- Az AI és a felhő számít, a tiszta energia nem: jó a szén is a tech szektornak
- Amazon Prime Video
- AliExpress tapasztalatok
- Linux kezdőknek
- Telekom otthoni szolgáltatások (TV, internet, telefon)
- OpenMediaVault
- Hálózati / IP kamera
- Windows 11
- Videó stream letöltése
- Otthoni hálózat és internet megosztás
Új hozzászólás Aktív témák
-
lbkk
csendes tag
Most töltöm, meglátjuk...
Sony Vaio-n az előző néhány nem nagyon vált be,
utoljára a Hardy működött rendesen, azóta inkább Fedora. -
sh4d0w
félisten
Az elmúlt néhány napban nem tapasztaltam semmi problémát, még az ATi kártyámat is felismerte, használatba vette. Pofás és igen gyors a rendszer, bátran ajánlom mindenkinek.
https://www.coreinfinity.tech
-
WonderCSabo
félisten
Ezen az új arculaton mindig mosolyognom kell. Beraknak új színeket azt csókolom. Egyébként télleg jó színösszeállítás de ennyi. Mindegy.
Kíváncsi vagyok milyen lesz, mennyire lesz bugos. Ha már lúd legyen kövér, most a 64 biteset húzom le (torrentről, kíméljük a szervereket), aztán meglássuk.
-
Sweet Lou 6
addikt
válasz WonderCSabo #5 üzenetére
Új arculat: balra kerültek az ablakkezelő gombok
Viccen kívül tényleg kitettek magukért nemcsak színváltás, hanem egész brandváltás volt a Canonicalnal.sweetlou6.wordpress.com
-
ntomka
nagyúr
Ez a kiadás több mint jó lett! Mindenkinek csak ajánlani tudom!
ツ Headphones on - World off
-
WonderCSabo
félisten
válasz Sweet Lou 6 #6 üzenetére
Remélem vissza lehet majd tenni jobbra, mert nekem a baloldal nagyon kényelmetlen.
moonman: igen, első benyomásnak nekem is a Max OS ugrott be.
-
Penge_4
veterán
"A GRUB-bug egyébként dual-boot környezetben jelentkezett, telepítés után a második operációs rendszer nem jelent meg a menüben."
Mily meglepő. Én állandóan szívtam a Grubbal, hol Error: 17, hol Error: 22, hol akármi más. Azóta Linux csak külön gépen külön vinyón, jó messze a Windowstól.
Sweet Lou 6: "Új arculat: balra kerültek az ablakkezelő gombok"
Hogy ezt az OSX koppintásos hülyeséget ki találta ki nem tudom, biztos túl sokat közlekedett Angliában, de hogy abszolút nem áll kézre (és ennek semmi köze a megszokáshoz) az biztos.
(Szerencsére csak a Gnome-ban barmolták el).
ps: Tudom, hogy ott is visszaállítható a régi, de az ilyen jellegű designváltásokkal mindig az a baj, hogy ami az alapértelmezett utána arra épül minden funkcionális megoldás is, a régit pedig magasról....moonman: "a Windows majmolása nem jött be, most az OS X következik. milyen eredeti."
Viszont ez több mint valószínű, hogy jobban be fog, ugyanis míg a Windows sajnos sok területen (és nem csak a játékok esetében) még mindig AZ oprendszer, addig az OSX egy csilivili kiváltság.
Ugyanúgy gyér a játékellátottság, ugyanúgy gyér az adóbevalló, intranetes és egyéb őskövület szoftverek ellátottsága, design van és házon belüli szoftverek milliói, amivel az Apple fanok többsége boldog. Ha jó a marketing nagyot haraphat az Apple tortából.[ Szerkesztve ]
-
moonman
titán
válasz WonderCSabo #12 üzenetére
az egész projekt azért jött létre, hogy egy Windows-osított Linuxot hozzanak létre, nem véletlenül köpködi őket minden hardcore konzolhuszár. meg aztán hadd ne számoljam meg, hány ponton egyezett meg szinte pixelre az XP-vel az eddigi megjelenés. (a súgó és egy csomó más ikon pl. egy az egyben Vistából lett átemelve...)
#14: "nagyot haraphat az Apple tortából."
ezt remélem most valami szarkasztikus viccnek szántad.[ Szerkesztve ]
-
WonderCSabo
félisten
Hááát, azért Windowsosított linux télleg túlzás, de valóban azért jött létre, hogy a mezei (akár windowsos) user is könnyedén használja, és sztem pont jól van így. A hardcoreok szidják is, de akkor használjanak más disztrót. Bár egyrészt a szidásuk jogos a "buguntu" miatt.
-
ntomka
nagyúr
válasz WonderCSabo #15 üzenetére
Konkrétan amióta átrendezték a gombokat.
ツ Headphones on - World off
-
VeAr
csendes tag
Szívesen kipróbálnám, de a több éve jól működő windows installomat nem akarom elrontani. Kellene egy új laptop.
-
eldiablo
addikt
Ha beválik, akkor kotródhat vissza a fiókba a Windows XP.
Elég gyatrán jön torrenten. -
törölt tag
Ubuntu vs Apple
a Windows majmolása nem jött be, most az OS X következik. milyen eredeti.
Ez nekem is feltűnt. Már a 9.10-eshez kapcsolódó marketing is ilyen volt. Most azonban a design-t is mintha az OS X inspirálta volna.
Szerintem a brand pofozgatása helyett inkább a fejlesztésre kellett volna hangsúlyt fektetni. Az Ubuntu One, mikor utoljára próbáltam, jófórmán használhatatlan volt (nem is említhető egy súlycsoportban mondjuk a Dropbox-szal). A Software Center pedig egy vicc, mivel nem kezeli rendesen a függőségeket, így jópár programot csak feltelepíteni enged, törölni már nem. Ezen kívűl az alap programválaszték is egyre rosszabb: nincs Gimp (csak fapados F-Spot), nincs Pidgin (csak fapados Empathy) stb. Emellett romlott a testreszabhatóság is, a GDM loginképernyőt például már 9.10 alatt is csak zsonglőrködve lehetett lecserélni.
Az elegancia igen kevés. Inkább maradok a Fedoránál és várom a 13-ast
-
julius666
addikt
Habár nyilvánvalóan rosszindulatú volt a hozzászólásod, de ez bizonyletagadhatatlan lopás
Bár mind1, én igazából egy apple-szerű oprendszernek ingyé csak örülnék. Pláne hogy olyan vasat pakolok alá annyiért, amire csak a kedvem/pénztárcám tartja. Ezzel bizony akár még nagyot is hasíthatnak hosszútávon.Új arculattal és jó néhány új szolgáltatással, köztük integrált online zenebolttal
Új a közösségi oldalak és üzenetküldő alkalmazások elérését biztosító közösségi kliens. Ez – olvasható az ubuntu.hu-n – egységes, központi felületet biztosít a Facebook, a Twitter, a Flickr, az Identi.ca, a Digg, a FriendFeed vagy a Quaiku oldalakra érkezett üzeneteknek és az azokra adott válaszok megírásának.Óóóó, már tudom hogy mit hiányoltam mindig is a windózból
-
nagyúr
Ejj de lehúzzátok szegény Ubuntut.
"As long as there are those that remember what was, there will always be those that are unable to accept what can be. They will resist."
-
Peter Kiss
őstag
Már feltettem a Servert (VM), teljesen jól működik (LAMP, OpenSSH, Samba).
A Desktop-ot is kipróbáltam, nem volt gond, míg vissza nem dugtam a töltőt a gépbe. Teljes összeomlás, csak kikapcsolni tudtam a gépet. -
moonman
titán
válasz julius666 #27 üzenetére
ráadásul nem volt rosszindulatú. csak gáznak tartom, hogy a nagy identitáskeresés és hangzatos marketingdumák megfogalmazása közben alig fejlődik a cucc.
Facebook és Twitter rendszerszinten szerintem nem lesz a következő Windowsban sem, ott az új Live Messenger, ami ezeken kívül még kismillió közösségi cuccot integrál/gyűjt egybe, nem szükséges beépíteni.
-
szabage
tag
Lehet már egyszerűen kicsinyíteni a menüpontokon (nem csak a betűkön, hanem a lenyíló menün)?
-
törölt tag
Tök jó, csak ipodot meg pendriveot nem ismeri fel, illetve a béta elején még lejátszotta a videókat, egy frissítés után crashel tőlük az egész Asszem megvárom a Fedora 13-at, és..
-
törölt tag
Most meddig tart felrakni a Gimp-et, pidgin-t? 4 kattintás?
Nem azt mondtam, hogy sok időbe kerül feltelepíteni a megfelelő alkalmazásokat. Csupán megemlítettem, hogy bizonyos alapfunkciók esetében visszalépés történt.
UI: Szerintem a csilivil GUI és mindenféle közösségi alkalmazások helyett inkább a stabilitásra és a memóriahasznűlatra kéne rágyúrniuk, mert ott jócskén van mit fejlődni. A melóhelyen 9.10-est használ az egész fejlesztőcsapat, és bizony nem kevés gondunk volt ilyen téren: beragadó folyamatok, fagyások, rossz memóriagazdálkodás. Talán ha nem csak a külcsínt vennék át az OS X-től, még lehetne is belőle valami. De míg a MacBook-omat 1 év alatt nem sikerült még rendesen lefagyasztanom, az Ubuntus munkahelyi gépek esetében ez hetente egyszer előfordul legalább egyikkel.
-
válasz #24737024 #35 üzenetére
Már többször is ki lett fejtve, hogy az Ubuntu a Debian kiadások egyfajta csilivili béta, vagy talán inkább alfaverziói. Fél évente adnak ki újat. Ha meg feltétlenül Ubuntu kell, akkor az LTS-eket érdemes használni, azok kiforrottabbak.
[ Szerkesztve ]
Make Asia Great Again!
-
törölt tag
válasz #95561216 #34 üzenetére
Tök jó, csak ipodot meg pendriveot nem ismeri fel
Pedig azt olvastam valahol, hogy az ifuse, libplist, libimediadevices stb. könyvtáraknak köszönhetően natívan támogatja az iPod, sőt az iPhone fájlrendszerét is.
Ezek szerint szó sincs ilyemiről? Én mindezeket feltelepítettem manuálisan 9.10 alá, és sikerült is GTKPod segítségével zenéket másolnom az iPod touch-ra, de szép lenne, ha mindezek benne lennének az alap disztribúcióban.
-
törölt tag
Ha meg feltétlenül Ubuntu kell, akkor az LTS-eket érdemes használni, azok kiforrottabbak.
Nekem a legkevésbé sem "kell" feltétlenül Ubuntu, személy szerint mindigis Redhat párti voltam. Ha pedig már Debian vonal, akkor legyen Debian. A munkahelyén azonban az embernek általában vajmi kevés beleszólása van abba, hogy milyen rendszer fusson a gépén.
[ Szerkesztve ]
-
julius666
addikt
-
BluEyes
őstag
A lila háttér lecserélése 2 kattintás.
Újabb kb. 3 klatty, és az ablakkezelő gombok jobb oldalra kerülnek. Eddig is voltak/vannak olyan ablaktémák a linuxokban, ahol bal oldalon vannak a gombok. Most egy olyan lett az alapértelmezett, ahol bal oldalon vannak, Na bumm, válasszunk egy másikat.Moonman baszki, te vagy a fórum Lendvai Ildikója!
Azért jó a tengerparton, mert ott csak 3 oldalról vesznek körbe hülyék.
-
nbg
senior tag
"Moonman baszki, te vagy a fórum Lendvai Ildikója!"
Ah, ez erosen topic fuggo... ATI kartyaknal peldaul antikomcsi, bermely Mac hirnel pedig Ulkesh.
[ Szerkesztve ]
I'm not saying there should be a capital punishment for stupidity, but why don't we just take the safety labels off of everything and let the problem solve itself?
-
Sianis
addikt
Megint nem esett szó arról, hogy a magyar közösség miket ért el ebben a kiadásban (is).
Sianis
-
atike
nagyúr
Jóság. Az egyik munkatársam nagy rajongója az Ubuntunak, kíváncsian várom mit fog lelkendezni erről...
-
Namelesske
addikt
Nem olyan rossz az, hogy ingyér adják.
Meg a rendszerbetöltést is sikerült macessé tenni azzal hogy ha bekapcsolod az autologint akkor egybol az asztalra rak semmi welcome screen.
meg abban is darvinra hajaz az uj módi, hogy a cli nagy felbontásba fut.szerk:
a zárt ati drivert ne rakjátok fel mert nekem ebaszarintotta a bootképet
[ Szerkesztve ]
Ha érdekel amiket csinálok: shorturl.at/inoxV
Új hozzászólás Aktív témák
- World of Tanks - MMO
- S.T.A.L.K.E.R. 2: Heart of Chornobyl
- Intel Core Ultra 3, Core Ultra 5, Ultra 7, Ultra 9 "Arrow Lake" LGA 1851
- BestBuy topik
- Autós topik
- Xbox Series X|S
- Az AI és a felhő számít, a tiszta energia nem: jó a szén is a tech szektornak