Hozzászólok Aktív témák

 • nemlehet

  őstag

  válasz Polllen #30 üzenetére

  A crypto befektetés nem való azoknak akik nem tudják hosszú távon nélkülözni a betett pénzt. Ez nem olyan hogy berakom és másnap már megyek függönyt nézni az új lakásba.
  vagy nagyon sok pénzzel kereskedsz és akkor a napi-órás-perces ingadozásokból tudsz profitot elérni vagy kivársz. Jelenlegi trendek alapján felfelé fog menni a piac, tehát amit ma megvettél 3 év múlva szinte biztos hogy többet fog érni mint most, az hogy közben merre jár és milyen vargabetűket ír le már más kérdés.

  Én nem mondom, hogy nem rizikós, de a részvény is az. Sőt a valuta is.

  De amúgy is a bálnák csak x ideig tudják lenyomni az árfolyamot, hiszen folyamatosan el kell adniuk nyomott áron. Itt nincs olyan mint a bankoknál, hogy akkor csak semmiből teremtünk még x millió bitcoint miután killobizzuk a bankfelügyeletnél.
  A bitcoin chain sem fog csak úgy hirtelen a piacra önteni töménytelen coint.

  A társadalmi haszon nyilván bonyolult kérdés, a BTC-nek nem feltétlen van, de sok olyan project van amivel mondjuk az elmaradott országok bankrendszere egyből át tudja ugorni a bankkártyás korszakot és alacsony költséggel tud fintech elektronikus fizetést megvalósítani. (pl Cardano az afrikai unioban). Ez már szerintem hasznos.

  A garancia meg a monetáris politika látjuk mennyit ér... A világ jobbik felén lehet valamit, bár a covid sokkot az USA-ban is "trickle down economy"-vel probálta orvosolni a kormány amitől az embereknek jobb nem lett, de a nagy cégek legalább vaskos bónuszokat fizethettek, itthon meg a király monetáris politika miatt már banki benfentesek 400 forintos euróról rebesgetnek... Szóval köszi, ha így vagyok biztosítva hegyet mászni már nem indulok el :D

  Nokia 3310->3410->3100->6500 Slide(RiP Nokia)->Acer Liquid Metal ->Xiaomi Hongmi-> Xiaomi Redmi Note 3

Hozzászólok Aktív témák