Új hozzászólás Aktív témák

 • shabbarulez

  őstag

  Azért egy kis csalás van ebben a 40%-ban. Mivel hogy almát hasonlítanak a körtével. 2005-ben lévő 1 Mbps-es csomag, az valójában nem ugyanaz a csomag mint ami 2007-ben 1 Mbps-es volt. Ami 2005-ben 0.5 Mbps-es volt abból lett 2007-ben 1 Mbps-es. És ami 2005-ben 1 Mbps-es volt, abból lett 2007-ben 4 Mbps-es.

  Szóval csak így lazán azonos sebességet összevetni nem épp reaális dolog, persze így nagyobb különbséget lehet felmutatni. ;) A valóság persze az hogy ebből a 40%-os különbözetből nem írható minden a szabályozó hatáság és a RM szabályozás javára. Ennek nagy részét maga az alaphálózati szolgáltatónak köszönhető, az által hogy árat csökkentett és így az árak egy csomag kategóriával lentebb ugrottak.

  Szóval ebből a 40%-ból inkább csak úgy 15-20% a szabályozó hatóság és a RM érdeme, a többi az alaphálózati szolgáltatók árcsökkentésének az eredménye amit a piac kényszerített ki, nem pedig a szabályozó hatóság.

  A viszont tény hogy a RM sokat tett annak érdekében, hogy az egyes területi különbségeket minimalizálja. Ma már nincsenek olyan mértékű árbeli különbségek az egyes inkubens telcok területén mint 3-4 éve voltak és ez a fogyasztók jó.

Új hozzászólás Aktív témák