Új hozzászólás Aktív témák
-
anulu
félisten
gyakorlatban ez úgy néz ki, h 1x aktiválható kulcsot kap a hallgató letöltéskor, 2-nál már csipog az aktivátor, h lejárt a volume license kulcs. valamint nem upgrade, hanem full OS-ek vannak "kipublikálva". nem kell semmilyen frissítési alap.
"Jelenleg a cloud nem más mint a sales által elhazudott és eladott utópia, egy ígéret, csalánba csomagolt mézesmadzag, amit az üzemeltetés f@$zával vernek" | Feel the power! Intel Core i7 | iPhone 14Pro 256GB | iPad Pro 2017 64GB
-
8nemesis8
veterán
MSDNAA-s cuccokat pedig megtarthatod, miután végeztél.
Én ezt nem így tudom. Miután végezni fogok elvileg le kellene törölnöm mindent és megsemmisíteni amit használtam MSDNAAról, mivel ha végzek nem lesz jogviszonyom és utána nincs hozzá jogom, hogy használjam a szoftvert sem.
-
addikt
az adott cikknek a topikja lezárva az egyetlen hsz ideterel.
itt meg hiába írom, hogy a címlapon öles betűkkel van elgépelve a szoftver szó egy IT laponIt's a rare occurrence, like a double rainbow, or someone on the Internet saying, "You know what? You've convinced me I was wrong."
-
moonman
titán
az MSDNAA egy speciális MSDN előfizetés, az MSDN (és a TechNet) pedig volume licences, illetve "végtelenített" retail trial licences szoftvereket kínál. lehet, hogy nem közvetlenül a tanulóknak kell biztosítaniuk a frissítési alapot, hanem az intézmény "adja", de volume-nál ez alapfeltétel. pl. cégek sem vehetnek volume-ot, ha nincs legalább egy oem/dobozosuk, az más kérdés, hogy utána persze lehet bővíteni többszáz/ezer példányra is, nálunk is így volt, a régi oem Win2000-eket számították be.
ez az információ, amit linkeltél, amúgy is elévült, Vista óta még a volume-os telepítéseket is egyenként aktiválni kell.
a másik, hogy sokszor összekeverik az MSDNAA-t a tisztaszoftver (campus) programmal, ami megint más, abban például van Office is és csak addig vagy jogosult használni, amíg tanuló vagy, az MSDNAA-s cuccokat pedig megtarthatod, miután végeztél.
-
MODERÁTOR
Megakadt, elment az adás, pedig ez a legizgalmasabb előadás.
-
Dromie
csendes tag
Az előadások felvételei vajon elérhetőek lesznek majd?
-
addikt
szofver
It's a rare occurrence, like a double rainbow, or someone on the Internet saying, "You know what? You've convinced me I was wrong."
-
Dromie
csendes tag
csak nekem nem indult el még a közvetités?
szerk: akkor nem
elindult
[ Szerkesztve ]
-
paramedic
aktív tag
idő van, adás nincs
-
ABE
őstag
válasz KilgoreTrout #21 üzenetére
Gépészként is tudtam regisztrálni MSDNAA-ra. A lényeg, hogy a villanykarhoz tartozó tanszék által tartott tárgyat hallgassál...
-
paramedic
aktív tag
toros előadására kiváncsi vagyok, kettőkor kezdi
az otthonautomatizálás előadás sem lehet rossz -
MODERÁTOR
Azért cseles, új adás, és máris nem jó a cím. Firefox -> A feketeségnél jobb alsó sarokban felfele nyíl -> Másolás. Majd VLC player, Média -> Hálózati műsor megnyitása...
Így megy csak nálam. -
[CITATION NEEDED], kéretik linkkel alátámasztani az elméletet .
Az MSDNAA oldala alapján van külön Volume Licenc és külön egyszemélyes, amit aktiválni kell. Ez utóbbit kapja az átlaghallgató.
[ Szerkesztve ]
“All nothings are not equal.”
-
Vladi
nagyúr
Egész érdekes ez az első téma is, nem is gondoltam.
il sole non sorge più ad Est!
-
Vladi
nagyúr
-
Geby
senior tag
Nem látok még streamet, pedig már vagy 10 perce menni kéne a műsornak.
-
KilgoreTrout
senior tag
BME-n is csak infósok tudnak regisztrálni az msdna-ra, viszont a tisztaszoftver.hu-n bárki, aki felsőoktatásan tanul igényelhet windows 7-et (meg pár más microsoft programot), szóval ez nem egy egyedi akció lesz ma, ez folyamatosan van.
Annyi az extra, hogy a honlapról megrendelős mókáért fizetni kell valamennyit (postaköltség), ez meg gondolom teljesen ingyen lesz.[ Szerkesztve ]
-
ABE
őstag
"az sem igaz, hogy minden egyetemista leszedheti legálisan, egyrészt a már említett frissítési alap kell hozzá, és az intézménynek MSDNAA-tagnak kell lennie. (bár itthon azt hiszem, minden fősuli az.)"
Például a BME-n a villanykarnak van MSDNAA hozzáférése, és ezt csak azok a diákok használhatják ki, akiknek legalább egy, a villanykarhoz tartozó tanszék által tartott tárgya van. A letöltéshez regisztrálni kell, amit egyesével ellenőriznek, majd a BME-s e-mail címre küldik a belépéshez szükséges adatokat.
-
moonman
titán
válasz julius666 #11 üzenetére
mivel az MSDNAA volume licenc, annak pedig elemi feltétele egy jogtiszta frissítési alap, szerintem ez áll a tanulókra is. rendelkezned kell egy oem vagy dobozos korábbi kiadással. persze ezt senki nem ellenőrzi.
RC-t meg nem gondoljátok, hogy a hivatalos magyar megjelenés után egy héttel még osztogatnának?
-
fairi
addikt
válasz julius666 #11 üzenetére
mérnök informatikusoknak(BME) vagy infromatikus(ELTE) vagy?
ott adnak teljes értékű win7-et,de mintha a többi egyetemi karnál frissítése alap esetén..
mondjuk kérdés itt hogy működik,laptopon legális vista van(ő lehet frissítési alap),így vettem,addig a PC-n nem legális xp van..
gondolom PC-re nem oldható meg win7 vhogy legálisan,ingyen,de okosan -
julius666
addikt
de kell hozzá frissítési alap, tehát oem vagy dobozos korábbi verzió.
Erről nem tudok, nálam nem kért, simán kaptam kulcsot Win7-hez. De mind1, mert van legális XP-m is, szóval lenne ha kérne. (De annó amikor felvettek egyetemre, volt egy "előadás" erről, és ott szó sem volt frissítési alapról, addig amíg egyetemre járok, addig ingyen járnak a Microsoftos oprendszerek/programok. Persze csak amit le lehet szedni a megfelelő portálról. Sőt még ha majd végzek is használhatom őket tovább, de már újratelepíteni nem lehet őket).
Az RC meg úgy jött ide, hogy a holnapi cukorkaosztogatáson milyen verzióhoz lehet jutni, mert osztogathatnának RC-t is, jövő májusig vagy meddig érvényes.
-
MODERÁTOR
Jah, én eddig nem elégedetlenkedtem, Windows alatt néztem a műsorokat. De ha már lehet Linux alatt is, akkor most megnézem az alatt.
Egyébként az nem igaz, hogy ha elvégzem a szóban forgó csomag feltevését, akkor megy máris más böngészőben is. A flash sem megy, csak ha a plugin-t bemásolom az Opera plugin könyvtárába. -
Vladi
nagyúr
Menni fog. Nyugodtság.
"Itt már meg csak az zavar, hogy Firefox kell hozzá."
Nem igaz má. A foss huszároknak nem lehet a kedvére tenni.Egyébként ha fenn van az mplayer plugin, ugyan úgy fog menni Operával, vagy Chromiummal.
Ja és köszönet a szervezőknek meg közvetítőknek és előadóknak , alig várjuk.
[ Szerkesztve ]
il sole non sorge più ad Est!
-
MODERÁTOR
Na, én már be is izzítottam ezt a mozilla-mplayer csomagot. Kíváncsi vok, hogy fog-e menni normálisan vele. Itt már meg csak az zavar, hogy Firefox kell hozzá.
Illetve nem biztos, kísérletképpen bemásoltam a plugin fájlokat az Opera plugin könyvtárába is, hátogyha menni fog mégis.
Kéne valami próbaadás.[ Szerkesztve ]
-
moonman
titán
na itt elég nagy fogalmi zavar van.
MSDNAA: volume licences programok, de kell hozzá frissítési alap, tehát oem vagy dobozos korábbi verzió.
OEM: géphez/alkatrészhez/előtelepítve vagy onepack formájában önállóan kapható, bolti supporttal.
RC: release candidate, még nem végleges, fejlesztés alatt álló változat.az sem igaz, hogy minden egyetemista leszedheti legálisan, egyrészt a már említett frissítési alap kell hozzá, és az intézménynek MSDNAA-tagnak kell lennie. (bár itthon azt hiszem, minden fősuli az.)
[ Szerkesztve ]
-
julius666
addikt
Mivan? Elméletileg minden egyetemista leszedhet ingyen legálisan oprendszert, meg egyéb microsoft szoftvereket (csak office-t nem )
http://msdn.microsoft.com/hu-hu/academic/default(en-us).aspxItt most akkor lényegében ua-zt kapjuk, csak DVD-re kiírva, vagy külön kapunk egy teljesértékű OEM rendszert (szal nem az RC-t)?
-
Valed
tag
Az a vicces hogy holnap lesz a GameShow Budapest ahol minden egyetemista ingyen kézhez kaphat egy win7-et. Nem hiszem hogy sokan választják majd a Szabad Szoftver Konferenciát
-
balazsrev
csendes tag
Lehet, hogy csak én vagyok vak, de egy plakátot nem láttam erről az egyetemen. Így nem túl hatásos a népszerűsítés.
Új hozzászólás Aktív témák
- Politika
- Hardcore café
- Sütés, főzés és konyhai praktikák
- Nintendo Switch
- Telekom otthoni szolgáltatások (TV, internet, telefon)
- Okos Otthon / Smart Home
- Ukrajnai háború
- Milyen billentyűzetet vegyek?
- Új tízezres, 33 wattos powerbank jött a Xiaomitól
- Ellenőrizhető a tápkonnektor bekötése az egyes GeForce RTX 50-es VGA-kon
- További aktív témák...
- Intel i5-12500t 6c/12t - 2.0 Ghz / MaxBoost: 4.4 Ghz
- UFF! HP EliteBook 850 G8 Fémházas "Kis Gamer" Laptop 15,6" -65% i7-1185G7 32/1TB Iris Xe FHD HUN
- Szépséges! HP EliteBook 850 G7 Fémházas Szuper Strapabíró Laptop 15,6" -65% i7-10610U 32/1TB FHD HUN
- I7-4770K processzor 4mag 8 szál 3,5 ghz
- Gigabyte GA-Z87X-D3H 1150 es alaplap