csak HUF zsebben tartok pénzt és majd átváltja magának.[ Szerkesztve ]
-
huan
őstag
válasz killmix #9396 üzenetére
Hát az igazság az, hogy nem felhőtlen öröm ez a Revolutosdi, de valószínű csak nekem nem.
Rontanak a szépségén az alábbi dolgok:
- Ha nem HUF-zsebben topup-olsz, hanem máshol, akkor a bankod konverziós árfolyamán kapod a devizát...odafigyelés kérdése,de nem tetszik.
- Itt ez a DCC, ahol lehet, megpróbálják alkalmazni. No komment, ez nagyon gáz!
- Minek átváltani bármit is más devizára, ha más deviza híjján úgyis a HUF-zsebet terheli Revolut árfolyamon? (ok, kivéve hétvége)
+ Az árfolyam, az egy hatalmas pozitívum, nem kell részletezni
+ Az alkalmazás tényleg jó. A megtakarítás zseb is hasznos.
- Nem lenne jobb, ha a Revolut-kártya használatkor automatikusan topup-olna egy előre beállított kártyáról? -
huan
őstag
válasz lockdown90 #9420 üzenetére
És azt honnan tudod, hogy ma jobb a vétel, mint amikor vásárolsz?
[ Szerkesztve ]
-
huan
őstag
válasz instantwater #9423 üzenetére
Rendben, a DCC nem Revolutos dolog, de ha van online, kézpénzfelvétel, érintéses fizetés, lehúzós fizetések (!!) és helyalapú biztonság kapcsolási lehetőség, akkor ilyen is lehetne, vagy valami ilyesmi.
Írok nekik[ Szerkesztve ]
-
huan
őstag
válasz instantwater #9426 üzenetére
Ok, bár ez a kapcsoló lényege, akarom ezt, vagy sem. Foglalkozós ez a kártya 😂👍
[ Szerkesztve ]
-
huan
őstag
válasz instantwater #9429 üzenetére
Félre ne értsd, elhiszem hogy jó ez, csak pénzügyekben szkeptikus szoktam lenni ☺️👍
-
huan
őstag
Sziasztok!
A Revolut virtuális kártyát betettem az iPhone-ba számlázáshoz. iCloud-tárhely csomagot fizettem vele, csak a Dollár zsebben volt deviza. Levonta, majd sztornózta. Miért? -
huan
őstag
Sziasztok!
- Internetes vásárlásnál (pl.Aliexpress) is látni, hogy van-e DCC vagy ott egyáltalán nincs?
- Egy dollárban szereplő összeg dollárban terheli a kártyát, vagy magyar felhasználóként van valami konverzió? -
huan
őstag
Sziasztok!
Ha a Revolut-kártyámat minden napi vásárlásokra szeretném használni(magyarországon), a pár forintostól a max.20ezerig terjedőekre, de napi szinten többször is, mert a használati kimutatása sokkal jobban tetszik a bankom számlatörténetétől és nem utolsó sorban némi kontrollt ad a feltöltött összeg, akkor minden gond nélkül használhatom bárhol? Gondolok itt kártya elfogadásra bárhol és zárolásra a sok tranzakció miatt? -
huan
őstag
Sziasztok!
A Revolutomat 1 gombnyomásra feltöltöm az ApplePay-be tett Erste-kártyámmal.
A párom K&H-s kártyájával az ő feltöltésekor a 3D-biztonsági kóddal történik, sms-ben, (ugye a K&H még nem ApplePay-képes).
Nem lehet valahogy ezt az sms-dolgot elkerülni? Nem csak internetes vásárláskor van 3D-kód? A forint topup nem kártyás vásárlás?
Köszi! -
huan
őstag
Sziasztok!
Én jelenleg csak az otthoni költségvetésünket kontrollálom, szabályozom a Revolut használatával, azaz magyar bankkártyákkal töltöm fel, egymás között küldözgetek, néha visszautalok a saját számlámra.
Van olyan szabály ami a feltöltött összeg vagy rendszeressége zárolást von maga után? (2 Revolut, mindkettő 1-1 saját névre szóló kártyáról töltődik fel) -
-
huan
őstag
Várj, most már nem értem teljesen
A Revolut autotopupol az alátett kártyáról, ha jól értem.
"Applepaybe kell betenni a Revolut kártyát" -akkor ez minek?
Bocs, ha nehéz a felfogásom"Applepaybe kell betenni a Revolut kártyát, az auto top-upot pedig Revolut appban kell beállítani."
Applepaybe > Revolut > topup a Revolutban > Applepay-jel ami alatt a Revolut...[ Szerkesztve ]
-
huan
őstag
Sziasztok!
Kicsit off, de érdekes számomra.
Peak prepaid kártya topup funkció kivezetés!
https://www.peakfs.io
Egy levél tőlük:
KÉP[ Szerkesztve ]
-
huan
őstag
válasz Somatom #15465 üzenetére
Szerintem az elmúlt évtized legjobb dolga ami következni fog
-
huan
őstag
válasz Somatom #15494 üzenetére
Tudom kikapcsolható az érintéses fizetés, de hátha érdekel valakit: RFID Shielded Sleeve Card Blocking
Amúgy egyik és másik sem, hanem Applepay -
huan
őstag
Sziasztok!
Nem tudom érdekes-e, de a RevP Beta MasterCard nem adható hozzá ApplePay-hez. -
huan
őstag
válasz Digitalpimp #15654 üzenetére
Ilyesmikről dobjatok printscreen-t, hogy segíteni tudjunk.
Fogadjunk a széfbe tette a 117 aprót -
huan
őstag
Akkor lesz majd igazán jó, ha a számlánk és a fizetőhely közé nem ékelődnek be ilyen Visa-k meg MasterCard-ok...
[ Szerkesztve ]
-
huan
őstag
Ha egy itthoni webáruházban fizettem Revoluttal, majd stornóztam a rendelést, azaz visszatérítették a vételárat, akkor az kb. mennyi idő alatt szokott jóváíródni Revoluton?
Új hozzászólás Aktív témák
FIGYELEM! A topikban promó kódok, reflinkek és egyéb meghívók megosztása tilos!
- Hír Drágul a Revolut
- ÚJ, 3év Gar AMD Ryzen 7 7800X3D 4.20GHz (96MB Cache, up to 5.0GHz) CPU! BeszámítOK
- Macbook Pro 13" Retina 2015 i7-3.1Ghz 8GB 256B SSD, Új akku, Üzletből
- Apple iPad (2017) Wifi + 4G 32GB, Megkímélt Kártyafüggetlen, Töltővel, 1 Év Garanciával!
- Honor 200 Pro 12/512GB, Bontatlan, 1 Év Garanciával!
- Macbook Pro 2020 13" megkímélt 12 hónap szavatosság
- Orion HT 585 5.1 távírányítós hangfalszett eladó
- Assassin's Creed Shadows és Ubisoft+ Cassics előfizetés szoftvercsomag (INTEL promóció)
- GigaByte GeForce GTX 1070 WINDFORCE OC 8G videókártya
- Nisi V5 Pro 100mm Filter Kit Holder with CPL & Adapter készlet eladó (új)
- Asus RX 6650 XT OC videokártya - 2026. 04. 01-ig gari
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest