Új hozzászólás Aktív témák
-
franc0
őstag
Első olvasásra (mivel a címlapra nem fért ki a teljes cím) azt hittem, az automata váltó.
Annak legalább lenne értelme.ThinkPad X200 X201 alkatrészek: http://bit.ly/Qcadc4
-
Lewzke
őstag
automata váltónak értelme? több ember telefonál automata váltós autóban mint manuális váltósban és emiatt veszélyesebb, fékhiba esetén a manuálisban visszakapcsolsz még egyet és van erősebb motorféked, biztonság szempontjából szerintem egyenesen rossz az automata váltó ... én elhiszem, hogy sok embernek "kényelmetlen" a manuális váltás de attól még veszélyesebb.
az automata segélyhívó meg igencsak jól fog. az elhagyatott utakon történő balesetnél hív segítséget ha az utasok eszméletlenek?[ Szerkesztve ]
-
törölt tag
kiráz a hideg ettől az "okos autó" világtól...
-
villamos
őstag
Mér, nem tetszett a nájtrájder? Akkor még csak fantázia volt, most már valóság lesz, csak nem fognak beszélni. Legalábbis egyelőre...
Magától parkol, magától tartja a sávot, a sebességet, megáll a piros lámpánál stb...
[ Szerkesztve ]
Szép álmokat csillagom! És amíg te csicsikálsz, én hozok neked egy... LÁNGSZÓRÓT TAKAROGGYÁ!
-
őstag
"fékhiba esetén a manuálisban visszakapcsolsz még egyet és van erősebb motorféked"
Ezen hangosan felröhögtem.Először is egy korszerűbb autóban,sőt még egy szakadt zsigában se lesz olyan fékhibád,hogy teljesen elmenjen a fékhatás egyik pillanatról a másikra,mert ez nem úgy van megtervezve,a fék a legüzembiztosabb szerkezet egy autón,nem véletlenül.
Másodjára nem fogsz te visszakapcsolgatni sehová ilyen esetben pl. téli megcsúszás,taposod a féket ezerrel,ami jó esetben ABS,és tekered a kormányt jobbra-balra,de akkor már pro vagy az átlag autóshoz képest,aki csak becsukott szemmel tapossa a fékpedált.Ennek a rendszernek van amúgy értelme,ha össze van kapcsolva egy gyorsulásmérővel,mint pl. a légzsákok,és akkor riaszt,simán jó elgondolás.
XXX
-
konyi79
addikt
Azért kicsit rémisztő ez, ha már van pozíció, akkor ott a gps benne, azaz egy gondolat, kötelezően felprogramozzák és a rendőr mikor leint hozza az usb kábelét, és megnézi mikor hajtottam gyorsaabban a megengedettnél az elmúlt 5 napban. Nem hiányzik.
-
Lewzke
őstag
bocsánat elnéztem és a motorfék is hülye példa volt... nyugodtan meglehet figyelni egyetlen félórás autókázás alatt, hogy hány autós telefonálgat csak úgy függetlenül attól, hogy szigorúan tilos vezetés közben ... annyi a hátránya az automatának, hogy vezethetsz félkézzel és a hülyék ezt ki is használják. nem mindegy, hogy váltasz félpercenként vagy csak nyomkodsz két pedált.
[ Szerkesztve ]
-
ledgeri
nagyúr
Poénból próbáltam a 911-et, hogy biztos nem, de itthon is működik.. A 112- az az európai szabvány...
// #ublockO-HardMode // anti-blockadblock-er // PH! új arculat: 1/ 500 // szeksziboj -nálam van egy pirospontod! // Találtam sárga fényű lézert! (kézit, ceruzaelemest) https://youtu.be/XQnmMjYHgcM //
-
törölt tag
Egy fékvezeték-törésnél meglepődnél milyen gyorsan elfogy a fékolaj és így a fékhatás is.
Városban én is rendre motorfékkel, visszakapcsolva lassítok.#4 franc0: átkapcsolható, de majd a rendszer eldönti, hogy válthatsz-e, avagy sem. Valamint egy rendes automatában nincs feltétlen fizikai összeköttetés a behajtás és a kihajtás között, hanem az olaj intézi ezt, így messze nem lesz olyan motorfék, ha kell.
[ Szerkesztve ]
-
ledgeri
nagyúr
válasz #06658560 #20 üzenetére
Mivel csatlakoztunk.. ja...
Akyborn: van már olyan is csak kézi
[ Szerkesztve ]
// #ublockO-HardMode // anti-blockadblock-er // PH! új arculat: 1/ 500 // szeksziboj -nálam van egy pirospontod! // Találtam sárga fényű lézert! (kézit, ceruzaelemest) https://youtu.be/XQnmMjYHgcM //
-
Huma
addikt
1984
Tökéletes lesz megfigyelésre, hogy ki, mikor, merre tartózkodott. Ráadásul milyen jó lesz majd ha a GPS automatikusan jelenti a rendőrségnek az összes szabálytalanságot amit elkövetünk.
De azért ötletes hogy ilyen segélyhívós dumával akarnak megfigyelőeszközt telepíteni az autókba.
Izospórás harasztok: Sporofitonjuk sporangiumaiban haploid meiospórák keletkeznek.
-
-
konyi79
addikt
Az USB kábelt csak rossz példának dobtam be, a tanksapkába lesz az nfc chip imtegrálva, amivel párosítva kiolvas a közeg.
Ez a fék probléma kicsit túl van itt erőltetve. Nem romlik el a fék ma már semmin, nem folyik el hirtelen az olaj, a fékcsövek nemigen szoktak eltörni csak úgy... Egy műszakilag karbantartott autónál ez ma már olyan kicsi eséllyel történhet meg, beszélni róla se érdemes, nemhogy rémtörténeteket gyártani.
Ha mégis, mert piros hó esik, akkor meg ne váltodasson sehova seni, mert mire megáll csak 100-ról már kiírt egy falut. Inkább húzza be szép nyugodtan a szerencsétlenül járt a kéziféket, amit a szakirodalom sokhelyütt úgy ismer: veszfék. -
VaniliásRönk
nagyúr
Ha hóban megcsúszol fékezéssel egyet érhetsz el, gyorsabban kötsz ki az árokban vagy a szembe jövő sávban. Motorfék vagy kevés gáz és finom ellenkormányzás segít egyedül, az is csak első vagy összkerekes kocsiban, és ha van még idő és némi hely a korrekcióra. A higgadtság megőrzése is csak másodlagos, elsődleges az lenne, hogy hóban nem száguldoznak a népek.
Egyébként én sem hiszem el, hogy ez valóban az emberek érdekében történik. Szeretnék előbb látni egy statisztikát, hogy hány balesetnél haltak meg az autóban ülők azért, mert nem tudtak segítséget hívni és nem is járt arra senki más egy mobiltelefonnal. És itt valami ordenáré nagy számra lenne szükség, hogy indokoljon ekkora kiadást, mert ugye a rendszernek az autóba épített jeladó csak egy eleme lenne, az adatokat valahol fogadni és feldolgozni is kéne.
#2 Lewzke: Ismerek olyat, aki cigizik, kávézik és telefonál, kézi váltós kocsiban, városi forgalomban. És még büszke is rá. No comment...
"Only two things are infinite, the universe and human stupidity, and I'm not sure about the former." (Albert Einstein)
-
Polllen
nagyúr
válasz VaniliásRönk #31 üzenetére
Az ilyen jellegű baleseteknél általában nem az szokott a gond lenni, hogy kimegy-e a mentő, hanem hogy mikorra. Ha az autó bizonyos szintű sérülésénél a csipogó azonnal jelez, lehet pár percet nyernek a sérültek.
Adott esetben pedig néhány másodperc is számít. Nyilván valaki ezzel gazdagabb lesz, valakinek megmenti az életét valakinek meg csak az üldözési mániája lesz erősebb. (Pár ha van okosmobilja, oly mindegy)
"Odamentem egy párhoz...négyen voltak!"
-
VaniliásRönk
nagyúr
Néhány percet máshogy is lehetne nyerni, pl. ha több és jobban felszerelt mentőállomás lenne, és akkor abból mindenki profitálna. Mert oly mindegy, hogy mikor érkezik be a jelzés, ha nincs a közelben aki kimenjen, vagy nincs rohamkocsi, vagy épp csak nincs szabad.
Csak az többe kerülne és extra megfigyelési lehetőséget sem biztosítana.#33 Kopi31415: Az még az elektromos gázpedálnál is sokkal jobb.
[ Szerkesztve ]
"Only two things are infinite, the universe and human stupidity, and I'm not sure about the former." (Albert Einstein)
-
Polllen
nagyúr
válasz VaniliásRönk #35 üzenetére
Ne magyar viszonylatba gondolkodj. Medicopter 117
"Odamentem egy párhoz...négyen voltak!"
-
DithenS
senior tag
Nézd azért ez itt nem Amerika,mindent annyira túl tudtok túlozni hogy az hihetetlen,ez csak egy kibaszott egyszerű segélyhívó ami arra jó hogy ha balfasz voltál és neki mentél a szembe jövőnek akkor automatikusan hívja a mentőszolgálatot,és az az 5 perc sokat számíthat,sok esetben akár fél órát is ott állhat a kocsi az árokban mire észre veszi valaki,jah és mennyire jó lesz hogy a mentő PONTOSAN tudja hova kell mennie,külföldön is milyen jó lesz majd h nem kell megértetned magad mikor ömlik a fejedből a vér....
-
DithenS
senior tag
válasz VaniliásRönk #37 üzenetére
Jaj bazdmeg ha meg a közeledben lenne egy mentő állomás az idegesítene hogy éjjel nappal a viúúút hallod mert bizony rokonomék így jártak,házukról lett 100m kb egy mentőállomás azt azóta mindenki költözik el onnan mert nem tudnak aludni se,úgyhogy sehogy se jó nekünk Magyaroknak,de ez az automatikus segélyhívó rettetően jó lesz neked is ha árokba borulsz és senki nem megy arra vagy lát meg téged vagy a kocsidat és senki nem hívja a mentőket,te valószínűleg el leszel ájulva úgyhogy jó ez.
-
dabadab
titán
"Először is egy korszerűbb autóban,sőt még egy szakadt zsigában se lesz olyan fékhibád,hogy teljesen elmenjen a fékhatás egyik pillanatról a másikra,mert ez nem úgy van megtervezve,a fék a legüzembiztosabb szerkezet egy autón,nem véletlenül."
De.
(F Astra, a bal elso feknel durrant el a fekcso, Nemetorszag kozepen, szerencsere eppen nem az autopalyan voltunk, hanem bementunk egy varosban es eleg kihaltak voltak az utcak.)
"Ennek a rendszernek van amúgy értelme,ha össze van kapcsolva egy gyorsulásmérővel,mint pl. a légzsákok,és akkor riaszt,simán jó elgondolás."
Igen, a mostani rendszerek kb. igy mukodnek.
[ Szerkesztve ]
DRM is theft
Új hozzászólás Aktív témák
- Futás, futópályák
- Luck Dragon: MárkaLánc
- Milyen asztali médialejátszót?
- Vezetékes FEJhallgatók
- Ketogén étrend
- sziku69: Szólánc.
- Hollowbody - Premier előzetest kapott a tech-noir túlélőhorror
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- Forza sorozat (Horizon/Motorsport)
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- További aktív témák...
- Újszerű Lenovo T470 Thinkpad 14 FHD IPS i5-7300U 8GB 256GB SSD Intel HD 620 W11 Pro 4G LTE Garancia
- Új Lenovo 15 Ideapad 3 FHD IPS Ryzen5 5625U 16GB 512GB SSD Radeon RX Vega7 WiFi6 Win11 Garancia
- Új Lenovo 14 Yoga 7 WQXGA 2in1 Touch i5-1235U 10mag 16GB 512GB Intel Iris XE Aktív Toll W11 Garancia
- Új HP 17 FHD IPS LED Ryzen7 5700U 4.3Ghz 8mag 16szál 16GB 1TB SSD Radeon Vega8 Win11 Garancia
- Új HP 15 FHD IPS Ryzen7 7730U 4.5Ghz 8mag 16szál 16GB 512GB SSD Radeon RX Vega8 WiFi6 Win11 Garancia
Állásajánlatok
Cég: Ozeki Kft
Város: Debrecen
Cég: Ozeki Kft
Város: Debrecen