Új hozzászólás Aktív témák
-
waithEard
őstag
Bingo! Valóban nagyszerű a játék, a sok agyatlan lövölde és lebutított RPG közepette. Ebben a műfajban a grafika nem olyan lényeges. Bár szerintem nem csúnya.
"The cold feel of my skin. I try to lose but always win." - M.D.B. - The Fever Sea (RégiHApró: 68 piros \ 0 fekete)
-
ProEvoFan
nagyúr
"Összekötötték a PSN hálózatát a Steam hálózattal"
A legnagyobb dolog -
dr_ace
aktív tag
"Adott egy GLaDOS nevű mesterséges intelligencia, akibe elfelejtették betáplálni a robotika alapszabájait"
szerintem amikre te gondolsz, azok a robotika alaptörvényei, de ha már mindenképpen szabálynak akarjuk írni, akkor semmiképp se pontos j-vel
-
ng0ofy
KORREKTOR
Robotika alaptörvényei, amiket Isaac Asimov törvényhozó fektetett le? Mekkora tudományosnak hangzik!
tuti, hogy fog jönni segítség és kiegészítő a source SDK-hoz, amivel a Source motorra lehet fejleszteni. Valószínűleg emiatt sem kapott új motort a valve új játéka.
A pixelharcosok meg menjenek a sunyiba! Ha olyan játékkal játszanak, amiben van idejük játék közben számolgatni a pixeleket meg csodálni a tájat, ahelyett, hogy izzadna a kezük és agyuk a helyzet megoldásán és azt sem tudnák félelmükben/örömükben, hogy épp hol vannak, akkor minek játszanak?
Ott az élet full grafikán és elég sz*r is...
[ Szerkesztve ]
-
veterán
Valóban remek játék nem csak agyatlan módon kell lövöldözni.
duree54
-
UnSkilleD
senior tag
van benne "pályaeditor", csak külön kell letölteni hozzá steamről
[ Szerkesztve ]
"Az internet olyan, mint az MTV: annak idején az MTV nagyon trendi volt, aztán hirtelen elavult” - Prince
-
dr_ace
aktív tag
"Robotika alaptörvényei, amiket Isaac Asimov törvényhozó fektetett le?
Mekkora tudományosnak hangzik! "ezt most az én hsz-emre reagáltad? több mint 2 éve vagy regelve, ez idő alatt nem sikerült megtanulni a válasz gomb használatát?
Three Laws of Robotics - Wikipedia
tudod, hogy a law szó magyarul törvényt jelent, vagy kell szótár? azért a biztonság kedvéért belinkelem a magyar szócikket is: A robotika három törvénye -
Angel1981
veterán
Úgy látszik a kezdeti negatív fogadtatás alaptalan volt.
-
huskydog17
addikt
Minden idők egyik legjobb játéka, egyértelműen, még az első részt is messze túlszárnyalja! Ez egy remekmű, a grafikai hiányossággal én nem értek egyet, az immár lassan 7(!) éves Source Engine-t a Valve olyan mértékben feltuningolta, hogy a látványra abszolút nem lehet panasz.
A játékban lévő humor fantasztikus, nekem Wheatley a kedvencem, eszméletlen király szövege van, sokszor megnevettet még úgyis, hogy harmadszor visszük végig a játékot a haverommal.
Egyszerűen nem találtunk benne hibát, talán a rövidségébe (csak egy kicsit rövid) lehetne belekötni. A barátom - aki ezelőtt még csak nem is ismerte a játékot - megszállott Portal 2 fanatikus lett. (Na jó részben én is.)"A legmeglepőbb az egész kalandban nem maga a történetvezetés, nem a közegbeli változások, hanem a karakterek személyiségfejlődése. Végre úgy jön ki egy játék, hogy bár poénra vették az egészet, mégis komoly karaktereket találtak ki. Vannak motivációk, vannak pillanatok, amikor érezzük a döntéseik súlyát, érezzük a tettek mögötti késztetéseket. Végre nem olyan karaktereket kapunk, akik azért döfik szemen a gonoszt, mert az gonosz."
Ezzel tökéletesen egyet értek!
Ha valaki végigtolta/végigtolja a játékot, akkor a stáblista végén lévő rövid kis bejátszást még csak véletlen se hagyja ki, azon nagyokat röhögtünk!
Egy újabb remekművet dobott össze a Valve, megéri az árát!
A FB-os nyereményjáték meg no comment (talán szánalmast és/vagy szomorút írnék ide)!
[ Szerkesztve ]
Gameplay csatornám: https://www.youtube.com/channel/UCG_2-vD7BIJf56R14CU4iuQ
-
ng0ofy
KORREKTOR
Nem neked akartam válaszolni! Tudom mi hogy működik, ne akarj kötekedni feleslegesen! Pozitív hozzáállást!
...és igen, tudományosnak hangzik, pedig eredetileg nem az. Kevés eset van, amikor a kocka tudósok irodalmárok és sci-fi írók dogmáit, szavait törvénynek nevezik, elfogadják. Ez pont olyan, csodálni kellene és magasztalni eme tényt, nem pedig kötekedni
Inkább a cikkírónak akartam válaszolni, segíteni a hozzászólással, hátha kijavítja a cikkben a bakikat
-
wikings2
őstag
Nagyon jó kis játék lett. Nem szándékoztam megvásárolni csak valami akciózáskor, de lehet hogy ez most másképp fog alakulni
Talán én is Pest vagyok... Pest a pestiségem. Pest,hogy rég Pesten lakok, s nem lettem pesti mégsem.
-
AssAssynn
őstag
Kár, hogy a hangok nincsenek magyar nyelven, vagy legalább lehetne magyar felirat, hogy mit beszélnek a robotok, ha már a menü is magyar. (:
UI: ha lehet, ne minden fb-os legyen már. (;
[ Szerkesztve ]
"Igen nagy hiábavalóság – mondja a Prédikátor –, minden hiábavalóság!" (Préd 12,8)
-
mrhitoshi
veterán
"Összekötötték a PSN hálózatát a Steam hálózattal, teljes PSN-es Stemcloud eléréssel"
Ki kell próbálni. Nem tudok más mondani erre: Respect.PS4
-
JetiRulez
őstag
Ha lesz karácsonyi akcióban a Steam-en, akkor beszerzős lesz.
"Nem tudom, hányas a kabát nekem, Kakaógengszter rég a nevem, mint az a napközis, ki jól lakott..."
-
Scholes9
nagyúr
Ilyen minőségű munkát kiadni egy Valvetól ez már majd hogy nem elvárható
PS5 Pro + PS VR2 <-> XSX <-> 65” S90C
-
Recon666
Közösségépítő
Jó kis játék lett, mostmár jöhet a HL2 EP3.
-
KubanitoS
veterán
válasz huskydog17 #9 üzenetére
A FB-os nyereményjáték meg no comment (talán szánalmast és/vagy szomorút írnék ide)!
Na igen, a nyereményjáték egy igen tiszteletreméltó dolog, de ez a facebookos seggnyalás nem kellene. Ezért nem is vagyok regisztrálva.
A játék viszont fenomenális, megemlíteném a végét, amely kifejezetten emlékezetesre sikerült ismét. Szájtátva bámultam az eseményeket.
Nothing will stand in our way. I will finish what you started.
-
nagyúr
zseniális az a gárda, aki a Portal 2 mögött áll - kreatívak, remek a humoruk, és kitűnő dramaturgiai érzékkel rendelkeznek. az új játékelemek szerintem annyira jók, hogy ez a folytatás magasan felülmúlja az első részt, sokkal szórakoztatóbbak a fejtörők, és bár az alapjáték nem túlzottan nehéz, a coop móddal minden bizonnyal lehet majd izzadni.
kicsit hiányolom az első rész challenge pályáit, de gondolom ezek helyett szánták a coopot.és én még megemlíteném a záródalt is, ami ugyan teljesen más műfaj, mint a still alive volt az első rész végén, de szerintem legalább annyira el van találva.
... ja és még valami: I'm in space!
"We put all our politicians in prison as soon as they're elected." "Why?" "It saves time."
-
szki
őstag
Már ritkáén játszok komolyabb játékokkal, de a felnövő gyerekeim miatt muszáj visszarázódnom Jókat hallottam a Portal2-ről. Ezt ki kell próbálnom!
mod: FB hiány miatt a like-lás elmarad, meg a nyereményjáték is. Csak ezért nem fogok regeleni FB-re...
[ Szerkesztve ]
-
Aslan
aktív tag
ÓRIÁSI játék!
SAMSUNG GALAXY S22 Plus - azé me jóóó!
-
bmakszim
senior tag
válasz #86372479 #22 üzenetére
Mivel a "launcherrel" indította feltételezem, hogy a kalóz verzió van meg neki, amin a steam nem sokat segít De szerintem így is segítettél, mert valszeg az options-ben nem állította be a feliratozást.
Egyébként nem értem az embereket. Ha én felteszek egy játékot első dolgom végignézni a settings-et (ráadásul ez teljesen magyar is), h mit s hogyan lehet állítani, majd a többi menüpontot és csak eztán kezdek el játszani.
[ Szerkesztve ]
-
ittakary
nagyúr
... majd a left4dead hatszáhuszonegy után Először lefejik ezeket a teheneket, és utána, mikor már apad a bevétel, fognak bele a ultimate pénzfejőgépek kiadásába (HL3 + EP3) ...
bmakszim: pontosan Amióta kicsit jobb gépem van, ellenőrzöm, hogy minden tuti maxon van, felirat ON és indulhat is game
[ Szerkesztve ]
-
őstag
Hihetetlen jó játék lett, mindkettő favorit!
Aki esetleg nem ismerné, van egy ingyenes kiegészítő a Portal 1-hez: Portal Prelude
Bár már abbahagyták a fejlesztését, van benne jópár izzasztó pálya!"Önérzetem van, de hülye azért nem vagyok!"
-
caprine
senior tag
Amikor az első kijött és ideadták, visszadobtam mert nem értettem meg elsőre mi a játék lényege. Aztán annyira megtetszett, hogy megvettem magamnak.
Egyes dolgokban szerintem az első rész jobb, volt de annyi új ötletet beraktak a 2. részbe, hogy csak lestem. Azért bevallom férfiasan néhányszor igénybe vettem a youtube segítségét a megoldásokhoz, de már 2x végigtoltam. Remek gondolkodtató játék, és mint minden gondolkodtató játéknál a grafika csak sokadlagos kérdés.
Ha saját szívedben nem találsz békét, nem fogod azt megtalálni a világon sehol. (SCKG)
-
Realradical
őstag
Nálam csak egy pályán volt kísértés amikor 3 turret be van állítva egy gomb elé és átlátszó fallal vagy tőlük elválasztva egyből a bejáratnál. Aztán megálltam és fél óra alatt kisakkoztam hogy is kéne.
[ Szerkesztve ]
Things that try to look like things often do look more like things than things
-
orbano
félisten
válasz Realradical #33 üzenetére
jaja nálam is az volt az egyetlen, aminél egy kicsit azért elgondolkodtam, hogy most akkor wtf. de aztán a végére kisakkoztam, hogy mit is kell a trutymókkal csinálni csak annyira akkor még nem volt trivi, hogy a lötyiknek impulzusa is van.
A vér nem válik VAZZE!™
-
Silenzio
addikt
Négy éves játékmotor? Ennek nincs értelme. A Portal a Source 2007-es verziójával jött ki, többek között SM3-as shader modellel és teljes árnyékolási modellel, amik a HL2-ben még nem jöttek ki. A Portal 2-est ehhez képest is jócskán továbbfejlesztették, ha pedig a motor tényleges koráról van szó, az 7 éves, nem 4. Gondoltam szólok.
Amúgy szvsz 10 évente mindössze 3-4 annyira zseniális játék jön ki, mint a Portal. Igazi kuriózum.
https://pte3d.hu - 3D nyomtatás, 3D szkennelés, anyagvizsgálat, VR
-
AssAssynn
őstag
válasz #86372479 #22 üzenetére
Köszönöm szépen a segítségedet! Megtaláltam közbe a hibát, a beállításokban egész egyszerűen nem állítottam be a feliratot.... :S Szánalmas tudom, s elnézést is kérek érte, lehet kicsit kipihentebben kellett volna próbálkoznom meg írnom, de a fő, hogy már jó. ^^
Más:
nem tudom egyeseknek mi a baja a motorral, szerintem pont ez a jó, hogy ez a motor még ennyi év után is ilyen jól helytáll. (:"Igen nagy hiábavalóság – mondja a Prédikátor –, minden hiábavalóság!" (Préd 12,8)
-
nagyúr
nagyon jó az a pálya, mindamellett, hogy kellett egy darabig agyalni rajta, arra is kitűnően rámutat, hogy az új elemekből még nagyon sok mindent nem hoztak ki, úgyhogy várjuk a pályacsomagokat
a grafika meg szimplán és egyszerűen jó. atmoszférikus, és amellett teljesen funkcionális, a háttérben marad, ahol a helye van.
[ Szerkesztve ]
"We put all our politicians in prison as soon as they're elected." "Why?" "It saves time."
-
csaabz
őstag
Klassz teszt, kicsit "nehéz" játék....
https://www.flickr.com/photos/187066941@N05/
-
Boxi88
őstag
Nagyon komoly játék lett, nekem nagyon bejött! Alig várom a DLC-ket hozzá!!!
-
törölt tag
Steam>Könyvtár>Kellékek>Source SDK>Letöltés
a Source SDK tartalmazza a pályaeditort (én nem próbáltam, máshol olvastam, hogy ez tartalmazza a pályaeditort!)
És a grafika szerintem kurva jó!!!!! minden grafikai beállítást a legalacsonyabbra kellett vennem, és a felbontást is le kellett vinnem 1024x768-ra, hogy el tudjam érni a 30 fps-t!!! a gépem: windows xp prof sp3, kétmagos 2,1 Ghz-es proci, 2gb ram memória, 512mb vidikártya shader 2.0b-vel és DirectX 9.0 kompatibilis, 200gb + 250gb HDD......viszont haveromnak pöpecül megy max grafikán, azon megnéztem.......naggggyon durva.....lassan elhiszem, hogy csak egy animációs videó, a grafika szerintem eszméletlenül jó
[ Szerkesztve ]
-
shiningman
csendes tag
Kíváncsi vagyok rá, bár nekem az elsőbe jobban bejött ez a steril szobás hangulat
"A bizonyíték hiánya nem a hiány bizonyítéka. Tutter vágod??? Vágod tutter?"
-
Joe.36
addikt
Mikor lesz végre HALF-LIFE 3 ? sztem az volt az igazi
A siker nem végleges, a kudarc nem végzetes: a folytatáshoz való bátorság az, ami számít ! / Redmi Note 13 pro + Samsung Gear S3 Frontier /
-
Teasüti
nagyúr
Azért hiányolom belőle a számlálót. Mint mondjuk a GTA4 BGOT-ben, láthatod mennyi idő alatt teljesítettél. (csak hogy lehessen "tesztelni" a haverokat ) Mondjuk annyira nem volt nehéz játék, a legvégén voltam tanácstalan, h harmadszorra hogy kell letámadni a boss-t.
Finish vmi veszélyesen klassz! Outro hatalmas. A zene... üt.SPOLIER:
Egy vmire nem jöttem rá. Volt az a lövész, amelyik "más" volt. Őt levettem a futószalagról, de aztán hátramaradt. Az erőteren már nem hoztam át. Neki volt vmi szerepe? Elárult neekm egy női nevet. Caroline végülis ki is volt? Ő maga GladOS? Vagyis az asszisztensnő tudata lett lementve?COOP-ot még ki kell próbálnom vmikor.
szerk: grafikával maximálisan elégedett vagyok.
Source motoros játék amúgy van konzolra? Vagy ez PC only?[ Szerkesztve ]
-
Teasüti
nagyúr
válasz huskydog17 #27 üzenetére
Ok haver!
-
törölt tag
Caroline=GLaDOS...GLaDOS valaha halandó ember volt, ekkor Caroline volt a neve, az akkori Aperture Science-nél asszisztensnő (Cave Johnson-nak, a vezérigazgatónak az asszisztense), és tesztalany volt. Később mikor Cave Johnson meghalt, Caroline lett a vezérigazgató, és ő akarta (szó szerint) irányítani az egész központot, így egy robotot csináltatott, ami MINDENT tudott irányítani a központban, és ő maga volt a robot szíve, innen jön a Genetikus Életforma és Lemez Operációs Rendszer elnevezés (GLaDOS= Genetic Lifeform and Disk Operating System). Amikor Chell megjelenik, és mind2en lekerülnek az 50-es évekbe, akkor jön rá GLaDOS, hogy ő egy új személyiség lett, és rájön, hogy a memóriájának melyik részében van Caroline személyisége. Mivel nem szeret rá visszaemlékezni, a régi önmagára, ezért törli, és innentől csak GLaDOS lesz! Ez a történek (már amennyire én tudom)
Új hozzászólás Aktív témák
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest