Új hozzászólás Aktív témák
-
MataGyula
tag
Úgy van ahogy mondod, rákerestem a maemo.org-on, van pár fórum téma ahol többen is jelezték, hogy valós a probléma - sőt másoknál sokkal rosszabb. Egy kijelzőcsere megoldaná? (Bár nem tudom mibe kerül). Nem akarom visszaadni
Első 24 óra után, hiányzik az N900 hardveres billentyűzete az FM transmitter hiánya is fájó pont. PS3 media szervert se támogatja. Viszont alapból kezeli a FLAC-et, ami kellemes meglepetés volt! A felhasználói felület sebessége nagyon szimpatikus, minden gyorsabb picit. A csíkozódást leszámítva tetszik a kijelző is. A gyári fülest be kell járatni valószínűleg, mert elsőre nem szóll olyan jól, mint az N900-é.
Megintcsak a billentyűzeten jár az eszem Ejj mekkora kár, hogy az N950 nem kapható minden sarkon.
there's no esc, only alt-tab
-
MataGyula
tag
válasz quailstorm #5552 üzenetére
Mázlista
N9-re fizetős a CuteTube? N900-ra köszönömért adták :S
-
kerpok
tag
válasz MataGyula #5553 üzenetére
Nokiaprogramok.hu - meego alkalmazások - cutetube... free
meg egy csomo egyéb más progi is! hajrá!!!
[ Szerkesztve ]
-
kerpok
tag
válasz s3nsitivity #5556 üzenetére
a fene! hát ha warez ha nem, az már ott maradt!
-
dejaris
addikt
A meego, hogy baratkozik az ms szolgaltatasokkal? Ertem ez alatt a skydriveot, outlook nevjegyzeket, naptarat, levelezest es onenote-ot.
-
_JD
csendes tag
válasz dejaris #5565 üzenetére
word,excel,pdf nézegető alapból van.
Facebook és skype push-al nekem nem volt gondom. A facebook app csoportokat nem kezel de amúgy teljesen jó.
Az üzemidő nekem 3g-n aktív skype-al, zenehallgatással max egy nap, adatforgalom nélkül nekem kettő. Nem üzemidőbajnok a telefon, ez van.
Evernote-ra van jó app, azzal ki lehete váltani a OneNote-ot.
-
konyi79
addikt
Óriási szerencsém volt, igazából a T/Nokia szervízén, meg a korrektségén múlott. Rövid idővel a garancia lejárta előtt bekerült javításra, és nem javították, cserélték. Gondolom nem volt már készleten 16Gb-os, így adtak 64-est.
(És még független is )[ Szerkesztve ]
-
_JD
csendes tag
válasz dejaris #5568 üzenetére
Az egy-két óra nyomkodás nem jelet problémát,azért az aktív skype+facebook chat(+gtalk) jelenlétet írtam, mert ezek tapasztalataim alapján nagyobb akku fogyasztást hoznak össze.
Viszonyításképp én most váltottam Lumia 720-ra. Bár vegyes tapasztalataim vannak (az N9 egyszerűen minőségibb cucc és fáj is a szívem eladni), az egyik előnye a Lumia-nak hogy kb 3x annyi ideig bírja aktív használat mellett a háttérben skype-al és push facebook-al. (mondjuk ez 2000mAh-s akkuval nem csoda)
Meg azért vannak olyan finomságok hogy a háttérbe rakott nokia térkép vagy transport a multitasking miatt rövid idő alatt lemeríti az akkut, míg wp8 alatt szépen hibernálja ha háttérbe kerül.
[ Szerkesztve ]
-
MataGyula
tag
pcam (rawcam) -ről szeretnék kérdezni - az appstore-ban 10 eurót kérnek érte, amit sokallok :S Az openrepos.net-en fenn van az 1.0.4-es verzió (a maemo.org-os topicból ítélve, az utolsó publikus verzió - [link]), amihez engedélyezni kell a fejlesztői üzemmódot - tudnom kellene erről bármit is, mielőtt engedélyezném?
[ Szerkesztve ]
-
gertitorpe
tag
válasz MataGyula #5573 üzenetére
Semmi extra. Lesz tőle terminálod, meg 1-2 diagnosztikai tool.
Önmagában a fejlesztői mód aktiválása nem sok mindent ronthat el tudtommal. Más kérdés, hogy utána mit csinálsz a telón. Garis szervízelés előtt esetleg érdemes lehet kikapcsolni, nehogy abba kössenek bele... -
Arthuro_Adam
őstag
válasz dejaris #5572 üzenetére
Annak ellenére, hogy még most is tökéletes ez a telefon netre, chatelésre (facebook, googla talk, skype beleépítve), nem igazán éri meg már erre váltani.
Videólejátszás gyenge, egyre lassabb lesz sajnos, és programok sem érhetőek el rá nagyon.
Sokszor írtam már, de én gyakorlatilag örökös vevő lettem volna egy ilyen rendszerre, csak kellenének újabb telefonok
-
dejaris
addikt
válasz Arthuro_Adam #5575 üzenetére
Oh en mar wp-t hasznalok 2 es fel eve. Megszoktam az appok hianyat Egyebkent egy fel eves idotartamra szanom. Az alapveto dolgokat tudja, a keszenleti ido es a sebesseg ami aggaszt.
-
Just486
senior tag
válasz dejaris #5582 üzenetére
Ez nem elmélet. A gyártók próbálnak meg elméletet csinálni belőle, hogy minél nagyobb hazugságokat hitethessenek el a vásárlókkal, és ami nagyobb baj a "szak"sajtóval.
A gyakorlat nagyon egyszerű: mekkora az akku kapacitása és mennyit fogyaszt a készülék.
Ha van egy 1450 mAh -s akkud, amin van egy 12 mA -es fogyasztó, akkor az az akkuról 1450 mAh osztva 12 mA ideig, azaz 120 h -ig fog működni. (120/24 ~ 5 nap).A pentile tényleg egy szar.
[ Szerkesztve ]
That unconquered country we call the future.
-
emev
csendes tag
válasz MataGyula #5551 üzenetére
Elvittem az enyémet szervizbe kijelző cserére. Remélem jövő héten visszakapom (hiányzik ). Majd tudósítok, hogy mi az eredmény.
Nem tudom, hogy garancia nélkül mennyibe kerülne, de szerintem sokba, mert állítólag nagyon drága a kijelző és ezért nem tudják garanciális esetekben megrendelni és helyben javítani, hanem be kell küldeni a központi szervizbe az N9-eket. Ha te fizeted a javítást, akkor viszont megrendelik az LCD-t és a szervizpontban pár óra vagy 1 nap alatt megcsinálják.
Szerintem, ha zavarnak a csíkok és szeretsz barkácsolni, akkor inkább vegyél egy új kijelzőt az eBay-ről (kb. 15000-ért azonnal tudsz rendelni) és cseréld ki otthon.
Én amúgy imádom az N9-et, annak ellenére, hogy előtte és most amíg szervizben van, addig is fizikai billentyűzetes telefonom volt/van. Gyorsan megszoktam a touchscreent. Viszont egy N950-re én is beneveznék
-
MataGyula
tag
Szurkolok neked ^^
Másfél hét használat után nagyon megszerettem ezt a telefont. A csíkok a kijelzőn már nem is zavarnak annyira Az akksi nálam kb másfél napot bír ki úgy, hogy napközben felváltva van wifi-n és 3G hálózaton, 20 percenként csekkolja az emaileket, 3 óránként frissíti a news feed-et, háttérben pedig online vagyok google talk-on (néha még fészbúkon is! ). Szerintem ez így teljesen korrekt, hisz agyon nyomkodom napközben. A HW billentyűzet hiányát pedig 99%-ban kárpótolja a swype! Nem gondoltam volna, hogy ez ennyire mókás tud lenni ^^ Tegnap eléggé ittas állapotban is tudtam elírás nélkül gépelni (bár lehet ez nem csak a swype érdeme )
És bár az N900 is tudta mindezt, az N9-en mégis minden gyorsabb, ügyesebb, pörgősebb. Ha már a Nokia Android telefont is akar gyártani, rádobhatná Meego-t is frissebb hardverre (álmodik a nyomor ^^)
-
krisztianAMG
senior tag
Egyébként nem tudja valaki, hogy a MeeGo most most hová is tartozik? Még mindig Nokia tulajdon, vagy megkapta a Jolla? Vagy akár a Jolla is, saját tőkével rendelkező, a Nokiától független cég lett?
-
s3nsitivity
addikt
válasz MataGyula #5585 üzenetére
A swype, illuminált állapotban engem sokszor mentett már meg.
Egyébként androidon is tökéletesen működik, igaz 200 ft-ba fáj..
AZ egyedüli bajom az N9-el a kijelző mérete, Note 2 meg Nexus 7 mellett nagyon kicsi mikor a kezembe veszem.Na meg az appok hiánya.. ezért lenne nagydurranás a Sailfish.
(#5586)
Szerintem igazán sose tartozott a Nokiához, hisz a Maemo meg az Intel os-éből(nem jut eszmebe a neve : Moblin) lett elkészítve.
Így csak a fele a nokiáé végülis."A Nokia visszalépését az Intel bejelentése követte az év szeptemberében."
Kettőjüké volt, de mind a ketten szarnak rá tehát.[ Szerkesztve ]
" Widespread acceptance of an idea is not proof of it's validity " (Robert Langdon)
-
Lenry
félisten
válasz krisztianAMG #5586 üzenetére
a Nokiáé továbbra is
Gvella Glan! | There are two types of people: Those who can extrapolate from incomplete data
-
Lenry
félisten
válasz krisztianAMG #5589 üzenetére
semmit nem vitt az Intel sehova.
az N9-en futó Harmattanba az Intel semmit sem tett bele, ez a MeeGo nem az a MeeGo, amit közösen csináltak a Nokiával, hanem a saját fejlesztésű Maemo6-ot keresztelték át MeeGo/Harmattan-náegyébként is: az N9 rendszere gyakorlatilag egy Debian Linux, azt minek vitték volna? a fölötte futó SwipeUI meg a Nokia saját fejlesztése, azt nem adták oda senkinek.
[ Szerkesztve ]
Gvella Glan! | There are two types of people: Those who can extrapolate from incomplete data
-
emev
csendes tag
válasz MataGyula #5585 üzenetére
Köszi, ma vissza is kaptam a telefont. Elég gyorsak voltak. Kevesebb, mint 1 hét alatt kész lett és úgy tűnik minden szempontból tökéletes volt a javítás.
Örülök, hogy te is így megszeretted az N9-et! A swype-ot még nem használtam, de ha ennyire dicséritek, akkor kipróbálom.
Hát igen...bárcsak újra előszednék a Maemo-t/MeeGo-t most miután a WP oda került, ahova való (bár 0 gyártási kapacitással nehéz lesz HW-t rakni alá)
@Lenry: Azt tudod, hogy a SwipeUI jogai maradtak teljes egészében a Nokiánál és a Microsoft csak használati jogot kapott hozzá, vagy eladták (bizonyos dolgokat ugye felhasználtak belőle az Asha és Lumia telefonokon)?
[ Szerkesztve ]
-
Arthuro_Adam
őstag
A Maemo elvben ahhoz a részleghez tartozott, amit eladtak, szóval ez jó kérdés. Számomra az lenne a logikus, ha az egész nem kerülne a Microsofthoz. Amúgy itt szerintem nem is a Maemo a lényeg (ami nekem a rendszerben nagyon tetszik az az integrált chat - pár pluszt hozzácsaphatnának valahogy ), hanem a Swipe UI, az viszont tuti maradt.
-
mokus8
tag
válasz lajos82 #5528 üzenetére
Régi a bejegyzés, de azért megjegyezném, hogy én is szettem már szét jópárszor az enyémet és nekem is így áll a kijelző a házban. Nem teljesen passzolnak a szélek a készülékházhoz.
Jelenleg egy fehér házban van az enyém (ami utángyárott...mert nem akartam 80 eurot kifizetni a gyári fehér házért) de az ez előtti gyári fekete házban is így állt. A telómon a készülékházat egy szervíz alkalmával cserélték ki újra és miután visszakaptam a készüléket már ilyen volt...
Szóval a rögzítő fülek biztosan nincsenek eltörve, csak valamiért szétszedés után nem lesz már tökéletesen passzoló a kijelző...Fogalmam sincs miért..Nyomkodni nem akartam, de nem hiszem, hogy attól lejjebb menne...
Most van nálam egy másik kijelzőhibás N9, hamarosan veszek bele kijelzőt (gyárit)..összerakom és kiváncsi leszek ott milyenek lesznek az illesztések...Másnál volt már hasonló eset? Kijelzőcsere utáni nem megfelelő "passzolás"?
-
konyi79
addikt
Ha eltörik valamelyik rögzítőfület akkor nem áll rendesen, vagy 3-4 szerelés után kitágul.
Egyébként rendben kell lennie. -
mokus8
tag
válasz Just486 #5597 üzenetére
Saját tapasztalataimat mondtam csak. Hülye voltam mikor anno házcsere után átvettem így a Care-től...
Idegesített a dolog ezért szétszedtem magam is és semmi nincs eltörve vagy elgörbülve és a ház is gyári (tudtommal) - Nokia Care-ben csak nem adnak utángyárottat...
Miután a fekete gyári házat lecseréltem erre a mostani fehérre ugyanaz a szitu lett...Most a másik kijelzőhibás N9-emnél meglátom milyen helyzet lesz. Ahhoz is gyári kijelzőt veszek majd és a ház szintén gyári.
Ui.: Egyik barátomnál is cseréltek házat és neki is kijebb volt a kijelző mint előtte...Az övét is Nokia Care-ben javították...
A hibajelenség, mint ahogy nálam is, hogy a kijelző picivel kijjebb van (nem simulnak egybe a szélei a házzal) ezért swipe-olásnál picit zavaró....
-
mokus8
tag
Szétszedtem megint a sajátomat mert kíváncsi voltam miben különbözik a másik (rossz) kijelzővel. Cserélgettem a házakhoz a kijelzőket ->
1. Saját (fehér - utángyártott) házamba beleraktam a másik (fekete) N9-ből a rossz (gyári) kijelzőt = Tökéletesen passzolt.
2. Én gyári kijelzőmet beleraktam a (fekete) N9-be = Ugyanúgy kijjebb állt - nem simult bele tökéletesen.Közelebbről megvizsgáltam a 2 kijelzőt és a rajtuk levő beépítő keretet...Minden felfogató pont passzolt..stb stb...
viszont kb 10 perc nézelődés után észrevettem, hogy az én kijelzőm vastagabb majd 1 mm-el...(kb 0.8-al).Szóval az én fehér házam igaz, hogy utángyártott, de minden pontja megegyezik a gyáriéval..
Mikor először bevittem a telómat a Nokia Care-be azokkal a panaszokkal, hogy a kijelzőn sötét foltok vannak és a ház egy helyen elrepedt, az utóbbit orvosolták viszont az előbbit nem. Direkt rajta hagytam a fóliát is a telón, szóval tuti, hogy azzal a kijelzővel kaptam vissza, amivel bevittem és az 100% gyári volt.
Nem értem ezt az eltérést a két kijelző között...
A telómat én 2011. Novemberében vettem. Szinte a legelső szériából való volt. Ezt az is bizonyítja, hogy T-nél vettem, de független (azt hiszem volt erről még az elején szó, hogy a legelsők még függetlenek voltak).
A hozzám került kijelzőhibás N9-et a barátom utánam vette kb 2 hónappal.
Mivel mindkét kijelző gyári és mindkettő Finn gyártmány, elképzelhető esetleg, hogy a barátomé már más beszállítótól került a telefonba a gyárban?
Létezhet ilyen?
Új hozzászólás Aktív témák
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest