Keresés

Hozzászólok Aktív témák

 • moleculez

  addikt

  Ebben van valami, nyilván nem a mezítlábas utcagyerekek a célcsoport. Helyiek lehet az életben be nem teszik oda a lábukat.

  Az alvás a gyengék kávéja.

 • gabor7th

  addikt

  Mint például hogy az USA-ban kezdett nagy lenni az internet, de pont ezért sok helyen nem elég fejlett az infrastruktúra a mai lehetőségekhez, de ez így van Angliában is. A régi vezeték hálózat nem bír ennyi adattal.

  Picit elavult forrás, de mutatta a problémát:
  "A helyzet Angliában sem jobb: ott a legtöbb szolgáltató „up-to” 7,2 Mbps sebességű netet reklámoz, amiben az érdekes az, hogy az (ősrégi) angol telefonhálózat (DSL esetében) például maximum 4,3 Mbps-re képes. "

  " az USA netfelhasználóinak alig 6%-a rendelkezik 10 Mbps-nél gyorsabb internet-eléréssel, a legtöbben még az átlagosnál is lassabbnak nevezhető 1,2 Mbps-el nyomulnak. "

  A legelső okosvárosok rengeteg megoldása lesz majd hamarosan elavult, vagy egyszerűen más szabvány terjed majd el.

  Bár az egészből lehet hosszútávon nem lehet semmi a biztonsági-sebezhetőségi problémák miatt. Vagy csak az emberek nem akarják, hogy minden lépésüket megfigyelhessék.

  A számítástechnika új negatív trendjei: ujtechkor.blog.hu

 • t72killer

  titán

  LOGOUT blog

  Nem véletlenül készülnek háborúra Etiópiával a Nílus vizéért

  "A win98 biztonságos, ui már vírust sem írnak rá 10 éve."

 • doooo

  őstag

  Nem érzek, mert a népesség növekedéséről beszéltem, ami egy "picit" többet vesz el mindkét általad említett dolognál. De ha már a klímaváltozás, meg a népességnövekedés is egyre többet vesz el, akkor nem kezdünk el új városokat építeni a sivatag közepén... náluk van logikai bukfenc.
  De ha már ennyire pesszimistán látod a folyó jövőjét, miszerint az mindenféleképp kiszárad hamarosan, akkor ajánlom figyelmedbe amit írtam: "és akkor talán a Nílus sem fog olyan hamar kiszáradni." Persze még ez is csak "féligazság", elvégre természetes körülmények között biztosan nem száradna ki egyhamar. Sok ezer éve azon a sivatagon folyik át, és még most is megvan, pedig legalább 200 millió ember függ tőle valamilyen módon. Ha kiszárad, az csak a pazarlás és az emberi túlhasználat miatt lesz. Amihez hozzátartozik a felesleges városok építése is.

 • doooo

  őstag

  Kínában olyan jól működött, hogy már munkaerőhiány lesz lassan... 2060-ra 400 millióval csökkenhet a lakossága az elöregedés miatt (ami a bolygónak csak jó, de azért elég drasztikus változás). Arról nem is beszélve, hogy 30 millióval kevesebb nő is van mint férfi...

  Az országnak pedig nincs szüksége újabb városra, az egész Nílus-völgy lassan egy merő város lesz... de például a tengerparton még van hely. Vagy ami a legjobb, ne növekedjen tovább a lakosság, és akkor soha többé nem lesz szükség új városra. Mellesleg nem mennek 5 évesen dolgozni, 14 éves korig kötelező az oktatás, és nincs 10 gyerek egy családban... ez már a legelvetemültebb helyeken sincs így, Egyiptom pedig minden hiányossága ellenére nagyon hosszú ideje nem tartozik azok közé, közelről sem (ahogy azt fentebb már ecseteltem, de úgy tűnik nem szeretsz olvasni, csak azt, hogy ki, hány éve fórumozik itt...). Szóval elég a meddő vitából. A világ attól tartok másképp működik mint képzeled (még akkor is ha sajnos túl kevésszer hallgatnak rám). Mellesleg a "megaokosváros" elég jó metafora a piramisokra, és épp a gazdagjaik és a politikusaik fognak odaköltözni, szóval erről már lekéstél.

Hozzászólok Aktív témák