Keresés

Új hozzászólás Aktív témák

  • dqdb

    nagyúr

    válasz Stanlee #17 üzenetére

    Olyan edény kell, ami nagy mennyiségű hőt tud eltárolni, és ha be tudod fedni vele a sütés első szakaszában teljesen a kenyeret, akkor a pára miatt még jobb lesz a héja. A cserépedények mellett a kacsasütő, dutch oven és hasonló néven futó vastag vastálak is jók, családban bevált több ilyen. Nekem kimondottan kenyérsütésre optimalizált öntöttvas tálam van belül üvegszállal merevített szilikonformával, de annyit messze nem ér, mint amennyibe most kerül és szerintem a felét se, hiába szeretem és hiába 5 perc bekeverni a kenyeret, amit gyúrni sem kell. Receptet mindig a sütés módjához kell keresni, nálam a speciális tálhoz teljesen más arányok (víz, élesztő mennyisége, kelesztés ideje és módja), hőmérsékletek és sütési folyamat tartozik (előmelegítés hossza, hőmérséklet, egy vagy kétfázisú sütés), mint a "kacsasütő" tálnál működő.

    [ Szerkesztve ]

    tAm6DAHNIbRMzSEARWxtZW50ZW0gdmFka5RydIJ6bmkuDQoNClOBc4Ek

Új hozzászólás Aktív témák