Új hozzászólás Aktív témák
-
-
törölt tag
válasz Szatyor95 #50 üzenetére
Semmi nem válna müködésképtelenné.
Ahogy irtam, csak annyit kéne a google-nek csinálni hogy normális hibát ad vissza a nem dokumentált exception helyett.Pl. kamera app, megtagadod az sd kártya írását.
ilyenkor amikor az app megpróbál hozzáférni a kártyához, kapna egy exceptiont hogy sd kártya nincs mountolva. Ezt minden sd kártyát használó alkalmazásnak kötelező lekezelni már most is hisz teljesen normális hogy az sd kártya nincs bedugva.És az alkalmazás crash helyett szépen kiirná hogy sd kártya nem elérhető, nincs mountolva.
Ha ez szükséges neki (mert kamera app) akkor egyszerüen csak nem fogja tudni elmenteni a képet.
Ha meg nem, mert egy zseblámpa alkalmazás, akkor meg ennyi, ez semmilyen funkcióját nem szabadna befolyásolni.és mivel az engedélyt te tagadod meg, nyilván eszedbe fog jutni hogy a kamerától megtagadtól az sd kártya elérést amikor kiirja hogy sd kártya nem elérhető. Ha meg nem, akkor hülyeség ellen nincs gyógyszer.
Több engedélyt meg nem tudsz megadni mint amit az app alapból igényelt.
-
ddaydome
senior tag
Szerintem te vagy az aki feszült. Amúgy te honnan gondolod, hogy ész nélkül telepítgetek? Meg szerinted csak ezzel lehet vírust bekajázni? Amikor a böngésződ használod, vagy nyílt wifit akkor nem? Mennyire hozzáértő vagy, már annyiszor bebízonyítottad ma! Amúgy honnan tudod, hogy nem vírusos a telefonod?
"Ha meg kell b...ódni, akkor meg kell b...ódni......."
-
Szatyor95
senior tag
válasz #82729984 #53 üzenetére
"Ahogy irtam, csak annyit kéne a google-nek csinálni hogy normális hibát ad vissza a nem dokumentált exception helyett." Viszont ha jól sejtem, erre az alkalmazást is fel kellene készíteni. Ha nincs igazam, akkor nyugodtan szólj, programozási tudásom kimerül a Pascal alapjainál.
Az meg stimmel, hogy az engedélyt én tagadom meg, és be is ugrik. MIUI-nál már találkoztam ezzel a helyzettel. Viszont ebben benne van az is, hogy tudatos felhasználó vagyok, így értem az ok-okozat részét. De sokan eddig sem jutnának el, hanem elkönyvelnék, hogy ez egy sz*r, és annyi. "Ha meg nem, akkor hülyeség ellen nincs gyógyszer." Ez bármennyire is örök érvényű igazság, amíg a
hülyéklaikusok vannak többségben, addig sajnos őket fogják alapul venni.Egyébként ehhez köthetően egy kérdés: Mi lenne akkor, ha a jogok kiválasztását külön kellene engedélyezni a rendszerben? Lenne egy ilyen opció a fejlesztői eszközök között a rendszerben, amit külön lehetne aktiválni. A hozzáértő úgyis aktiválja, aki nem ért hozzá, az pedig vagy békén hagyja, vagy utánanéz, vagy tanul a saját hülyeségéből, és nem piszkálja. Nekik maradna a mostani rendszer, azaz nem piszkálhatnák a jogokat.
Nyugodj békében Integra!
-
pakriksz
őstag
Onnan gondolom hogy mennyire ideges lettél attól hogy megmondtam hogy értelmes ember végignézi a jogosultságokat mielőtt telepít.
Igen csak ezzel lehet, nyugodtan töltögethetsz a pc-dre is vírusokat, amíg nem kapnak adminjogot játszhatsz velük ahogy akarsz, az meg hogy nyílt wifin csak úgy meghívás nélkül a "levegőbül" feltelepül a vírus, csak a filmekben fordul elő
Onnan tudom hogy nincs vírusom, hogy figyelem néha a futó folyamatokat, nem telepítek összevissza ellenőrizetlen forrásból, és figyelem milyen jogosultságokat adok.
Ugyan onnan ahonnan a pc-men is tudom amin majdnem 10 éve nem használok vírusirtót (ne fáraszd magad, az ESET ellenőrzőjével hogy az ilyen okoskákat megnyugtassam leellenőrzöm időnként a gépemet, és soha sem volt igazuk mindig tiszta volt az eredmény ).
Szóval még egy vindózon is kellő odafigyeléssel el lehet boldogulni vírusirtó nélkül, egy android pedig sokkal fejlettebb védelemmel rendelkezik.Troll (nemhivatalos definíció): az akinek véleménye nem tetszik nekünk/nem értünk vele egyet. (10-ből 9 fanboy ezt ajánlja) || Fanboy 8 in 1 (Intel, AMD, Nvidia, konzol, PC,+minden politikai oldal) hiszen "ahol nem mi vagyunk, ott az ellenség"
-
torreadorz
csendes tag
válasz Szatyor95 #55 üzenetére
"Viszont ha jól sejtem, erre az alkalmazást is fel kellene készíteni.Ha nincs igazam, akkor nyugodtan szólj, programozási tudásom kimerül a Pascal alapjainá"
Nem kell felkészíteni, pont ez a lényeg. Megpróbálom úgy elmagyarázni hogy kevés programozási tapasztalattal is megértsd.
Ha pl. SD kártyát akarsz használni, akkor kötelezően le kell kezelned hogy az nincs csatlakoztatva. Ez teljesen független az engedélyektől, amikor egy alkalmazás irni/olvasni akar onnan akkor előtte le kell kérnie az sd kártya állapotát mert nem tudhatod hogy pl. a felhasználó épp most vette ki. Ez már igy van kb. 1.6-os androidtól, szóval ebben nincs semmi új.Tehát van egy beépített függvény, nevezzük isExternalStorageAvailable()-nak ami visszaad egy igaz/hamis értéket attól függen hogy van sd kártya bedugva vagy nincs. Ha hamis, akkor szépen kijelzed a felhasználónak hogy nem lehet menteni mert nincs sd kártya csatlakoztatva ha meg igaz, akkor elmented amit akarsz. Mindenki happy. Ez a normál müködés.
A probléma ott van, hogyha te megtagadod az sd kártya irása engedélyt, akkor amikor a program meghívja az isExternalStorageAvailable() függvényt (ami az android core-ban van és tök független a programtól), akkor az ahelyett hogy visszaadna egy hamis értéket, egy nem dokumentált kivételt dob.
Mivel nem dokumentált kivételt dob (nem is dobhatna kivételt), a program illetve a programozó ezt nem tudja lekezelni, következményképp a program elszáll. _Ez a jelenlegi, nem jó viselkedés_Ehelyett az android (illetve a google) azt is csinálhatná, hogyha nincs engedély, akkor az isExternalStorageAvailable() függvény egyszerüen visszatér egy hamis értékkel ahogy várnánk. Hisz engedély hiányában az sd kártya nem elérhető. És mivel az alkalmazás a fentiek miatt amúgy is igaz/hamis értéket vár, ez nem okozna gondot, szépen kijelezné hogy az sd kártya nem elérhető nem lehet menteni stb.
Mindenki boldog. _Ez lenne az elvárt viselkedés_Tehát a lényeg, az alkalmazásokhoz hozzá sem kéne nyúlni egyedül az android rendszerben kéne azt megcsinálni hogyha nincs engedély akkor az ismeretlen, nem dokumentált kivételek helyett csinálja azt amit elvárnánk. Ha nem elérhető az sd kártya (tökmindegy hogy nincs csatlakoztatva vagy nincs engedély), akkor az sd kártya elérhetőségét vizsgáló függvény adjon vissza hamis értéket.
-
Szatyor95
senior tag
válasz torreadorz #58 üzenetére
Na így már tisztább, köszi a felvilágosítást.
Nyugodj békében Integra!
-
akasp
senior tag
válasz #79563158 #41 üzenetére
az almás cég ezt már rég megoldotta. privacy menüben tudod állítani location services, contacts, photos, reminders, microphone stb... hzzáférési jogokat külön külön, minden alkalmazásnál. és nem crashel be ha mondjuk csak 1-et engedélyezek a 3-ból.
pl. skype ugat h hozzá akar férni a kontaktokhoz, mikrofonhoz. csak azt engedélyezem neki, amit szeretnék.
-
Dilikutya
félisten
Az Apple nem az OS-ből és a reklámokból él, nekik nem kell a galériád. Bár hogy a Google-nek meg az appoknak minek az... mondjuk a kontaktokat sem értem, mire mennek a telefonszámokkal, e-mail címeket én a telefonkönyvben nem tárolok, ha e-mailt küldök ismerősnek, többnyire FB üzenetben teszem, már az maga egy címjegyzék.
Nem vagyok perverz, csak haladok a korral. (Még mindig: Rock&roll feeling baby, rock&roll feeling.....)
-
atike
nagyúr
válasz Dilikutya #61 üzenetére
.....ööö....az almának nem kellenek a dolgaid (galéria) ( ) , a gugliban nem bízunk, ezért nincs benne tárolva email (miközben a google account az gyakorlatilag email is - szóval logikus kihasználni eme mivoltát), ellenben a facebook meg használható simán galériára, üzenetküldésre? Akkor most mi is van a privacyval?
[ Szerkesztve ]
-
Dilikutya
félisten
1. Én régóta nem mentettem el senkinek az e-mailcímét.
2. A Facebook-nál én döntök a képekről és üzenetekről, ha akarom, felteszem, megüzenem. De egy fingó app más, ott nem akarom, hogy ezekhez hozzáférjen, nincs is rá szüksége. A Google és a FB dolgaival tisztában vagyok, nyilván csak olyan van ott, amiben semmi rettenetes titkos nincs, annak tudatában, hogy ahhoz hozzáférnek - mint ahogy minden e-mailszolgáltatás is láthatja a leveleimet.
Nagy különbség van amúgy a Facebook-ra feltöltött képek és a mobiltelefon galériája között, szerintem nem kell részletezni. Ugyanígy a Facebook üzenetek és a telefonban tárolt SMS-ek között is.
Nyilván van egy választási lehetőség, nem teszem fel az appot. Mondjuk nekem nincs túl sok adathalász beállítottságú, csak értelmesebb programok vannak. Tegnap frissítettem az Időképet, az pl. semmihez nem igényelt hozzáférést. Érthető, minek neki, de ugyanez egy Angry Birds-re is igaz.Nem vagyok perverz, csak haladok a korral. (Még mindig: Rock&roll feeling baby, rock&roll feeling.....)
-
ddekany
veterán
válasz #82729984 #53 üzenetére
Én azt hiányolom felhasználóként a droid jogosultság megadásoknál, hogy nem adhatnak meg az alkalmazás fejlesztők indoklást, hogy mihez kell az a jog, milyen funkció nem fog működni ha letiltom. Mert ha lenne a jogok mellet vmi "indoklás megtekintése" ikon, akkor azért könnyebben el tudnám dönteni, hogy meg merem-e tagadni.
-
cstom
aktív tag
Mondjuk azt én sem értem, hogy pl.: egy zseblámpa alkalmazásnak az engedélyei között szerepel a "Kamera/mikrofon: fotók és videók készítése". Bekapcsolom, világít, ennyit tud, akkor ezt meg mire véljem? Egyébként a Tiny Flashlight-ról van szó. Rengeteg ilyen érthetetlen engedélyeket kérő app van a play-en.
-
törölt tag
Új hozzászólás Aktív témák
- Milyen asztali (teljes vagy fél-) gépet vegyek?
- Gaming notebook topik
- Új, XPC slim sorozatú barebone gépek a Shuttle égisze alatt
- A gyerekem "tartalmat gyárt". Mit tegyek?
- Tőzsde és gazdaság
- eGPU tapasztalatok
- Debrecen és környéke adok-veszek-beszélgetek
- Synology NAS
- Escape from Tarkov
- Villanyszerelés
- További aktív témák...
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest