Keresés

Új hozzászólás Aktív témák

 • yas

  csendes tag

  "H4 is azon a véleményen van, hogy nem érinti meg igazán, hogy valamely akciójának eredményeképpen sokat kell dolgoznia az adott cég munkatársainak: „Nem érdekel, hogy egy hacking nyomán kinek mennyit kell dolgozni. Törődtek volna többet a biztonsággal, akkor nem lenne erre szükség.” "

  "Ezt a hackerek kívülről is jól látják és ezzel csak nő a késztetésük, hogy bebizonyítsák az adott rendszer gyengeségeit."

  Ilyen arrogáns dumával már régen találkoztam! Remélem ezekre a mondatokra akkor is gondolnak amikor betörnek a lakásukba, elviszik az autójukat biciklijüket, kizsebilik ....

  Nem teljesen ugyan az, de hasonló, hiszen a védelemről szól, és ezzel a mentalitással szerintem ide tartozik, hiszen az autótolvaj is csak bebizonyítja "a rendszer gyengeségét".

  Nekem próbálták elvinni a kocsim, elsőre csak belenézte. Ezek után nem kevés pénzt fordítottam a védelemre. Megpróbálták mégegyszer, de nem sikerült, igaz a fél ajtót újra kellett fényeztetni. Gondolom Őt sem érdekelte, hogy nekem mennyibe kerül a javítás. :D Végülis a biztonsággal többet is törődhetnék. pl. lebetonozom a kerekeket, belemezelem az ablakokat, stb. A védelem tökéletes, csak a járművem veszti el a funkcionalítást.

  "Sosem a gyógyszer rossz, hanem a betegek vannak összecserélve."

 • yas

  csendes tag

  válasz sh4d0w #50 üzenetére

  A betörés attól még betörés marad! Csak a nehézségben van különbség. Engem mint károsultat nem vigasztal, hogy esetleg nehezebben tört be a rendszerembe, lakásomba, autómba... Alapesetben semmi keresni valója nincs ott!

  Szvsz nincs különbség a rendszerem, az autóm, lakásom között még ha tárva nyitva hagyom is az "ajtót".

  Ezzel nem azt akarom mondani, hogy semmit sem kell védeni. A betörési technikák minden területen fejlődnek finomodnak, ezért kell a védelem, de ha belegondolsz ennek így sosem lesz vége.

  Aki a gépemre betör az ugyan úgy büncselekményt hajt végre mintha a lakásomba tenné ugyan ezt, a nehézszégi fokozattól függetlenül.

  "Sosem a gyógyszer rossz, hanem a betegek vannak összecserélve."

 • yas

  csendes tag

  Természetesen ha észreveszi, hogy nyitva az "ajtó" (vagy hogy a "kulcsot" talán nem az ajtó mellett kellene tartanom), de nem "néz" be, és szól figyelmeztet stb. az elfogadható. Ha már körbenéz, hogy mi is van ott az már nem!

  Láttam én is olyat, hogy egy cégnél a számzáras ajtó mellett kiírták papíron a belépő kodot :C , de akkor sem mentem be rajta, mert nem kaptam rá felhatalmazást.

  mod:

  Itt elvekről van szó, ezt kellene megérteni. Nincs különbség, hogy a számítógépemre vagy a lakásomba törnek be.

  [ Szerkesztve ]

  "Sosem a gyógyszer rossz, hanem a betegek vannak összecserélve."

Új hozzászólás Aktív témák