Új hozzászólás Aktív témák
-
VaniliásRönk
nagyúr
Kb. 250km-es magasságban keringett amíg volt hajtóanyaga, nagyjából 100km-es magasságig a légellenállás elhanyagolható, szerintem ez azért lehetőséget adott volna csökkenteni a szórást a teljesen kiszámíthatatlanhoz képest. A MIR is nagyjából ott landolt, ahol szerették volna, garancia persze nincs, de tettek érte, és ez a lényeg. Nem csak szóltak, hogy majd valamikor lepottyan, mindenki húzza be a nyakát.
Egyébként állíthatták volna olyan poláris pályára is, ami nem keresztez lakott területet, és akkor tényleg minimális az esélye, hogy valakit eltalál.
Ez is olyan probléma, mint az űrszemét. Azt hiszik, hogy a tér végtelen, egy adott pont a térben pedig végtelenül kicsit. Csak hát a rendelkezésre álló tér mégsem végtelen, a pontok sem végtelenül kicsik, és a számuk sem éppen 0.[ Szerkesztve ]
"Only two things are infinite, the universe and human stupidity, and I'm not sure about the former." (Albert Einstein)
-
félisten
-
Oddløg
csendes tag
Mindig megéri felmenni magyar fórumokra és a szakmai cikkek kommentjeit olvasni. Mindenki tudós, feltaláló és mérnök egy személyben
-
lapa
veterán
válasz VaniliásRönk #6 üzenetére
erre valami link? csak mert már volt pár dolog, amit leküldtek, de még egyiknél se sikerült. lásd mirt pölö még be is rakettázták, mégis izgultak mi lesz, ha mégse "valahol a csendes óceán" lesz a végállomás. annak ellenére, hogy az nem egy végletekig könnyített cucc, hanem tartós ruszki nagyvas.
szóval szerintem jelentősebb hajtóerő kéne ahhoz, hogy ez pontosan megoldható legyen. meg szerintem az se lehet főnyeremény, hogy a tárgy légellenállása (felülete) a random leszakadó darabok miatt megjósolhatatlan. szóval amíg pár óránként körbeér, addig szerintem lehetetlen jósolni.
-
csecso22
tag
Jó világ Ferrari potyog az égből
"Csak a puffin ad neked erőt és mindent lebíró akaratot"
-
hemaka
nagyúr
Tenyleg erdekes formavilaga volt a muholdnak.
crazy mudi dog ║ Fuji X100VI ║ MBP M4 Max ║ Syno DS3622xs+
-
VaniliásRönk
nagyúr
Nyugodtan küldhették volna meredekebb zuhanásba (amíg még volt üzemanyag), hogy nagy bizonyossággal lakatlan területen csapódjon be, csak addig akartak adatokat gyűjteni, magáról a "visszatérésről" is, ameddig csak lehet. Ezt hazárdírozásnak hívják jobb helyeken.
"Only two things are infinite, the universe and human stupidity, and I'm not sure about the former." (Albert Einstein)
-
Jester01
veterán
amelynek visszatérését nem tudták kontrollálni
Persze hogy nem, mivel bölcsen kifogyasztották az összes üzemanyagot. Nem kellett volna esetleg egy kis xenont az irányított visszatérésre fenntartani?
t72killer: Az ejtőernyő egy dolog, de kellene hőpajzs is, meg valami légköri irányítás meg ki tudja még mi. Ezek mind plusz tömeget jelentenek ami pedig a fellövésnél számít. Továbbá csak akkor lenne értelme ha megint fel akarnák lőni és ez ismét sok pénz lenne és sok idő is, ami alatt a technika annyit fejlődik, hogy tudományos szempontból is érdemesebb egy modernebb szondát fellőni. A MÉH meg nem ad érte elég pénzt
[ Szerkesztve ]
Jester
-
t72killer
titán
Ha már drága kütyü, akkor csinálhatnának rá egy ejtőernyőt, hogy ne égjen porrá. Majd a HST-t is hagyják tönkreégni?
Hanyagoljuk a rasszista megnyilvánulásokat, ha kérhetem.
[ Módosította: Speed® ]
30€ Meta store bónusz Quest headset aktiváláshoz, keress priviben :)
-
félisten
Ha megsemmisült akkor nem ferrari hanem porse
Vissza kell vinnem pár kazettát.