Új hozzászólás Aktív témák

  • micafighter

    nagyúr

    válasz mfranky #9946 üzenetére

    (#9948) axlfsi elméletileg nem teljesen kizárt, de nyilván nagy mértékben függ attól hogy mit tud a hw, illetve kell hozzá sw.

    A fentebbi videóban látható Nexus 5 felvétel 120Hz-el, amit gyárilag nem tud a telefon. Szoftveres módosítással lehetett elérni 120Hz felvételt: ,,This is done by rather simple means. The IMX179 camera sensor seemingly allows for using only parts of the sensor for acquiring an image. I write "seemingly", because I do not have the specs for the sensor. Many camera sensors support this type of cropping and some of them even allow for binning.

    In essence, I am using only a quarter of the height of the total sensor area to take the 120fps shots. As the camera is able to actually deliver 3280x2464 in 30fps (working on a demonstration for that too), I ended up with 616 rows, which is quite OK. Unfortunately, the partial use of the sensor introduces implicit "zooming" of the scene.

    The modifications were done by looking carefully at the Qualcomm camera stack (of which the interesting parts are closed source) and changing the camera parameters inside a library

    One of the camera libs was altered to allow for smaller resolution and higher frame rate. Basically only a quarter of the camera sensor is used for recording, thus allowing for 120 Hz. In order to acquire images with the altered setup, the camera HAL layer is bypassed and the Qualcomm libs are used directly. In theory, the HAL layer could also be adjusted, as well as the actual Java-based camera apps. In practice, I do not have sufficient spare time :-) "

    (#9946) mfranky Ahogy vin.pilu írta, incremental, tehát a 38R rendszernek ajálnja fel a 44S frissítést. A 33R-nek meg 38R-t fog ajánlani akkor is, ha már azóta jöttek ki új frissítések.

    (#9945) tomama sokan rendeltek tőle és megbízhatónak bizonyult. Amikor az összefoglalót írtam, még nagyon nagyon kevés meghívó volt, és más csatornán keresztül is nehéz volt beszerezni, a kockázatról nem is beszélve. Árulták ismertebb webáruházak is, de nagyon nagy prémiumot számítottak fel a telefonra, az Európai Unió szabadkereskedelmi övezetén kívülről érkező árukkal szemben felszámított vámról és áfáról nem is beszélve. Azért került az ali-s eladó az összefoglalóba, mert nagyon jó áron adta, megbízhatónak bizonyult, vállalata az áfa/vám terheket, és 2 hét alatt szállított. Lehet hogy jelenleg jobb áron is be lehet szerezni a telefont, mint az alis eladónál, ennek érdemes utána nézni, de mindenesetre az eladó megbízható továbbra is. Én most meghívóval / preorderbe rendelnék leginkább 1+1-et, egyrészt nem drágább mint a kínai verzió, és global verziót kapsz 2 év garanciával. Azt fontos még tudni, hogy amit nem meghívóval veszel, tehát például ilyen olyan webshopban hírdetett (ide tartozik extreme digital is például), azok kínai verziók 1 év garanciával.

    [ Szerkesztve ]

Új hozzászólás Aktív témák