Új hozzászólás Aktív témák

  • K82

    őstag

    válasz PioDVD #1854 üzenetére

    A GPS hamar talál jelet és azt stabilan is tartja. Repülőn is kb. 15 mp alatt fogott pozíciót, míg a Pixel 2XL-nek ehhez átlagban kétszer ennyi idő kellett. Európai viszonylatban teljesen jó, Bp-en vagy Bécsben a kis utcácskákban sem volt vele baj, nagyjából ott voltam ahol lennem kellett.
    Volt szerencsém az USA-ban is tesztelni, addig nem is volt baj amíg be nem értem a felhőkarcolók közé. Dual GPS ide vagy oda, driftelt rendesen a toronyházak közelében ha gyalogoltam. Amint "normál" magasságú épületek közé kerültem (5-10 emelet), visszatért a stabil vétel.

    A GPS-műholdak pontossága valahol 5m körül van napjainkban polgári célra. A Galileo erre segítene rá GPS-től független rendszerként nagyobb pontossággal, aminek 1m-nek kell(ene) lennie. A Dual-Band pedig ugyanazon műholdról két frekvencián is veszi a jelet (GPS esetén L1+L5, Galileo esetén E1+E5a), ezekkel lehetne a pontosság akár 30 cm is. Ehhez képest megáll 3.5m-es pontosságnál, ami nem rossz, de messze van az ígérttől - bár lehet h később javulni fog fw-frissítéssel.

    Pixel / OnePlus Pad

Új hozzászólás Aktív témák