- Otthoni hálózat és internet megosztás
- Telekom otthoni szolgáltatások (TV, internet, telefon)
- Vodafone otthoni szolgáltatások (TV, internet, telefon)
- Crypto Trade
- OpenWRT topic
- Windows 10
- Az USA el akarja adatni a Chrome-ot a Google-lel
- WLAN, WiFi, vezeték nélküli hálózat
- Hálózatokról alaposan
- Videó stream letöltése
Új hozzászólás Aktív témák
-
edk-
őstag
Nekem ez tetszik nagyon: http://www.youtube.com/watch?v=hlOQuuLYavY
Magyar leírás: http://ek.klog.hu/2009/11/scanrobot-utibeszamolo/comment-page-1
"Try SCE to Aux." ˁ˚ᴥ˚ˀ eladó dolgok: https://l2g.hu/edkelado
-
WonderCSabo
félisten
Én is gondolkoztam ezen, vajon hogy szkennelik be azt a rengeteg könyvet. Nekem egy A5ös 200 oldalas is 2 órába került...
-
bambano
titán
A régi, értékes könyveket egy háromszö alapú hasábra fektették régen, úgy szkennelték.
Egy átlagos héten négy hétfő és egy péntek van (C) Diabolis
-
dajkopali
addikt
nagyon sok módszer van, ahogy látom, mindig a feladat és a könyv határozza meg, hogy milyen technológiát választanak, a Google módszerében annyi az újdonság, hogy ipari méretekben, ha nem különlegesen védett az alapanyag, hogyan lehet gyorsan, jó minőségben szkennelni
épp azért írtam a Corvinákat, mert ilyen esetekben nyilván egyedi - és nem olcsó - módszereket kell választani"fácánjava calvadosban/teljesítünk, egyre jobban " - Konok Péter
-
TK36
aktív tag
Jó ki leírás. Érdekes és hasznos írás volt.
"ha több példány is van egy adott dokumentumból, akkor egyet „beáldoznak”, s a kötést szétvágva lapokra szedik szét" - ez a módszer tényleg a könyvtárosok réme.
De azt lehet tudni, hogy így 1 oldal beolvasása mennyi ideig tart (a két módszernél van eltérés időben)? -
félisten
Rétegről rétegre át kellene világítani valami sugárral. Na, értitek. Ki sem kéne nyitni. Tessék fejlődni vazze. Mit csinálnak a feltalálók?
-
ddekany
veterán
Kíváncsi vagyok, az emberi hibák kiküszöbölésére szolgáló módszerben mi a szabadalomra méltó... azaz mi az, amit majd nem lehet senki másnak ezentúl.
-
Szőröstalpú
tag
Ahogy nézem, az igaziból két szabadalom.
Az egyik arról szól, hogy valami zene adja az ütemet a lapozáshoz, aminek a sebességét a hibák függvényében lehet változtatni. Hibafelismerésre itt az oldalszámot használják.
Egy másik szabadalom szól a lapon felejtett testrészekről. Nagyjából szín meg helyzet alapján próbálják kiszűrni, ami nem odavaló.
Mondjuk egyik sem tűnik olyan dolognak, amit egy délutáni sörözés közben nem találna ki az ember (bár nyilván így már sokkal könnyebb, hogy már kitalálták )A rétegenkénti átvilágítás jól hangzik. Ki kellene próbálni, hogy mit lehet látni egy könyvből egy ct-ben vagy mr-ben. Kinek van ilyenje?
[ Szerkesztve ]
-
hemaka
nagyúr
Sok pénzért napi 8órába elszkennelgetem nekik Úgy 3000forintos órabérért
crazy mudi dog ║ Fuji X100VI ║ MBP M4 Max ║ Syno DS3622xs+
-
BonFire
veterán
De nagyigényű vagy! Én egy ezresért, vagy 500-ért is simán! Annak idején színpadokat állítottam/bontottam – ez a meló valamivel könnyebb. Persze civilizálódunk kegyetlenül: George Jetson is panaszkodott, hogy az a rabszolgahajcsár főnöke ismét be akarja vezetni a 4 napos munkahetet, meg a 6 órás munkanapot, amikor már így is úgy fáj a gombnyomó ujja!
A Prohardveren nem olvasok privátot! Csak topikban vagy a publikus e-mailemen adok tanácsot.
-
julius666
addikt
mert még a legjobbak is lassabbak, mint az ember, s a lapokkal sem bánnak olyan kíméletesen, ahogyan az emberi kéz képes.
Ami a cikkben lévő videóban van az lenne lassabb mint az ember? Meg kevésbé kíméletes, amikor egy tök nagy felületen szívja magát a lapra? Szerintem pont hogy az roncsolja kevésbé.
[ Szerkesztve ]
-
Cathfaern
nagyúr
válasz julius666 #12 üzenetére
Vajon mit csinálna egy gép egy olyan könyvvel, ami nem hajlik ilyen szépen szét, mint ez? Mit csinálna egy olyannal, ami csak A5-ös méretű? Illetve ha régebbi könyvek hártyavékonyságú papírjait megszívod egy ilyen rendszerrel, akkor az már szét is szakadt. Nem túl értékes könyvek scannelésére alkalmas lehet egy ilyen gép, de azokat meg valószínűleg nyugodtan szét is lehet vágni, és akkor már végez is a scannelés, mielőtt ez a gép egyáltalán megmozdulna (kis túlzással).
Amúgy nem hiszem, hogy valaha is fogunk látni általános, teljesen önállóan scannelő gépet. Ugyanis a feldolgozandó anyag véges számú, hiszen az utóbbi időkben, és főleg a jövőben keletkező könyveket felesleges lesz scannelni, mivel már alapból digitális formában íródtak. És ahogy halad az idő, egyre kevesebb olyan könyv lesz, amit érdemes lesz digitalizálni, így egyre kevesebb pénz is lesz az egészben.Eladó Kinu M47 Simplicity: https://hardverapro.hu/apro/kinu_m47_simplicity_2/
-
ntomka
nagyúr
válasz Cathfaern #13 üzenetére
Ennek inkább technológiai jelentősége van hosszú távon szerintem. Pl. mi értelme van csinálni olyan robotot, ami arcra kiköpött mása valakinek, kérdezhetnéd a japánokat?
Ahogy te is írtad, bizonyos könyvekhez igen finom bánásmód szükségeltetik. Ha ezt meg tudják oldani robotokkal, akkor a robotechnika máris fejlődött valamelyest, mert habár a precizitás már ott van, de sok roboteszköz képtelen pl egy tojást megfogni anélkül, hogy széttörné.ツ Headphones on - World off
-
aram01
nagyúr
na legalább ezt is tudjuk
Isten jól sikerült alkotása vagyok, elvégre rögtön bőrkötésben adott ki...
Új hozzászólás Aktív témák
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest