Új hozzászólás Aktív témák
-
leviske
veterán
-
dabadab
titán
"Szerintem pedig inkább veszítsenek el néhány ilyen történelem profot, mint hogy odavonzanak 50x annyi buta embert..."
A buta emberek már ott vannak, hülyeségeket úgy is lehet írni, ha valaki abszolút nem érti az egész működését (pl. magyar Wikipédián futottam bele egy szócikkbe, amibe egy nem túl bonyolult user egyszerűen bekopipésztel több hasábnyi baromságot, mert ő azt úgy látta jónak).
-
DJS
tag
Huh. Wales rájött?
#11 ddekany
"Szerintem pedig inkább veszítsenek el néhány ilyen történelem profot, mint hogy odavonzanak 50x annyi buta embert... Elvégre csupán némi absztrakciós készség és elszántság kell a mostani szerkesztő megértéséhez."A kettő nem zárja ki egymást. Simán lehet olyanra formálni, hogy a történelemprof. megértse, de az átlagember nem. És azt is meg lehet csinálni, hogy a professzor beírja a maga szövegét majdnem plain textben (címeket és alcímeket ad csak, meg hivatkozásokat), azután valami hozzáértő megszerkeszti.
-
ddekany
veterán
Ez viszont a minden megfojtó jog esete, nem a szerkesztő fapadossága. Ezzel más területen is találkozok. Mindenki egyre inkább retteg a perektől. Így megy tovább, a fórum hozzászólásokhoz is írásos megállapodás kell a forumot üzemeltetővel, nehogy bepereljem az üzemeltetőt.
Sőt, az elolvasásukhoz is, miszerint az olvasó belegyezik, hogy nem perel be a hozzászólás tartalma miatt, vagy pedig nem olvassa el a hozzászólást. Hm....
-
^Clown
addikt
Ez sajnos tényleg így volt egy időben, erre még rátettek egy lapáttal azzal, hogy erősen elfogultak voltak egyes politikai irányzatokkal szemben, a semlegességnek és a tárgyilagosságnak a hírét sem ismerték. Ma nem tudom, mi a helyzet, de gyanítom, hogy nem nagyon változtak.
-
moli.hu
őstag
en egyszer probaltam meg kiegesziteni egy szocikket es feltolteni hozza egy screenshot-ot. mindezek elott nagyjabol 1 hetet szantam ra, hogy elolvassam az osszes szabalyozast, dokumentaciot es guide-ot, rettento lelkes voltam, ugy voltam vele, hogy en itt akkor most sok energiat es szabadidot fogok belefektetni, hogy sok-sok szocikkeket javitgassak.
csakhogy egy kep beszurasahoz irto bonyolult engedelyeztetesi procedura szukseges, ami erthetetlen, hiszen a szoveg is lehet jogvedett, ahhoz megsem kell elozetes engedely. a formok iszonyu bonyolultak, a magyar burokracia egyszerubb (komolyan mondom.) mindegy, beszereztem az engedelyt a jogtulajdonostol (jatek kiadoja), ez sem volt eleg, tovabbra is kotozkodtek. otthagytam az egeszet a francba. -
Most nem bántásból, de aki ezt a tényleg egyszerű szintaxist sem képes megvizsgálni az többnyire guglizni sem képes, hogy az információk hitelességének utánanézzen.
Ez azért nem teljesen így van. ITcafé olvasóinak bizonyára semmibe se telik egy új (és ennyire egyszerű) szintaxis elsajátítása, de annak a 60 éves Történelem prof-nak, aki a Word-ot ismeri (sima gépelésre, meg arra a plusz 5 funkcióra, amire az írógépelés óta szüksége van -pl. lábjegyzet, kiemelés- de még a szöveg eltolását space halmozással végzi...) szóval annak a prof-nak, (aki mellesleg nem is google segítségével támasztja majd alá állításait), annak riasztó lehet egy összevissza, angol szó(foszlányo)kkal tűzdelt betűhalmaz.
Pedig a szaktudás nála inkább megvan. [A történelem persze csak példa, írhattam volna akár tánctanárt, vagy lakatost is.]
-
Penge_4
veterán
Talán jobb is így.
Most nem bántásból, de aki ezt a tényleg egyszerű szintaxist sem képes megvizsgálni az többnyire guglizni sem képes, hogy az információk hitelességének utánanézzen.Persze az jó, hogy helyesírási hibákat/elgépeléseket többen fognak javítani, meg ilyesmi, de a WYSIWYG szerkesztők másik "problémájával" is szembe kell majd nézniük, ha a chates/gportálos/faccsés közösség is elkezd majd szerkeszteni.
Ha meg negatív kritikát kap, akkor kiborul a bili, pedig te tényleg csak jót akartál, mikor rámutattál, hogy oké, hogy szeretné felturbózni a dizájnt, de a pink színű 16-os Comic Sans betűtípus talán nem a legjobb módja ennek.
-
törölt tag
válasz
WonderCSabo #4 üzenetére
Magyar wiki-n egy időben ritka primitív volt a hozzáállás a főbb emberek részéről. Sok szerkesztő azért hagyta ott, mert a szerkesztéseiket azért törölték, mert csak. Vagy felkértek valakit lektorálni, aztán a módosításaik egy részét (amik hitelességét, valósságát egyébként a lektor alá tudott támasztani) megváltoztatták, mert ők valahol úgy hallották, olvasták. Ezek után ki a halál fog ott szerkeszteni, lektorálni?
Volt ott egy kemény mag, aki mindenhatónak hitte magát, teljesen gőgösen álltak hozzá mindenhez, nem érdekelték őket a tények. Talán már változott valami, de a rossz emlékek nehezen múlnak.
-
hemaka
nagyúr
egyszer én is akartam oda írni vagy mi, de amikor rámentem a szerkesztésre inkább csak legyintettem és kinyomtam
-
törölt tag
Lenne ott sok szerkesztő, csak nem kellene elüldözni őket, ahogy pl a magyar wiki-n teszik. (Vagy legalábbis tették egy időben.)
-
hunsly
csendes tag
Aki a wiki szintaxist nem érti, az a rengeteg jogi korlátot se érti, ami miatt nem lehet ott sok mindent publikálni. És még a célokról nem s beszéltem. pl.: Wikipedia nem adatbázis....
Új hozzászólás Aktív témák
it Az oldal üzemeltetői egyszerűsíteni akarják a szerkesztési folyamatot, hogy még több közreműködőt nyerjenek meg a projektnek.
- ASUS Dual 4070 OC 12GB GDDR6X - Garanciális 2027 januárig
- B W PS PX8 jó áron eladó
- ÁÁÁ NE NÉZD MEG! A szórakozás, és a multitasking csúcsa, Lenovo Yoga 9i //3 OLED Modell Ajánló//
- UF Lenovo Yoga 9i x360 Érintős Hajtogatós Laptop Tab 14" -60% i7-1360P 16/1TB Iris Xe 2,8K OLED 90Hz
- Xbox Series X 1TB - 2 kontroller + 3 játék szabadon választható
- Samsung Galaxy A12 128GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone Ryzen 7 7700X 32/64GB RAM RX 9070 16GB GAMER PC termékbeszámítással
- Cisco Catalyst C1000-48T-4G-L 48xRJ45 4xSFP switch, CISCO refurbished
- Getac S410 i5-6300u, G3: i5-8365u, G4: i5-1145G7
- Beszámítás! Lenovo Thinkpad P15 Gen1 15 FHD notebook - i7 10850H 16GB RAM 512GB SSD Quadro T1000 W11
Állásajánlatok
Cég: Laptopszaki Kft.
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest