Új hozzászólás Aktív témák
-
ngabor2
nagyúr
lássuk, mire képes egy olyan gép, amit az egyszeri júzer nem azért vesz meg, hogy elrontsa a teljesítményét egy vindózzal...
hogy netbookra nincs meg minden valóban szükséges linux alá? ebben azért nem vagyok olyan biztos. a 40k-s ár, ha megfelelő a teljesítmény, és valóban tovább bírja, akkor igen baráti. várjuk.
-
04ahgy
nagyúr
És a hallomásaidban volt-e olyan linux, ami az Ubuntunál energiatakarékosabb? Mert azt szívesen megkukkantanám.
Miért temetitek egyből szegény ARM-et? Szerintem megtöri az unalmat, változatosságot hoz. 1GHz, tehát nem egy erőművész, de legalább optimalizálni kellrá. Ha ezt sikerül felfuttatni, na ez tényleg tutira a linux terjedését fogja segíteni. Aki windowst tesz rá, annak minden elismerésem.
HGyu
7855.94MHz CPU-Z valid \ Pulchra tibi facies, oculorum acies, capillorum series; o quam clara species! Rosa rubicundior, lilio candidior, omnibus formosior; semper in te glorior!
-
Buszon, vonaton elég kényelmetlen a noti. A Psion eszközök pont az a kategória volt mint most az eee, legalábbis én nagyon szerettem mert cipelhető volt, lehetett rajta olvasni és gépelni is. Sok óravázlatot meg dolgozatot írtam a Revo-n meg az S5-ön is.
Most zsebbevaló cuccom egy Palm van, ami ugyan elég kis öreg, de olvasgatni, jegyzetelgetni (ha pár sor vagy pár adat kell) teljesen jó. És ez a legkényelmesebb.
Netezni ugyan nem lehet vele () de nem is nagyon van rá igényem.
Viszont 5000Huf volt, és buszmegállóban, buszon, stb. előkapható (ha ingben van az ember) és lehet olvasni.
[ Szerkesztve ]
Mutogatni való hater díszpinty
-
sz0k3e_
aktív tag
válasz
foregister #21 üzenetére
Szerintem meg, ha gyorsan netezni kell ott a handheld, ha meg dolgozni, akkor meg úgyis noti/asztali, én szvsz rövidúton idegrohamot kapnék ha a 7" cuccon kéne dolgozni, filmet nézni meg megint nem lehet nagy élmény. Mászkálós téma az rendbe van, de amit én "futkározok" bruttó 25perc bkv-n, igazából egy mp3lejátszót nem éri meg elővennem
; de végülis nincs ilyen cuccom, szal pofám lapos, akinek tetszik, használja egészséggel!
"What next in the parade of constant obstacles?"
-
foregister
tag
"Az aktív hűtést nem igénylő processzor"
Atom sem igényel: a csipkészlet melegszik főleg azon kéne fejleszteni."Az EEE és hasonló netbookoknak meg én személy szerint nem értem miért van ekkora sikere"
Van laptopom, desktopom és eepc-m is, mégis ha kimozdulok inkább az eee-t viszem magammal és pont azért mert kicsi és bírja az 5 órás használatot wifivel, nem nehéz egy kézben tartva is rengeteg időt lehet futkározás mellett intézni azokat az ügyeket amit csak gépen lehet. Azért a 36 watt (összesen!) az 36 watt az atom esetében, így az megy is 0-24-ben (amíg otthon van) közben fileszerverként is lehet használni illetve szokásos IM cuccok futnak rajta.Világ életemben kis laptopot akartam max 12 colost (pont a méret miatt, mert a komoly munkáimhoz a 22" képernyő is kevés arra meg ott a desktop), de azok olyan horribilis áron voltak, hogy lett egy olcsóbb, de nagyobb.
PDA telóim voltak az elmúlt 3 évben pont azért, hogy ha gyorsan kell a net akkor legyen, de össze sem hasonlítható egy WinMo rendszer és egy sima Win rendszer netezés közben, szóval a PDA jó arra ha nem dolgozni készülök, de ha kell a net vagy VNC-zni kell valamelyik gépre és pár dolgot kell csinálni arra jó.
Amúgy 901-es eeepc 92e Ft, 701 valahol 50 környékén van és ha jön a kétmagos változat az árak tolódni fognak lefelé.
Mindenki aki most száll be a netbook business-be szerintem már elkésett és új szabványt nem érdemes kidolgozni, pont a támogatottság miatt. Ha már netezésre használom elsősorban a kis eee-t (pontosabban ezért vettem) akkor már ezt meg azt még rárakok és megér ez nekem +10-20e Ft többletet ha két rendszer közt kell választani.
Hozzáteszem: Linuxot messziről kerülöm, maradok Win-es környezetben amíg minden használható programot megtalálok rá.
Az igen az nem nem
-
ALI_G
veterán
tetszik. De én a 10"-t mindig kevésnek tartottam
11-12-t szeretnék
az ára is nagyon zsírde nálunk tényleg 60-ról fog nyitni akármennyire is lesz nekik 40. meg gondolom netto nagyker ár az a 40.
-
Erasmus
őstag
-
"Az aktív hűtést nem igénylő processzor"
Na itt a lényeg kérem
@Sz0k3e_ : Nekem meg a Psion Revo, meg Psion S5 a szekrényben, jut eszembe az ARM-ről... Komplett kis számítógépek 33MHz-es ARM procival, Symbian oprendszerrel, 2000-ből...
[ Szerkesztve ]
Mutogatni való hater díszpinty
-
sz0k3e_
aktív tag
Hát azért ez az ARM nekem kicsit fura. Valszeg (biztos) keveset tudok a témában, de kíváncsi vagyok mire lesz elég ereje, az ARM szó hallatán ugyanis nekem egyből a telefonom jutott eszembe
Az EEE és hasonló netbookoknak meg én személy szerint nem értem miért van ekkora sikere, ennyi pénzből amennyibe ezek kerülnek rendes, normális notit veszek normál kijelzővel és nem egy nyamvadt 900MHz-s celeront sóznak rám. Ja hogy kicsi, meg aranyos meg lehet rajta netezni? Akkor meg már inkább egy normálisabb PDA/telefon, esetleg a kettő kombója
nem nekem találták ki ezeket úgy látszik"What next in the parade of constant obstacles?"
-
Major Major
senior tag
nagyon kíváncsi vagyok az ARM - Ubuntu házasságra, reméljük jó fog kisülni belőle
én drukkolok nekik. kicsit unalmas már a x86 -
marcee
addikt
A gond csak az, hogy egy év múlva indul, pedig már most is későn lenne. Addigra x86-on is lesz olcsóbb, takarékosabb alternatíva.
\m/
-
dark100
aktív tag
válasz
Grisa_kvr #13 üzenetére
Igazad van, ideje lene valtoztatni ezen es ARM-ra is buildelni. Amit amugy win kivetelevel nem szokott problemat okozni. Lassan elerik az eredeti celkituzest ezek a gepek: olcsoak, kompatkat es remekul hasznalhatoak.
Ingyenes software == A mezeskalacs haziko a Jancsi es Juliskaban. Es != szabad software
-
Grisa_kvr
tag
Az ARM-alapú netbook koncepciója már többször is meg lett lengetve - különösebb siker nélkül - a tavalyi évben, nem hiszem hogy most születne áttörés. Szép dolog az ARM, szeretjük, csak épp amíg az egységuser megszokott programjai és op.rendszere x86-ra van buidelve, addig nem nagyon rúg labdába.
-
dark100
aktív tag
Nekem egy picit meglepo a Freescale-es ARM, mert azok vilageletben az IBM fele power alapu embedded procikat nyomtak. Nem meglepo modon, hisz Motorola leany. Azoknal az ARM kategoriakkal jobb. Mag az is kiderulhet, hogy elverik az Atomot. Amugy pdf olvasashoz, flashes oldalak megjelenitesehez, stb eleg eros. Es foleg olcso, ugyhogy itt az ido megmutatni a karmokat.
Ingyenes software == A mezeskalacs haziko a Jancsi es Juliskaban. Es != szabad software
-
Vladi
nagyúr
Nem értem miért nem tesznek hozzá még 2-3 colt. Egy 10-essel drágább, de milyen jó kis cucc lenne.
Najó egy ideig még nem veszek ilyesmit.il sole non sorge più ad Est!
-
CPT.Pirk
Jómunkásember
Rászabott Ubuntuval 8 óra üzemidő, ez igen jól hangzik, tekintve h. Ubuntu nem annyira jeleskedik a laptop üzemidők terén, ahogy hallom.
Egy biztos, jó kombinációnak tűnik, főleg ilyen kis fogyasztás és mégis HD képes, ebből gondolom a kijelző sem olyan buta felbontással fog rendelkezni, mint eee701-nél. Szóval szerintem jó szerkezetek lesznek ezek!
Atomos cuccok meg főleg a celeronos netbookok nagyon nem tetszettek...Nincs más - csak egy szál gitár - szidom a rendszert - forradalmár. - Én vagyok egyedül 88 telén. (Auróra)
-
ody42
senior tag
Olaszország, Anglia, Svédország, Ausztria nem sokkal olcsóbb, egy két műszaki cikk 5-10%-al olcsóbb lehet, de van, ami viszont drágább, mint itthon. Más kérdés, hogy nekik 300 euro, meg nekunk 300 euro az kicsit más kategória.
A többi országban még nem jártam.
[ Szerkesztve ]
-
válasz
WonderCSabo #4 üzenetére
ÉS az EU egyéb részein is is ilyen drágaság uralkodik?
Spanyolországról és Nagy Britanniáról nem ezt hallottam.
Személyesen még nem tapasztaltam egyiket sem.Eladó régi hardverek: https://hardverapro.hu/apro/sok_regi_kutyu/friss.html
-
Bibby
addikt
válasz
WonderCSabo #4 üzenetére
Az eee701 hol 100? Manapság már 50-ért is lehet venni.
Ελευθερια η θανατος
-
Sub-NetBook.
Szerintem jó ötlet, pláne, hogy az atom-os netbookok nem lettek olyan olcsók, mint amilyennek kellett volna lenniük.
(#2) Erasmus: Már annyiszor hallottam, hogy itthon minden műszaki cikk mocskosul drága, de ez mitől van?
[ Szerkesztve ]
Eladó régi hardverek: https://hardverapro.hu/apro/sok_regi_kutyu/friss.html
-
Erasmus
őstag
válasz
WonderCSabo #1 üzenetére
az magyarországon rögtön 60e
-
WonderCSabo
félisten
40000 forintos netbook? Nem túl olcsó ahhoz, hogy jó legyen?
Új hozzászólás Aktív témák
it A hét második felében kezdődő CES-en mutatkozik be a Freescale ARM-alapú netbookplatformja. A vállalat bízik abban, hogy nem csak az Atomé a gyorsan bővülő piac.
Állásajánlatok
Cég: Marketing Budget
Város: Budapest