Új hozzászólás Aktív témák
-
DaveJr
őstag
válasz Dr. Akula #22 üzenetére
Nem egy pár nagyképű önéletrajzot láttam. 2 év gyakornokság után mindenből beírta, hogy szakértő. Aztán az interjún azt se tudta mi az a rekurzív függvény. Vagy fel se ismerte. Pedig ha valaki fejlesztő akar lenni legalább elméletben kellene tudnia.
A másik, hogy sokan elvégeznek tanfolyamokat, sulikat. De önálló munkára képtelenek. A legkisebb feladat önálló elvégzése is gondot okoz. Nem tudnak gondolkozni. Vagy a másik véglet, hogy ha valami nem megy akkor ott ülnek felette napokig és nem kérdeznek. Nálunk mindenki segít a junioroknak. De ha nem kérdeznek akkor nem tudunk...
Ja a másik. Volt olyan, hogy diákként nulla tapasztalattal már úgy kezdte a jelentkezést, hogy ő 6 órát tud dolgozni heti 2-3 napon de 200+ -t szeretne kapni fizetésként. Persze nettó. Egy tapasztalt fejlesztő keres olyan órabért mint amit akart a nulla tudással.
Egy szó mint száz a jelentkezők körében is elég nagy a téveszme. Nagyon kevés jó junior van. A mostani fiatalok pedig kevés munkával akarnak sok pénzt keresni...és ez egyre jobban terjedő trend. Rossz a munkamoráljuk....Isten és a programozók versenyt futnak egymással. A programozók egyre hülyebiztosabb programokat készítenek, Isten pedig egyre hülyébb embereket.
-
DaveJr
őstag
válasz angyalpc2 #26 üzenetére
Én is nettó 160nal kezdtem gyakornokként. De tanultam, hajtottam, túlóráztam ha kellett hogy időre kész legyen a projekt. Ennek az lett az eredménye, hogy mára egy csapatot vezetek. A fizetés is ennek megfelelően alakul.
Az átlagos teljesítményre miért fizessenek átlagon felüli bért? Igen is tenni kell azért, hogy idővel javuljanak a körülmények. Semmi sincs ingyen....Isten és a programozók versenyt futnak egymással. A programozók egyre hülyebiztosabb programokat készítenek, Isten pedig egyre hülyébb embereket.
-
DaveJr
őstag
Miért kell értenie egy informatikusnak alap szinten az operációs rendszerekhez? Mert amit fejleszt azt valahogy telepítenie is kell önállóan. ha nem tudja hogy kell haszálni egy Unix/Linux renszert akkor hogy fog telepíteni? Vagy pl egy szerveren logokat nézegetni? Ez mind alap feladat.
Miért kell értenie a hálózathoz? Mert elképzelhető, hogy olyan programot kell fejlesztenie ami több klienses. Tudnia kell hogy melyik protokol mire használható. Mik az előnyök, hátrányok...stb.
Miért kell értenie a gép szereléshet? Mert ez a munkaeszköze. Egy cipész is tudja melyik eszköze mire való. És ha kell ki tudja javítani. Persze nem mindegyik szerszámát. Ha pl fejlesztés közepén valami történik a géppel, akkor nagyjából meg kell tudni mondani, hogy mivel lehet a baj. És ha apróság akkor azt meg kell oldani rövid idő alatt, nincs arra idő, hogy napokig álljon egy fejlesztés.
Isten és a programozók versenyt futnak egymással. A programozók egyre hülyebiztosabb programokat készítenek, Isten pedig egyre hülyébb embereket.
-
DaveJr
őstag
válasz Tikakukac #45 üzenetére
Ezek szerint hiába Msc-s diplomások ha szándékosan kihúzod a tápot és lemerül az akku akkor hívnak egy szakembert mert nem tudják megállapítani, hogy mi a hiba? Hogy szereztek így diplomát? Ez azért alap tudásnak mondható...
Isten és a programozók versenyt futnak egymással. A programozók egyre hülyebiztosabb programokat készítenek, Isten pedig egyre hülyébb embereket.
-
DaveJr
őstag
Azért ebben elég sok túlzás van.
1. Hiába van mögötted 15 év tapasztalat ha a technológia elhaladt melletted. Ez egy olyan szakma ahol folyamatosan fejlesztened kell magad, mert 2-3 év és elavult lesz a tudásod. És igen. Egy éppen születő technológiát ha már az elejétől kezdve követsz, próbálgatsz óriási előnyben lesz részed.
Pl.: kb az elejétől kezdve követem a Bootstrap alakulását. Nem mondom magam szakértőnek, de már tartottam belőle mini tanfolyamot a cégen belül, hogy más is ismerje az alapokat. Ez számomra óriási előny volt a kollégáimmal szemben.
2. Nálunk szinte folyamatosan vannak meghirdetett állások. A jelenkezők 80% sajnos már az önéletrajzban elbukja a dolgot, mert rosszul van megírva. A maradék 20% ból 10% elbukik az állásinterjún mert kiderül, hogy amit leírt az köszönő viszonyban sincs a valós tudásával. A maradékból 5% azért esik ki próbaidő alatt mert nem lehet vele együtt dolgozni vagy nem akar dolgozni. Nálunk nem egy olyan fejlesztő van aki már minimum 15 éve itt dolgozik. És bőven 30 fölött vannak ők is.
3. Nálunk a 20 évesek közül is van olyan akinek már van családja, gyerek nem is egy. Még sem lett elküldve.Persze nem állítom, hogy nincs olyan cég/vállalat ahol ne úgy lenne, ahogy leírtad. De igenis van pozitív ellenpélda.
Nem csak a munkaadót kell szidni. Ha 10-15 helyről sem hívtak vissza, vagy nem nyert felvételt az embert, akkor igenis el kell gondolkozni azon, hogy "lehet hogy bennem van a hiba?". De persze ez sem zárja ki azt, hogy tényleg "szemét" cégeknél próbálkoztunk mind a 15ször.
Az én tudásomat szerencsére megfizetik. Igaz, ezzel a tudással külföldön 2x-3x többet is kaphatnék, de én így is a magyar átlag felett keresek. Szóval az sem teljesen igaz általánosságban, hogy alul lennénk fizetve.
[ Szerkesztve ]
-
-
DaveJr
őstag
"SOHA nem kértek semilyen papírt ami végzettséget, tudást , bármit igazolt volna"
Ez azért nem teljesen igaz. Elég sokat tenderezünk Németországba és más úniós országokba. Mindig kérétk az önéletrajz mellé a diplomát.
-
DaveJr
őstag
válasz Dr. Akula #190 üzenetére
Aham. Ha nyugati átlagot fizetnének akkor azzal már a magyar átlag fölé kerülsz.....ééééés máris körbe értünk. Ez a probléma. Mindenki a "nyugathoz" hasonlítja a dolgokat. De nem ott vagyunk. Ezt kéne először tudomásul venni.....
-
DaveJr
őstag
válasz Dr. Akula #235 üzenetére
Lehet hőbörögni ezeken a dolgokon de semmi sem fog változni attól, hogy sokszor elmondod.
Amit leírsz nagyából igaz. (az x dollár = x euróval a gyártókon múlik). És pont emiatt soha sem fogod megkapni a nyugati átlagot. Mert nem csak a fogyasztókat terhelik az adók.
Ahhoz hogy egy cég kifizessen neked 200 ezret ahhoz neked durván 400-at meg kell termelned. És még ez csak a nettód + a járulékos költségek. Még sehol sincs a rezsiköltsége a cégnek meg a többi.Én sem szakadok bele a munkába. 8 órát dolgozok nem 8 és felet. De abban a 8 órában leteszek valamit az asztalra. És ezt a cég is látja és ennek megfelelően jutalmazza....
-
DaveJr
őstag
válasz CPT.Pirk #252 üzenetére
Már 2005ben is az volt emelt szinten. Legalábbis mi arra készültünk, hogy lesz a feladatok között. Emelt matekos voltam és mi integrálni is tanultunk.
Új hozzászólás Aktív témák
- Kés topik
- Milyen videókártyát?
- Vodafone otthoni szolgáltatások (TV, internet, telefon)
- exHWSW - Értünk mindenhez IS
- Kerékpárosok, bringások ide!
- Anime filmek és sorozatok
- Programozás topic
- Kipróbáltuk az Anbernic RG40XXV kézikonzolt
- S.T.A.L.K.E.R. 2 Heart of Chornobyl - Befutottak az első tesztek
- alza vélemények - tapasztalatok
- További aktív témák...
- Dobozos Xiaomi Pad 5 6GB RAM, 128GB + toll, tokkal, fóliával, közel 1 év garanciával (emag), eladó!
- Eladó egy szép, dobozos, zöld, 8/128 Samsung S23! 2027.02.25-ig garanciás! QuadLock MAG tok!
- BlitzWolf BW-V2 1080P Android projektor eladó!
- Eladó a címben szereplő Xiaomi 14T Pro Titan Gray (szürke) 12GB/512GB telefon! Bontatlan, új!
- Szép Dell Latitude 9420 x360 Érintős "Kis Gamer" Laptop 14" -70% i5-1145G7 16/512 Iris Xe QHD+
Állásajánlatok
Cég: Axon Labs Kft.
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest